Miért fájlalják sokan a Jehovista megszólitást?
Szervusz
Személy szerint Én azért, mert égi Atyámnak a személyes tulajdon neve.
Számomra ugyan olyan bántó, mint ha az édesapám nevét gúnyolnák.
Sőt jobban fáj, mivel az életemet tőle kaptam.
"Személy szerint Én azért, mert égi Atyámnak a személyes tulajdon neve."
Ez nem igaz. Ezt csak ráakasztotta szervezet,nem jehova a neve,nézz utána a neten.
"Számomra ugyan olyan bántó, mint ha az édesapám nevét gúnyolnák."
Ez nem gunyólás. Csak nem jó dolog valamit nem a nevén szólitani. Ha esetleg azt a nevet adták volna maguknak,hogy ők Isten fiai akkor ugy neveznénk őket? Vagy hogy ők az igaz egy igaz egyház akkor is? Két dolog,hogy maguknak adnak nevet vagy valóban kik ők,nem?
5-ös szintén nem igaz az állitásod:
Jahve – a zsidóság legfőbb istensége. A bibliai elbeszélés szerint először Mózes előtt nyilatkozott meg, nevét (héber mássalhangzókkal JHVH) így értelmezte: „Vagyok Aki Vagyok”, s kijelentette, hogy azonos Ábrahám istenével.
Az hogy ti átköltöttétek az egy dolog.
@1: akkor végképp men értem, hogy mi a bajod azzal, hogy az "égi Atyád személyes neve" után neveznek meg. Talán szégyelled és letagadnád? Akkor viszont mégsem szereted annyira...
@5: attól, hogy irodalmi alkotásokban előfordul ez a kifejezés még egyáltalán nem bizonyítja, hogy bármi köze lenne a Szentíráshoz. És ha a korai fordítók nem ismert~k a ketív qerét, az a saját hozzáértésüket minősíti -és azokét, akik egész hitrendszerüket egy fordítási hibára alapozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!