Egyes embereket miért irritál, hogy sokan szeretik Istent?
Az irritáció oka az, hogy a csapból is az "Isten" folyik.
A Parlamentben ami az ország képviselete, egyre másra előbukkan a keresztény Isten, miközben az ateizmus, mely éppúgy a szabad vallásgyakorlás egy formája folyamatosan háttérbe van szorítva.
Az adómból miért támogatják az egyházat, azt tartsák el a saját hívei...
Mi "Mária országa" vagyunk (szeintem meg a magyar népé, ami nem csak keresztényekből áll, István, aki eladta az országot a Pápának szent lett, a templomok meg reggel este kongatják a harangokat, a hívők fel vannak háborodva a Pride-on (mellesleg szerintem sem helyénvaló az effajta magamutogatás) ugyanakkor a körmenetek bezzeg helyénvalók.
Ha a homoszexualitás magánügy és a négy fal közé való (szerintem legalábbis így lenne helyes) akkor ugyanezt elvárnám a vallástól is, mely szerintem éppúgy magánügy!
Én ateista vagyok, engem soha sem zavart, ha valaki hisz Istenben. Van is egy Youtuber aki hívő, és mégis szoktam nézni. Alapjáraton nem vallásos tartalmakat gyárt, csak arra mondom, hogy attól én őt elfogadom. Van 1-2 vallásos videója, azokat is megnéztem, attól még nyitott vagyok a véleményére.
Én azt látom, (nemcsak vallás tekintetében,) hogy vannak olyan emberek, akik ha csak meglátnak valamit, ami nekik nem tetszik, nem értenek vele egyet, ha van olyan kis rés, amiről azt gondolják, hogy felülkerekedhetnek a másikon, akkor élni fognak vele. Elkezdenek ilyenkor okoskodni, hülyének nézni a másikat, a vallás esetében is így lehet.
Én még nem találkoztam olyan emberrel, akit zavart volna, hogy mások istenhívők. Pedig elég sok ateistát ismerek.
Csak olyat ismerek, akiknek azzal van bajuk, hogy egyes hívők nem a 4 fal között csinálják. Hogy a nem hívőket is a saját vallásuk szabályaira akarják kényszeríteni.
Ami a korábban említett Pride-ot és a körmeneteket illeti: mindenki világlátása, empátiája szerint döntse el, melyiket viseli el és melyiknek örül.
Szerintem ennek személyes okai lehetnek. Kellemetlen fiatalkori emlékek az iskolában, vagy vallásos emberekkel kapcsolatban.
Ateisták többsége a kereszténységre reflektál főként. Például akkor amikor dühösen számon kérik hogy ha van Isten miért nem segít a nyomorultakon...?
Hasonlókat nagyon sokat olvastam már itt is, ez egyértelműen a keresztény istenképre adott torz válasz.
" a csapból is az "Isten" folyik."
Sajnos én ilyet nem nagyon tapasztalok, de bár úgy lenne.
"Az adómból miért támogatják az egyházat, azt tartsák el a saját hívei..."
De hisz tudtommal, a hívei tartsák el.
https://www.youtube.com/watch?v=qMZgIlapsoQ
"Ha a homoszexualitás magánügy és a négy fal közé való (szerintem legalábbis így lenne helyes) akkor ugyanezt elvárnám a vallástól is, mely szerintem éppúgy magánügy!"
Ennyi erővel akkor már minden szubkultúrát is, a négy fal közé lehetne szorítani.
https://www.youtube.com/watch?v=GbgDSHB0ceo
https://www.youtube.com/watch?v=2wy-W-pYlds
Nekik lehet, a keresztényeket meg a négy falközé szorítanád? xD
"Ateisták többsége a kereszténységre reflektál főként. Például akkor amikor dühösen számon kérik hogy ha van Isten miért nem segít a nyomorultakon...?"
Na ja, miért nem Elon Muskot kérik számon hogy segítsen a nyomorultakon?
Arra gondoltam hogy a kereszténység középpontjában:
"Isten van aki maga a szeretet, és mindnyájunkat szeret".
Ebből a hipotézisből nehéz megmagyarázni miért nem segít a nyomorultakon.
És ez nagy tamadási felület egyes ateistáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!