Pupusz kérdése:
Szerintetek a vallás és a hit ugyanaz?
Figyelt kérdés
Én megkülönböztetem a vallást a hittől. A vallás külső, testi, mit mutatunk kifelé az embereknek, a hit pedig belső, azt csakis Isten látja. Ha belülről, hitünkből fakadnak a cselekedeteink, akkor az hitből van, ha csak cselekedeteink vannak kifelé, mint álszentség, őszintétlenség, külső szokások, hagyományok követése, az pedig vallás. A vallás testi, a hit lelki. A vallás embereknek szól, a hit Istennek. A vallás arról szól, hogy kifelé megmutatjuk, hogy mi milyen tökéletesek, szentek vagyunk emberek felé, a hitben pedig Isten előtt vagyunk és tisztában vagyunk bűneinkkel, tökéletlenségeinkkel, gyarlóságainkkal. A vallás hazug, a hit őszinte. A vallás álarc, a hit meztelen. Ti mit gondoltok erről?2024. febr. 28. 10:53
21/67 anonim válasza:
A hit egy belső személyes kapcsolat Istennel, a vallás pedig ennek megvallása a külvilág felé. Mind a kettő egyaránt fontos. Aki szerint a vallás nem jó, az nem ismeri Istent, Jézust az apostolok tanítását és nem is akarja követni. Hiszen Krisztus követése pont abból áll, hogy az általa tanított elveket tettekre váltjuk. Kereszténynek lenni a szoba sötétjében nem lehet.
22/67 A kérdező kommentje:
21 ez így van. Azonban, ha hit nélkül tesznek vallást valamiről, amit nem is ismernek, akkor megkapjuk az e világi vallásokat. Akik a hatalomhoz dörgölőznek, kapzsik, mohók, hatalommániások, pedofilok, nyerészkedők és még sorolhatnám. Emiatt a hit az első, hogy legyen mit megvallani. Hány olyan egyházvezetőt tudsz felsorolni, aki olyan mint Krisztus? És te tartod magad hívőnek, aki kioktathat másokat??
2024. febr. 28. 18:37
23/67 A kérdező kommentje:
20-as nem érted a külső és belső közti különbséget, a test és a lélek közti különbséget, a föld és ég közti különbséget és emiatt engem hibáztatsz. Nem én tehetek róla, hogy nem érted és elpocsékoltad az eddigi életedet.
2024. febr. 28. 18:40
24/67 anonim válasza:
Dehogynem, értem. Csak amit veled ellentétben szintén értek, hogy a vallás és a hit fogalma semmilyen szempontból nem analóg ezekkel.
25/67 A kérdező kommentje:
Mivel nem analóg? Azt akarod mondani, hogy a vallás nem testi, külső, a hit pedig nem lelki, azaz belső?
2024. febr. 28. 19:01
26/67 anonim válasza:
Pontosan, ezt bizonyítottam eddig is. A két fogalom nem egymás ellentéte, nem végpontjai bárminek is. Jellemzően pont hogy egyszerre igaz mindkettő ugyanarra az emberre.
27/67 anonim válasza:
Szerencsére ezt nem te ítéled meg, mert ha magad istennek is képzeled, van egy igazi Isten, s egyedül Ő látja az emberek szívét és lelkét.
Aki pedig kioktat másokat, az te vagy. Hiszen már a kérdésed is egy hazugság és hamisság, mivel nem őszinte, csak saját kárhozatos nézeted próbálod terjeszteni. Nem kérdezel, hanem kinyilatkoztatsz.
28/67 A kérdező kommentje:
Kérdezek és leírom a véleményemet a témáról. Mi bajod ezzel. Miért képzelném magam istennek? Pont arról szól a kérdés, hogy a vallás isten-e? Nem. A hit viszont igen. Isteni. A vallás meg emberi. Mit nem akarsz ezen megérteni?
2024. febr. 28. 21:39
29/67 A kérdező kommentje:
26-os. Az ember tette ellentétes végpontokká a kettőt a bűnnel. Jézus emiatt ítélte el a farizeusokat.
2024. febr. 28. 21:40
30/67 anonim válasza:
Hinni lehet vallásban , Istenben és szent szavában.
Nem ott a baj,hogy valaki hisz,vagy nem,hisz mindenki hisz.(Némelyek a Mikulásban,evolucióban,míg mások Istenben,vagy az ihletett ígében.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!