Egy komoly teológiai kérdésem van...A Sátán belepszkálhatot az emberi megfigyelésbe és ezáltal a tudományba és az evolúcióba és ő hozta ki azt a matematikát és biokémiát, hogy az ember több milliárd éves evolúció eredménye?
Jézus egyetlen sort sem vetett papírra, akik meg leírtak dolgokat, nem Jézusok voltak.
Ne tegyetek egyenlővé egy könyvet Jézussal, csak mert az van kéznél.
11
Ki mondta azt, hogy Jézus írta?
Azt írtam, hogy Jézus határozottan kijelentette, hogy az írások, vagy is Isten szava, az abszolút igazság.
A Bibliát pedig az Atyja ihlette az emberiségnek, amibe a fia szavait is leíratta.
Persze nem kötelező ezt elfogadni.
"Jézus határozottan kijelentette, hogy az írások, vagy is Isten szava, az abszolút igazság."
De milyen írások? Amik Jézus halála után évtizedekkel, évszázadokkal születtek?!
15
Az újszövetség Isten szavának folytatása. Ezt a héber iratokban előre vetítették.
(Jeremiás 31:31) 31 „Jönnek napok – ) . . .amikor új szövetséget kötök Izrael népével és Júda népével.
Az új szövetség írói, a héber iratokkal összhangban írták Isten ihletése alatt. Nem évszázadokkal később, hanem még abban az évszázadban be is fejeztek a szemtanúk, akiket Isten erre a célra felhasznált.
Szerinted Mózes, hogyan írta volna le a Teremtést, az ember lázadását, és az összes történést, amikor jóval később született? Akkor az is elfogadhatatlan lenne, mivel évtizedekkel később írta le a történteket!!
Az újszövetségben sok prófécia teljesedik, amit az Ó szövetségben megírtak. Pl a messiás születéséről, Jeruzsálem pusztulásáról. A világhatalmak felemelkedéséről és bukásáról.
A jelenések könyvének tartalma pedig most zajlik. Ezzel be is zárult a könyv. Majd Isten új rendjében más könyvek fognak megnyílni.
Addig pedig az ebben megírtakra kell figyelni.
Te nem voltál szemtanú, nem írhatsz könyvet....
"Sajnos, ahogy az Istennek járó tisztelet és imádat igazságaiba is belepiszkált, úgy bizony a tudományba is."
Erről most az jut eszembe, hogy amikor az adventista gyülekezetben elmondtam az egyik tagnak, hogy az evolúciót igaznak gondolom, akkor azt mondta nekem, hogy engem a Sátán tévesztett meg.
Egyébként ennek a nagy vallásos evolúcitagadásnak lett az eredménye az, hogy felvetettem magamban, hogy folytatni akarom a tanulást, és természettudományt akarok tanulni az egyetemen. Mélyebben meg akarom ismerni az evolúciót. Csak azért is!
Tehát nálam éppen visszafelé sült el a dolog, nem lett belőlem ID hívő 😅
Egyébként esti gimnáziumban folytatom a tanulást, az érettségiig. Emlékszem, mikor biológia órán sejtbiológiát tanultunk 10.-ben, akkor elgondolkodtam magamban, hogy ebben az egészben nincs semmi természetfeletti, semmi isteni.
Szóval egyúttal köszönettel is tartozok az evolúciótagadó kreacionistáknak. Nélkülük talán sosem akartam volna megismerni a természettudomány hivatalos álláspontját. Ha esetleg sikerülne majd lediplomáznom, és evolúcióbiológus lenne belőlem, esetleg küldhetnék egy köszönőkártyát is nekik.
"Te nem voltál szemtanú, nem írhatsz könyvet...."
A legkorábbi töredék is 80-100 évvel Jézus halála utánról származik, de többségében évszázadokkal későbbről, belátható, hogy egyikük sem volt szemtanú a te értékelésed szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!