Ha egyházi iskolában kötelező a konfirmáció, bérmálás, és valaki mégse csinálja meg akkor mi van?
A katolikusoknál a bérmálás sose kötelező, a katolikus iskolákban sincs ilyen. Hogy a konfirmációval protestáns iskolákban mi a helyzet, azt nem tudom.
Ha valaki ateista, buddhista, muszlim, akkor egyszerűen nem veszik fel, mert a legtöbb ilyen iskolába kötelező a keresztlevél. Ahol átvették az iskolát, s nincs állami alternatíva, ott nyilván nem, de ilyen nem sok van, s a kérdésben is eleve egyházi szerepel.
"nyilván hazudtam a fogadalomtételkor az összes fogadalomnál"
Ez pedig csak téged minősít, ilyen emberekkel remélem, sose kerülök kapcsolatba. Sose szerettem a hazugokat.
Mindig van választási lehetőség, te a hazudozást választottad.
"A konfirmáció kötelező volt"
Írtam, hogy elhiszem, csak külön megjegyeztem, a bérmálás nem kötelező, sehol sem.
5-ös: az is lehet hogy kirúgtak volna...
Nem tudom mi történt volna, ezért kérdeztem. Ugyanis az is lehet, hogy megmondták volna, hogy akkor is kötelező: ha ott akarok maradni, hazudjak. Na ekkor kinek a hibája? Ez az:
levay.tirek.hu
Te vagy hazudozó, miért próbálod a felelősséget másra hárítani?
"ha ott akarok maradni, hazudjak"
De nem mondtak ilyet, ezt is csak te állítod.
Az ilyenekben nincs becsület.
7-es: akkor talán válaszold meg a kérdést, hogy mi lett volna, ha megmondom hogy nem hiszek, így csak hazudással tudok konfirmálni!
Kényszer hatására hazudni nem bűn, kényszeríteni viszont az! A kényszerítő bűnöző! Előzőben nem lett link:
Honnan tudjam, hogy mi lett volna? De nem kezdek hazug történeteket kitalálni, hogy ez vagy az lett volna.
Írj az iskoládnak levelet, s kérdezd meg, mi lett volna. Ha pedig válaszolnak, akkor legyen benne egy minimális becsület, hogy itt a kérdés alatt közzé teszed a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!