Ha bérmálkozott katolikus vallásúból áttérek reformátusba és konfirmálok akkor teljes jogú református lennék, de ha idővel meggondolnám magam és visszatérnék katolikus vallásba, akkor kell újra első áldoznom és bérmálkoznom?
Figyelt kérdés
Visszafogadnának egyáltalán a katolikus egyházba?2023. febr. 27. 16:36
1/4 anonim válasza:
Természetesen vissza, és nem kellene újra bérmálkoznod. A bérmálás 1x kiosztható szentség.
2/4 anonim válasza:
Ilyen esetben meg kell fontolni eleve az áttérést, mert a hit, vallás nem olyan mint az alsógatyád, hogy cserélgeted. Se a katolikusok, se a reformátusok nem néznék jó szemmel.
3/4 anonim válasza:
Eltévedt bárány, elgurult drachma...
Bár van, aki arról számolt be, hogy többször is bérmálkozott, érvényesen csak egyszer lehet. Visszatérésed után valószínűleg még elsőáldozó sem lehetsz, mert azon a misén, ahol megbérmáltak, áldoztál is.
4/4 anonim válasza:
szerintem visszavesznek, de "életgyónás"-on kell átesned, és meggyónnod mindent,amit azóta csináltál, hogy az egyházat elhagytad, beleértve azt is, hogy református voltál
ebben nem vagyok 100% biztos, de így tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!