A katolikus egyház szerint a beteg szemvedhet? „Az nem segítségnyújtás, ha valakitől elvesszük az életet” - katolikus szentmiséken beszéltek az eutanáziáról
11
Az afrikai éhezőkön lehet segíteni. De vannak olyan betegségek amiket nem lehet meggyógyítani és tudja jól a beteg, hogy csak a hosszadalmas szenvedés vár rá és szeretteire.
Ilyen esetben lehet, hogy jobb még akkor békésen meghalni mint hogy akár éveken keresztül sanyargassa magát és a családját majd aztán a családja emlékezetében a sok szenvedés maradjon meg róla a végére. Arról nem is beszélve, hogy mennyi mentális sérülést össze szedhetnek a rokonok miközben ápolják a sorvadozó szerettüket aki így is meghal csak lassan.
Arról nem is beszélve, hogy vannak betegségek amikor a beteg szépen lassan szellemileg is elveszti önmagát ami szintén borzalmas lehet a számára és a környezete számára.
#10 Természetesen én is rá tudok keresni, csak mivel tudom, hogy hazudsz, így adni akartam neked egy esélyt. Nem éltél vele, szóval akkor én jövök:
1 éves túlélési ráta: 52% kemóval, 9.5% kemó nélkül, 5.5-szer magasabb túlélési esély.
2 éves túlélési ráta: 36.7% kemóval, 1.5% kemó nélkül, 24.4-szer magasabb túlélési esély.
Több sikert a következő hazugságodhoz.
Ha már kedves kérdező, nem olvastad el az általad belinkelt cikket, akkor íme a pápa nyilatkozata a témában:
A kérdező nem a véleményetekre volt kíváncsi, hanem a katolikus egyház álláspontjára. Az pedig benne van a katekizmusban (2276-tól)
Normális országokban engedélyezett:
Active voluntary euthanasia legal (Belgium, Canada, Colombia, Luxembourg, the Netherlands, New Zealand, Portugal,[note 1] Spain and the Australian states of New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria and Western Australia)
Én nem vagyok Katolikus, nem is értek egyet velük mindenben.
Egy valamit kihagynak sokan még is ebből, ami valószínű, hogy szintén elfogadhatatlan némely ember számára, ami emberi szemszögből talán érthető is lenne.
Ez pedig az "élet szentsége".
Életet elvenni kizárólag annak van joga, aki adta azt. Ezért aki másként gondolja, az felülbírálja a Teremtő jogait, sőt elveszi ennek a jognak a hatáskörét Tőle.
Egy másik ok, hogy Istent nem a halál dicsőíti. Nyilván a "szenvedés" sem. Biztos vagyok benne, hogy mindenre van helyes ésszerű megoldás, ami az élet szentségét nem csorbítja, csak meg kellene találni, és alkalmazni.
17
Ebben igazad van, viszont ennek másként kellene lennie. Ha azok akik vállalták az ápolással járó munkát, azoknak másként kellene hozzáállniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!