Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia alapján a nőknek van...

A Biblia alapján a nőknek van szabadakaratuk?

Figyelt kérdés

jan. 10. 11:55
 81/96 anonim ***** válasza:

Miért ne lennék képes? Soha nem állítottam, hogy ugyanazt jelentené a predesztináció a kereszténységben és az iszlámban. Még linkeltem és külön be is idéztem neked egy iszlám oldalról, mit jelent az iszlámban a predesztináció.

Te ennek ellenére mindezt végig tagadtad, és hazug módon úgy teszel még most is, mintha csak szabad akarat létezne, sors, determináltság nem, holott a 6. hittételnek csak fele a szabad akarat. A másik fele a predetermináció.

jan. 16. 16:14
 82/96 anonim ***** válasza:
0%
A másik fele az ahogy Allah előre tudja a döntéseidet sőt előre fel is vannak jegyezve, de ez nem predesztináció. Mivel a predesztináció eleve elrendelést jelent, de az iszlámban szabad akarat van, így nincs eleve elrendelve, tehát hibás predesztinációnak fordítani az iszlám Qadar-t.
jan. 16. 16:31
 83/96 anonim ***** válasza:
Legfeljebb annyi mondható el, hogy te nem értesz egyet vele. A muszlimok nagy része szerint ez predesztináció, és ők maguk fordítják, hívják így rendszeresen.
jan. 16. 16:34
 84/96 anonim ***** válasza:
0%
Senki szerint nem jelenthet predesztinációt mivel annak jelentése eleve elrendelés, de az iszlámban szabad akarat van, te magad döntesz mit teszel, tehát nincs eleve elrendelve, így nem nevezhető predesztinációnak.
jan. 16. 16:40
 85/96 anonim ***** válasza:
Miután három linkkel is bizonyítottam, hogy a muszlimok nagyja hisz a szabad akarat mellett a predesztinációban is, elég béna próbálkozás hogy simán letagadod az iszlám tanokból, ami neked nem tetszik...
jan. 16. 16:49
 86/96 anonim ***** válasza:
0%
Még a te szintedre is leereszkedtem egy pillanatra hogy kiderítsem, mit nem fogtál fel, és ki is fejtettem hogy az iszlám Qadar nem predesztináció. Erre behazudod hogy én tagadok? :)
jan. 16. 16:55
 87/96 anonim ***** válasza:
Miután több linkkel bizonyítottam, hogy a muszlimok szerint az, igen.
jan. 16. 17:03
 88/96 anonim ***** válasza:
Illetve bocs, csak a muszlimok nagy része szerint az. A siita iranyzat tagad ugyanígy, mint te.
jan. 16. 17:04
 89/96 anonim ***** válasza:
0%
Megint hazudsz. Én nem tagadom mivel te magad bizonyítottad mikor lefordítottad hogy én ugyanazt értem alatta tartalmilag mint amit az általad mutatott cikkek. Amit tagadok az a predesztináció megnevezés. Az iszlám Qadar-nak nevezi és totál eltér a predesztinációtól. A predesztináció egy keresztény fogalom így nyilván nem is létezik az iszlámban.
jan. 16. 17:14
 90/96 anonim ***** válasza:

Tehát megint ugyanaz a hazugság?

66. komment

jan. 16. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!