A Biblia alapján a nőknek van szabadakaratuk?
Figyelt kérdés
jan. 10. 11:55
81/96 anonim válasza:
Miért ne lennék képes? Soha nem állítottam, hogy ugyanazt jelentené a predesztináció a kereszténységben és az iszlámban. Még linkeltem és külön be is idéztem neked egy iszlám oldalról, mit jelent az iszlámban a predesztináció.
Te ennek ellenére mindezt végig tagadtad, és hazug módon úgy teszel még most is, mintha csak szabad akarat létezne, sors, determináltság nem, holott a 6. hittételnek csak fele a szabad akarat. A másik fele a predetermináció.
82/96 anonim válasza:
A másik fele az ahogy Allah előre tudja a döntéseidet sőt előre fel is vannak jegyezve, de ez nem predesztináció. Mivel a predesztináció eleve elrendelést jelent, de az iszlámban szabad akarat van, így nincs eleve elrendelve, tehát hibás predesztinációnak fordítani az iszlám Qadar-t.
83/96 anonim válasza:
Legfeljebb annyi mondható el, hogy te nem értesz egyet vele. A muszlimok nagy része szerint ez predesztináció, és ők maguk fordítják, hívják így rendszeresen.
84/96 anonim válasza:
Senki szerint nem jelenthet predesztinációt mivel annak jelentése eleve elrendelés, de az iszlámban szabad akarat van, te magad döntesz mit teszel, tehát nincs eleve elrendelve, így nem nevezhető predesztinációnak.
85/96 anonim válasza:
Miután három linkkel is bizonyítottam, hogy a muszlimok nagyja hisz a szabad akarat mellett a predesztinációban is, elég béna próbálkozás hogy simán letagadod az iszlám tanokból, ami neked nem tetszik...
86/96 anonim válasza:
Még a te szintedre is leereszkedtem egy pillanatra hogy kiderítsem, mit nem fogtál fel, és ki is fejtettem hogy az iszlám Qadar nem predesztináció. Erre behazudod hogy én tagadok? :)
87/96 anonim válasza:
Miután több linkkel bizonyítottam, hogy a muszlimok szerint az, igen.
88/96 anonim válasza:
Illetve bocs, csak a muszlimok nagy része szerint az. A siita iranyzat tagad ugyanígy, mint te.
89/96 anonim válasza:
Megint hazudsz. Én nem tagadom mivel te magad bizonyítottad mikor lefordítottad hogy én ugyanazt értem alatta tartalmilag mint amit az általad mutatott cikkek. Amit tagadok az a predesztináció megnevezés. Az iszlám Qadar-nak nevezi és totál eltér a predesztinációtól. A predesztináció egy keresztény fogalom így nyilván nem is létezik az iszlámban.
90/96 anonim válasza:
Tehát megint ugyanaz a hazugság?
66. komment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!