Nem lehet, hogy a nagy vallásalapítók mentális betegségben szenvedtek, ezért hallucinálták ezeket a dolgokat?
Hallucinálták, hogy az angyalok beszélnek hozzájuk, az égő bokrot stb..
Én is pszichiáterhez járok, nekem is voltak hallucinációim.
11
Mózes és Dávid is gyilkos volt. Pál is meszárolgatott.
Ma sem hiszek bűnözőknek, miért hinnék nekik?
12
Érdekes megállapítás. Ha Te védelemből ölsz meg valakit, felmentenéd magad?
Az emberek képesek felmenteni a "gyilkost", ha valakinek a védelmében öl.
Dávid pedig alaposan megkapta a büntetését, nem kispályás ítélete volt. A halál megváltás lett volna neki.
Pál pedig tudatlanságban tette amit tett. Isten viszont látta a szívét, hogy ha ismerné az igazat, nem tette volna.
Válallta a keresztény élettel járó szenvedést.
Nektek kevés az az ítélet amit Isten szab ki az emberre, tovább büntetnétek, kegyetlenül. Mennyire messze áll az irgalmatok Isten irgalmától.
Isten mindenkinek megbocsát, ami nem jelenti azt, hogy a büntetést elkerülheti.
Ezért jó, hogy nem emberek ítélkeznek....
Péter is halált érdemelt volna, amiért megtagadta a megváltóját.
Mennyire látszik, hogy milyen "vezetői" lennétek másoknak....
#8.
"az tudja, hogy logikus filozófiai rendszerekről van szó"
JAJ!!! Csak ezt ne írtad volna! Te mit szívsz?
#10.
"Isten létezését nem halucinálták, hanem ÁDÁMÉKTÓL KAPTAK INFORMÁCIÓT, a történtekről."
No ettől megint kész vagyok...! Mért nem egyenesen a Szíriuszról?
Nos, én ezzel értek egyet:
"Aki imádkozik, istennel beszélget. Aki választ is meghallja, az a skizofrén..."
ma 17:18
Te nyilván azok közé tartozol, akik alig tudnak valamit a vallásról. Laposföld-hívő kategória.
13
"Ha Te védelemből ölsz meg valakit, felmentenéd magad?"
Gondolom magadból indulsz ki. Én nem ölnék meg senkit védelemből sem, s utana nem menekülnék el, főleg nem úgy, hogy előtte kirabolom jótevőimet. Egy gyilkos rabló szavára sosem adnék!
Az Ó és az Újszövetség írói,mintegy 1000 év alatt írtak meg egy ősszhangban,egymással összefüggésben lévő könyvet,amit úgy hívunk,hogy Biblia,melyet ma is ihletettként,tehát isteni eredetűnek fogad el több millió ember.
Azt feltételezni,hogy ők-az íróik- mentálisan betegek voltak,mély sötétséget,vagy alapvetően brutális gonoszságot feltételez.
Nézz magadba és szégyelld el magad!
Imádkozom érted,hogy ne pusztulj el,mint egy rothadó féreg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!