Mi bizonyítja Jézus Istenségét?
Ez csak a te szempontod. De akik írták nem voltak ismeretlenek közvetve vagy közvetlenül ismerték Krisztust.
Ha Krisztus írta volna az evangéliumot akkor is lehetne kifogásod, akkor az lenne nem érvenyes mert magáról állította nem más állította róla, hiszen én is mondhatnám, leirhatnám király vagyok például.
Idefigyelj, mi az, hogy semmi nem támasztja alá? Ha beperelnek a bíróságon és te két tanút hozol hogy igazadat megerősitsd, akkor a bíróság igazoltnak tartja védekezésedet.
De itt négyen írták le róla majdnem ugyanazt!
Ha négyen állítják ugyanazt, akkor neked kell állítani legalább öt embert, aki bizonyítja az ellenkezőjét!
" Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.Senki sem veszi azt el én tõlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."(Jn 17:17,18)
"Az Atya és én egyek vagyunk.”Ekkor a vallási vezetők újra köveket kaptak fel, hogy Jézust megkövezzék.Ő ezt kérdezte tőlük: „Sok jó dolgot tettem már a szemetek láttára Atyám akarata szerint. Ezek közül melyikért akartok most megkövezni?”Azok így feleltek: „Nem valamelyik jó tettedért, hanem azért akarunk megkövezni, mert ember létedre azt állítod, hogy Isten vagy! Ezzel Istent gyalázod.”(Jn 10:30-33)
Isten körülbelül negyven különböző embert használt arra, hogy megírják a Bibliát. Mivel összesen 66 könyv van, néhány ember több könyvet is írt. A Biblia 66
könyvét tehát negyven különböző szerző mintegy 1600 éven át írta héber,arámi,görög nyelven íródott,és a keletkezése is már önmagában csodállatos.Más vallások szentkönyvei általában egy nyelven,egy szerzőtől származik.De hogy a kérdésedre is válaszoljak,hogy mi bizonyítja Jézus Istenségét,ajánlom figyelmedbe ezt a leírást. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!