Nem túlzás ez már kicsit a kedves ateisták részéről?
Linkeltél egy álszent videót. Majd az egészből valahogy kihoztad, hogy az ateisták teszik mindezt mikor erről még a videóban sem volt egyetlen egy szó sem.
Te persze egyből az ateistákat okolod ezzel. Aztán beszélhetnénk még a másik válaszaidról is amiket törölt a moderátor.
"Aztán megint jönne a hiszti, meg a jelentgetés."
Erre még, képzeld a moderátor nem automatikusan törli azt amit jelentenek. Ehhez kell egy megfelelő indok is. Ha az meg van akkor pedig megszegted az oldal szabályzatát. Tehát jogos a törlés.
Várom, hogy elnézést kérjél az ateistáktól.
"Linkeltél egy álszent videót. Majd az egészből valahogy kihoztad, hogy az ateisták teszik mindezt mikor erről még a videóban sem volt egyetlen egy szó sem.
Te persze egyből az ateistákat okolod ezzel."
Akkor ki teszi? Fejtsd ki nekem! Mert hogy biztos nem a keresztények.....
Akkor kizárásos alapon már nem sok jelölt maradt. xD
@9:
"Oszt mi van ha Németországban élsz? Vagy ünnepek előtt/alatt bejértad Németország minden szegletét, hogy ilyen kijelentést teszel?"
Nem, de garantáltan jobban látom, mi itt a helyzet, mik az általános trendek, mint te meg a videóban szereplő nő a magyar foteletekből.
"Amúgy meg abban mi a gyűlölködés, hogy szerintem nem voltál őszinte?"
Bár a szóhasználatod primitív és támadó volt, és már abból is csöpögött a gyűlölet, mégsem erre gondolt senki igazán gyűlölködés alatt, hanem a másik törölt hozzászólásodra.
@14:
"Akkor ki teszi? Fejtsd ki nekem! Mert hogy biztos nem a keresztények.....
Akkor kizárásos alapon már nem sok jelölt maradt. xD"
Alapvetően senki, csak simán hangulatkeltésről van szó olyan emberek részéről, mint amilyen te magad is vagy. Aztán akik maximum három képet láttak életükben Németországról, úgyis elhiszik.
Ahol mégis megtörténik, ott pedig már le is lett írva, kik kedvéért mehet a dolog. Nem olvastad a kettes hozzászólást? Vagy elfelejtetted? Sebaj, visszaolvashatsz. Nem elhanyagolható számú muszlim él pl az országban, akiknek a szavazóereje sem elhanyagolható.
Na jó, most igazad van Mojjo, akkor elnézést.
De ettől még az ateistáknak sok más mindenben a kereszténységgel, keresztényekkel szemben nem egészen tiszta a keze. xD
@15: köszönöm, elfogadva, ez korrekt volt!
Az ateisták nem alkotnak egy egységes csoportot. Mindazon emberek gyűjtőneve, akik nem hisznek Isten/istenek létében. Egy ateista nyugodtan utálhatja a keresztényeket meg a kereszténységet, de ugyanúgy tarthatja úgy, hogy a keresztények többsége jóravaló, kedves ember, a kereszténység meg olyasmi, amiben bár ő maga nem hisz, de alapvetően pozitív hozadékkal van az emberiségre, mert jóra vezetheti, megnyugtathatja az embereket. És a kettő között lehet bármi.
Végül is csak az összes többi vallás követője és keresztények úgy 80%-a
Az ateista nem azt jelenti, hogy nem keresztény. Nem csak keresztények és ateisták léteznek a világon. De mint írták is már konkrétabban is megadták a választ.
Én részemről egyébként nem láttok kivetni valót abban, hogy a közterületen és egyéb nyilvános helyeken egy olyan neve legyen az ünneplésnek amihez mindenki tudd csatlakozni és nem érzik magukat kívülállóknak azok akik a hitük miatt nem a karácsonyt ünneplik.
Így ők is jobban tudnak csatlakozni az ünnepléshez.
Utána pedig ugyan úgy haza mennek a keresztények és a karácsony fa mellett ünneplik a karácsonyt a családjukkal. Ezen nem változna semmi.
Persze ha nem minden a kereszténységről szól az egyeseknek már a világvégét jelenti és karácsonykor is a gyűlölködés megy inkább a tolerancia, elfogadás és békés együtt élésre való törekedés helyet.
Az a lényeg, hogy a keresztényeknek legyen jó mindenki más meg le van s****a. Jézus sírna "örömében".
Én ateista vagyok és nálunk a karácsonyban semmi istenes nincs. Az ünnep a családról szól és ha a gyerekek miatt fát is állítottunk, voltak azon szaloncukrok, üvegdíszek, csillagszórók és vagy gyertyák, vagy színes világítás, de vallási dolgok nem.
Ettől függetlenül engem nem zavar semmi a karácsonyban, aki akar Jézuskázzon, meg menjen misére, nekünk eszünkbe sem jut ilyesmi, de ha másnak igen, nekem nyolc.
Németországban egy évtizednyit éltem részletekben vendégmunkásként, főleg déli városokban. Több helyen is laktam és már akkor is feltűnt, hogy egyes vidékei teljesen vallástalanok és az a véleményem, hogy joguk van úgy nevezni az ünnepeiket, vásáraikat, ahogy akarják, pláne ha a vásári portékák között semmi keresztényes, Jézusos, Karácsonyos nincs.
Olybá tűnik, hogy ott nem a karácsonyt ünneplik már, akkor miért ne nevezzék máshogy?
Azért voltak a hagyományoknak megfelelő helyek is, igaz már elég régen hazajöttem végleg, lassan tíz éve, azóta bizonyára még jobban csökkent a vallásosak száma, úgy értve, hogy a keresztény öregek kihaltak, meg a migráció is számításba vehető, akiket ez tényleg frusztrálhat.
Értsd meg, én szeretem ezt a családi ünnepet, de nekem eddig sem volt soha vallási tartalma. Azt sem bánom, hogy Karácsonynak hívják, sőt egy kicsit zavarna is, ha most egyszer csak ripsz-ropsz megváltoztatnák a nevét, furcsa lenne, de olyan nagyon engem nem érdekelne, mert nekem lényegében tök mindegy, miképpen nevezik.
Érted, olyan ez kicsit, mint a vármegye, mert az is zavar kissé, miért nem volt jó a megye megnevezés, hiszen a vármegye anakronisztikus már, de ha átnevezték, hát felőlem lehet megint vármegye, majd megszokom, attól nem leszek sem boldogabb, sem boldogtalanabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!