Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények többsége azért...

Keresztények többsége azért támogatja Izraelt mert a Biblia alapján indítottak háborút?

Figyelt kérdés
Vannak persze olyan keresztények akiknek helyen van a szívük, az igazságérzetük és a palesztinok mellé állnak, de nagy többségük Izraelt támogatja. Teszik ezt annak ellenére hogy az izraeli hadsereg többségében palesztin civileket gyilkol. Az áldozatok száma közel 20 ezer, főleg nők és gyerekek. Úgy látom ennek oka a keresztény vallás, ugyanis a zsidó Biblia megegyezik a keresztény Biblia Ószövetségével, tehát ugyanaz a szent könyvük. Izrael elnöke pedig kijelentette hogy a Biblia alapján indítottak háborút és számos vallási tartalmú nyilatkozatott tett, amit ezért a keresztények is támogatnak. Például azt állította a palesztinok az amelákok, akiket a Biblia szerint ki kell írtani. Nem tudom ez mennyire egyeztethető össze a "szeretet vallásával" de remélhetőleg keresztények majd megmagyarázzák.

2023. dec. 13. 09:07
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom, hogy állj le a piával, mert sok lesz :D

Még senkinél nem olvastam ilyen vad konteókat.

Amúgy tisztázzuk már, akkor Izrael csak pénzeli vagy létre is hozta elborult elméd szerint a Hamaszt?

A török elnök szerint a hamasz miért nem terrorszervezet, ha még te is elismerted, hogy az?

[link]

A török elnök se ismeri azokat a titkos információkat, amiket te?

Itt van egy nagyon jó tényfeltáró riport a hamasz vezetőkről is:

[link]

Furcsa, hogy az általad izraelinek titulát terrorszervezet vezetői ilyen nagy luxusban és pénzben dőzsölnek az iszlám országokban.

Ebben Törökország is alaposan kiveszi részét:

[link]

2023. dec. 13. 18:11
 42/56 A kérdező kommentje:

"Amúgy tisztázzuk már, akkor Izrael csak pénzeli vagy létre is hozta elborult elméd szerint a Hamaszt?"

Szó szerint idéztem Netanyahu szavait. Ő maga ismerte be hogy pénzelik a Hamaszt, de szerinted nekem borult el az elmém :) Ha értelmi fogyatékos vagy és nem fogod fel, nem tudok segíteni. Hogy Izrael hozta-e létre, nem száz százalék de igen valószínű. A Hamasz tevékenysége Izraelnek kedvez.

"A török elnök szerint a hamasz miért nem terrorszervezet, ha még te is elismerted, hogy az?"

Feltételezem azért mert a török közvélemény ezt várja el. Az USA nem ismeri el terrorszervezetnek az Észak-Szír kurd szervezeteket, erre válaszul Erdogan pedig nem ismeri el terrorszervezetnek a Hamaszt. Persze a háttérben nyilván tudják hogy a Hamasz Izrael céljainak kedves. És ahogy mondtam Törökország sem fegyverrel sem pénzzel nem támogatja a Hamaszt.

"Ebben Törökország is alaposan kiveszi részét"

Ez elég nagy valószínűséggel hazugság. Annak idején mikor az ISIS volt napirenden akkor meg azt hazudta a Nyugati média hogy Törökország támogatja az ISIS-t.

2023. dec. 13. 18:32
 43/56 anonim ***** válasza:
0%
Mert azt hiszik hogy ez vallásháború. Nem. Nagyon sok zsidó tiltakozik, és több rabbi is felszólalt már, hogy a zsidók nevében ne öljön a cionista izrael, mivel hogy a Tóra alapján egy zsebkendőnyi területük sem lehetne. Így jogtalanul foglalnak el egyre több területet a palesztinoktól, és aki mélyebben a dolgok mögé néz, ezt a háborút is maga izrael kreálta mert kell nekik a gázai övezet is. Lehetetlen hogy egy olyan fejlett titkosszolgálat ne tudott volna arról hogy mi készül..
2023. dec. 13. 18:33
 44/56 anonim ***** válasza:
42%
Birom mikor a hitgyulekezetesek izraeli zaszloval mennek az utcakra. Fingjuk sincs semmirol, gondoljak hogy most vallas alapjan kell valasztani, avagy mert jeruzsalem izrael teruleten fekszik ..
2023. dec. 13. 18:36
 45/56 A kérdező kommentje:

"Lehetetlen hogy egy olyan fejlett titkosszolgálat ne tudott volna arról hogy mi készül.."

Persze hogy tudták. Az Izraeli titkosszolgálat nem látta az orruk előtt készülő több ezer Hamasz fegyvereset? Ugyanmár :) Az izraeli hadsereg is csak órák múlva indult el, kérdés mire is vártak? :)

2023. dec. 13. 18:44
 46/56 anonim ***** válasza:
22%

Én katolikus vagyok, és teljes mértékben a palesztinok oldalán állok ebben a konfliktusban.

Jézus a politikai Izraelt elutasította, ezért is feszítették meg őt a rabbinikus farizeusok. Izrael ezeknek az embereknek az örököse. Hogy támogathatná akkor egy keresztény Izraelt? A Jelenések Könyvében is benne van, hogy Krisztus második eljövetele előtt az idők jele lesz, hogy a zsidók újra államot alapítanak majd, de ez az állam egy istentelen állam lesz, ahogy írva van: "a sátán zsinagógája". Ezt láthatjuk is, ugyanis Izrael állam pontosan ilyen.

Aki keresztényként Izraelt támogatja, az szerintem minimum defektes, de mondhatnám azt is, hogy az anti-Krisztust segíti, még ha nem is tud róla.

A dolog materiális, politikai oldalába pedig bele se menjünk, hogy tények igazolják, hogy az izraeliek sokkal több palesztin vért ontottak 1948 óta, mint fordítva. De emiatt nem háborodott fel évtizedekig senki. Gyk. a palesztinokat a mai napig is gettóban tartják.

Harmadik pont: magyarként, amikor annyit sírunk Trianonért, hogy jogtalanul elvették az ország 2/3-át, egy másik nép ugyanilyen megcsonkításához meg tapsolunk? 1948-ig arab államok léteztek ott, erre egyszer csak csettintésre, máról holnapra odaözönlött vagy 2 millió zsidó, és kimondták, hogy márpedig ez a föld a miénk, a többieknek meg takarodó. Amerika pénzelte őket fegyverrel, stb.. Ez ugyanolyan volt ott, mint itt Trianon.

Összegezve: én akiket ismerek katolikusokat, egyáltalán nem támogatják Izraelt. A tradi katolikusok meg főleg nem. Én magam is egy sátáni képződménynek tartom Izrael államot. Valóban egy elnyomó, ördögi, anti-krisztusi állam.

Az meg nem érdekel, hogy a palesztinok muszlim hitűek. Én nem azt látom, hogy a 20. században a muszlim pénzemberek tették volna tönkre a világot.

Nem gyűlölöm a muszlimokat, a saját kereszténységemet szeretem, ehhez nem kell másokat gyűlölnöm. A zsidókat sem gyűlölöm, de amit csinálnak, az bűn. És aki őket támogatja, az is bűnös.

2023. dec. 13. 19:13
 47/56 anonim ***** válasza:
72%

Mert szerinted, amit a muszlimok csinálnak az annyira krisztusi?

2023. dec. 13. 19:19
 48/56 anonim ***** válasza:
24%

47: azt, hogy a palesztinok védik a saját földjüket? Ehhez joguk van. Vagy esetleg arra gondolsz, hogy a Hamász sokszor védte a keresztény templomokat az ISIS ellen is? Akkor a válaszom: igen, krisztusi!

Ha a migránsokra gondolsz, akkor javaslom, csak azon gondolkodj el, hogy a migránsokkal mindenkinek az a baja, hogy idejönnek, nem otthon oldják meg a problémáikat! Íme, most itt egy nép, amelyik épp otthon akarja megoldani, nem akar idejönni! Erre most ez is baj? Amúgy a migránsok között mennyi a palesztin? Szinte semennyi. Az afrikai feketék nem palesztinok! Másrészt, elgondolkodtató, hogy a migránsok mennyire valódi hithű muszlimok, és mennyire inkább csak szlogen ez nekik? Egy hithű muszlim miért vágyna az ateista Nyugatra? Nem, a migránsok a muszlim világ alja, akiket onnan is elzavarnak.

Én ismerem az iszlámot, nem csak a tv-ben hallok ezt-azt, és főleg nem nyelem be, amit a propaganda-adók mutatnak.

2023. dec. 13. 19:26
 49/56 A kérdező kommentje:
Jó látni hogy azért vannak olyan keresztények akiknek helyén van a szívük és a palesztinokat támogatják.
2023. dec. 13. 20:54
 50/56 anonim ***** válasza:
100%

"Jó látni hogy azért vannak olyan keresztények akiknek helyén van a szívük és a palesztinokat támogatják."

Én a békét támogatom, akkor az én szívem biztosan a gyomromban van.

2023. dec. 14. 07:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!