Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények többsége azért...

Keresztények többsége azért támogatja Izraelt mert a Biblia alapján indítottak háborút?

Figyelt kérdés
Vannak persze olyan keresztények akiknek helyen van a szívük, az igazságérzetük és a palesztinok mellé állnak, de nagy többségük Izraelt támogatja. Teszik ezt annak ellenére hogy az izraeli hadsereg többségében palesztin civileket gyilkol. Az áldozatok száma közel 20 ezer, főleg nők és gyerekek. Úgy látom ennek oka a keresztény vallás, ugyanis a zsidó Biblia megegyezik a keresztény Biblia Ószövetségével, tehát ugyanaz a szent könyvük. Izrael elnöke pedig kijelentette hogy a Biblia alapján indítottak háborút és számos vallási tartalmú nyilatkozatott tett, amit ezért a keresztények is támogatnak. Például azt állította a palesztinok az amelákok, akiket a Biblia szerint ki kell írtani. Nem tudom ez mennyire egyeztethető össze a "szeretet vallásával" de remélhetőleg keresztények majd megmagyarázzák.

2023. dec. 13. 09:07
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:

"Ezek hol derültek ki? A iszlám propagandán kívül persze."

Tessék, ez szerinted iszlám propaganda? :) És persze sok más hirportál is leadta.

[link]

"Izrael a korábbi 1400-ról 1200-re módosította a Hamász Izrael területén október 7-én végrehajtott támadása áldozatainak a számát"

"Így van, biztos a fesztiválozó fegyvertelen fiatalok gyorsan végeztek egymással, nehogy a kedves muszlimok fogságba vigyék őket úri lakosztályba."

Nem. Az izraeli hadsereg végzett velük, vagy legalább is sokukkal.

Létezik az izraeli hadseregben egy úgynevezett Hannibal Protocol, aminek a lényege hogy fontosabb a fogság elkerülése mint a túszok élete. Tehát inkább végeznek a saját katonáikkal, állampolgáraikkal ha úgy látják nem elkerülhető a fogság.

Az alábbi videóban egy izraeli nő nyilatkozik aki átélte az október 7-ei támadást. Elmondása szerint izraeli tankok tüzet nyitottak a házakra, miközben ott voltak az fogságba esett izraeli civilek. A házak leégtek, a túszok életüket vesztették. Az izraeli média persze úgy adta elő hogy a Hamasz gyújtotta fel a házakat. Akár többszáz saját állampolgárral végezhetett így az izraeli hadsereg.

https://www.youtube.com/watch?v=GjC0_swYbT4

Ebben a videóban pedig az izraeli légierő tisztje ismeri be hogy tömegesen alkalmazták a Hannibal Protocolt október 7-én, tehát akár többszáz izraeli civilt az izraeli katonák gyilkoltak meg.

https://www.youtube.com/watch?v=r63nmfbIUBA

"Te ezeket el is hiszed?"

Ha egyszer izraeli katonatiszt ismeri be és izraeli szemtanú meséli el hogy az izraeli hadsereg gyilkolta a túszokat. A kérdés az te miért nem hiszed el?

"A hamasz számai szerint nem? Az is lehet, mindet a terroristák ölték meg, hogy Izraelt rossz fényben tüntessék fel. Nem?

Látod, én is tudok ilyeneket írni, mint te."

Az ENSZ is megerősíti a palesztin civil áldozatok számát. Te is tudsz ilyeneket írni csak én bizonyítani is tudom te viszont nem.

"A nácik több millió zsidót öltek meg, nem tudom, hogy a történelmet nem ismered vagy direkt próbálod relativizálni a zsidók ellen elkövetett náci népírtást."

Igen a náci áldozatok száma több de azon kívül minden egyezik. Izrael most azt teszi a palesztinokkal amit a nácik tettek a zsidókkal ti keresztények pedig Izraelt támogatjátok ebben.

2023. dec. 13. 15:18
 22/56 anonim ***** válasza:
100%

Fáradhatatlanul ismételgeted magad, és tolod a hazugságokat.

Engedjétek el az elrabolt civileket!

Szólja a terrorista barátaidnak, hogy engedjék el az Izraelből elrabolt embereket és béke lesz.

2023. dec. 13. 15:22
 23/56 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem fog, mert ő is támogatja a terrorizmust, korábban egyik kérdésnél azt ecsetelte, hogy valamennyire jogos is ez.

2023. dec. 13. 15:31
 24/56 A kérdező kommentje:

"Ez csak a te véleményed, és valószínűleg pontosan tudod hogy hazugság."

Izrael 80 éve gyilkolja a palesztinokat és elveszi a földjüket. Mára már nem is maradt független palesztin terület ha a Gázai övezetet is megszállja Izrael márpedig ezt fogja tenni.

"Az egész civilizált világ sajnálja a civil áldozatokat mindkét oldalon, és reménykedik benne hogy az izraeli túszok mihamarabb szabadok lesznek."

Ez nem így van. Az izraeli vezetés kiirtandó állatoknak nevezte a palesztinokat az izraeli nép pedig nagyrészt támogatja. A keresztény világ pedig néhány kivételtől eltekintve végignézi a népirtást, sőt sok keresztény ország fegyverrel támogatja Izraelt.

"Csak egy privát kérdés, te valami iszlám (muszlim) ügynök vagy kérdező, akinek az a munkája hogy itt Európában mocskolja a zsidókat?"

Muszlim vagyok de nem ügynök :) Én csak bemutatom hogy Izrael milyen embertelen fasiszta tömeggyilkos és érdekelne keresztények miért támogatják. És persze minden állításomat bizonyítom.

2023. dec. 13. 15:35
 25/56 A kérdező kommentje:

"Akkor miért nem adják vissza? Miért ártatlanok mögé bújik a hamasz nevű gyermek gyilkos muszlim söpredék?"

Izraeli börtönökben kismillió palesztin raboskodik ártatlanul. Az ő szabadon engedésüket miért nem követeled amúgy? A palesztinok másképpen nem tudják elérni hogy elengedjék a palesztin foglyokat csak ha ők is foglyokat ejtenek. Ezért kértek fogolycserét. Szóval te konkrétan az áldozatokat nevezed söpredéknek. Annak idején a gettóba zárt zsidók is fegyvert fogtak. Akkor szerinted ők meg zsidó söpredékek voltak?

2023. dec. 13. 15:40
 26/56 A kérdező kommentje:

"Fáradhatatlanul ismételgeted magad, és tolod a hazugságokat."

Hol látsz hazugságot? Mindent bizonyítottam. Izrael az aki hazudik.

"Szólja a terrorista barátaidnak, hogy engedjék el az Izraelből elrabolt embereket és béke lesz."

Netanyahu 2019-ben beismerte hogy Izrael támogatja a Hamaszt és lehet hogy Izrael is hozta létre szóval a te barátaid. És persze Izrael nem fog leállni akkor sem ha szabadon engedik a túszokat. Egy vallási fanatikus terrorállam keresztények pedig támogatják.

2023. dec. 13. 15:46
 27/56 A kérdező kommentje:

"Biztos nem fog, mert ő is támogatja a terrorizmust, korábban egyik kérdésnél azt ecsetelte, hogy valamennyire jogos is ez."

Ez hazugság. Nem mondtam ilyet. Sőt, Netanyahu 2019-ben beismerte hogy Izrael támogatja a Hamaszt és lehet hogy Izrael is hozta létre. Tehát Izrael egyrészt egy vallási fanatikus terrorállam másrészt támogatja az iszlamista terrorszrervezeteket.

“Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state must support bolstering Hamas and transferring money to Hamas. That’s part of our strategy…”

Magyarul Izrael anyagilag támogatta a Hamaszt. Egy ilyen szélsőséges terrorszervezettre hivatkozva Izrael bármikor megtámadhatja a palesztinokat, elüldözheti őket és elveheti a földjeiket. Továbbá ezzel megosztja a palesztinokat akik így nem tudnak egységesen fellépni. Pont ez történik jelenleg.

2023. dec. 13. 15:49
 28/56 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező pusztán csak gyűlöletet akar kelteni, ennyi.

Egyértelmű a motivációja.

2023. dec. 13. 15:53
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, én is erre jutottam.

Mohamed szégyenkezne ezek miatt.

2023. dec. 13. 15:55
 30/56 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ti mint keresztények azt állítjátok hazudok, annak ellenére hogy minden állításomat bizonyítottam, és továbbra is Izraelt támogatjátok a népirtásban. Jól értem?
2023. dec. 13. 16:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!