Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A testünk Isten tulajdona,...

A testünk Isten tulajdona, vagy a mi tulajdonunk?

Figyelt kérdés
2023. dec. 9. 07:28
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem továbbra is hülyeség amit írsz, láthatóan nem csak szerintem, szóval én feladtam veled.
2023. dec. 11. 15:07
 32/49 anonim ***** válasza:
20%

De se cáfolni nem tudod, se semmit írni rá, tehát egyszerűen a butaságod miatt nem érted.

Az meg, hogy egy hozzád hasonló értelmi képességű is van itt, aki még írni se képes, én nem lennék büszke.

2023. dec. 11. 16:00
 33/49 anonim ***** válasza:
71%

Ezen mit cáfoljak? Leírtam már, hogy melyik állításod a hülyeség, kétszer is idéztem tőled és azt is leírtam, hogy miért. Ennél többet nem tudok.

Vagyis igen, egyik ismerősöm SOTE orvoshallgató, megkérdezem az ő véleményét.

2023. dec. 11. 16:07
 34/49 KZitus ***** válasza:
73%

"Itt az volt a kérdés, hogy a saját tested ki alkotja meg." - nem ez volt a kérdés!

A kérdés: "A testünk Isten tulajdona, vagy a mi tulajdonunk?"

Óriási a különbség!

2023. dec. 11. 16:36
 35/49 A kérdező kommentje:
Lehet túlságosan leegyszerusitem, de az egyik szerint jogunk van dohányozni a másik szerint nincs...
2023. dec. 11. 16:41
 36/49 KZitus ***** válasza:
23%

Érdekes a szóhasználatod...jogunk van...

Én inkább úgy fogalmaznám, akár Isten tulajdona a tested, akár a tiéd, a te döntésed a dohányzás, a kábítószerhasználat, a paráználkodás, a tisztátalan viselkedés... ezeket mind megteheted, de „Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is” Galátzia 6:7.

Vagy ahogyan bölcs Salamon írta, „De tudd meg, hogy az igaz Isten mindezért (a tevékenységért, amit kiválasztasz vágyaid kielégítésére) megítél téged” Prédikátor 11:9b.

A "tulajdonjogba" itt jön az Istentől kapott viszonylagos szabadságunk, amellyel például Ádám és Éva visszaélt. Mennyivel könnyeb visszaélni nekünk, akik az örökölt bűn miatt tökéletlenek, bűnre hajlamosak vagyunk.

2023. dec. 11. 16:59
 37/49 A kérdező kommentje:
Jó hát én tudok mondani még elvontabb példát is. A BTK pl. nem tiltja a gyilkolást, csak azt írja le, mennyi börtön jár ha sikerül ránk bizonyítani...
2023. dec. 11. 17:06
 38/49 anonim ***** válasza:
75%
melyik istené lenne szerinted?
2023. dec. 16. 12:19
 39/49 anonim ***** válasza:
75%
ez van, ha az ember leáll valllás-károsultakkal vittakozni 😀
2023. dec. 16. 12:26
 40/49 Sznfctm ***** válasza:
100%

Ha már felmerül ez a kérdés, akkor a Tied biztos Istené. ;)

A hit lehet káros is, pl jelen esetben, vagy amikor az ember próbálja másra rátolni, hogy ő mit csinálhat/nem csinálhat a testével, a saját személyes hitvilágából kiindulva.

2023. dec. 16. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!