A testünk Isten tulajdona, vagy a mi tulajdonunk?
De se cáfolni nem tudod, se semmit írni rá, tehát egyszerűen a butaságod miatt nem érted.
Az meg, hogy egy hozzád hasonló értelmi képességű is van itt, aki még írni se képes, én nem lennék büszke.
Ezen mit cáfoljak? Leírtam már, hogy melyik állításod a hülyeség, kétszer is idéztem tőled és azt is leírtam, hogy miért. Ennél többet nem tudok.
Vagyis igen, egyik ismerősöm SOTE orvoshallgató, megkérdezem az ő véleményét.
"Itt az volt a kérdés, hogy a saját tested ki alkotja meg." - nem ez volt a kérdés!
A kérdés: "A testünk Isten tulajdona, vagy a mi tulajdonunk?"
Óriási a különbség!
Érdekes a szóhasználatod...jogunk van...
Én inkább úgy fogalmaznám, akár Isten tulajdona a tested, akár a tiéd, a te döntésed a dohányzás, a kábítószerhasználat, a paráználkodás, a tisztátalan viselkedés... ezeket mind megteheted, de „Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is” Galátzia 6:7.
Vagy ahogyan bölcs Salamon írta, „De tudd meg, hogy az igaz Isten mindezért (a tevékenységért, amit kiválasztasz vágyaid kielégítésére) megítél téged” Prédikátor 11:9b.
A "tulajdonjogba" itt jön az Istentől kapott viszonylagos szabadságunk, amellyel például Ádám és Éva visszaélt. Mennyivel könnyeb visszaélni nekünk, akik az örökölt bűn miatt tökéletlenek, bűnre hajlamosak vagyunk.
Ha már felmerül ez a kérdés, akkor a Tied biztos Istené. ;)
A hit lehet káros is, pl jelen esetben, vagy amikor az ember próbálja másra rátolni, hogy ő mit csinálhat/nem csinálhat a testével, a saját személyes hitvilágából kiindulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!