Mi a véleményed a következő megállapításról: "Mind egyenlő távolságra vagyunk Istentől és az igazságtól. Van, aki ellene fordul, van aki nem törődik vele és van, aki felé fordul." ?
Úgy látom, Isten jelenlétében ez a három ember típus létezik.
-Isten felé forduló
-Isten ellen forduló
-Istennel nem törődő
Lehet még ember más viszonyban e hármon kívül Istennel?
Szavazás:
Te hogyan vagy Istennel?
Egyéb.
Mivel szerintem nem létezik, nem fordulok sem felé, sem ellene.
Mivel szerintem nem létezik, ezért nincs mivel nem törődni (nem csupán figyelmen kívül hagyom a létezőt).
Nem ilyen egyszerű kedves kérdező!
Mert ugye ott van az, hogy - melyik Isten?
Mert attól, hogy a keresztények istene felé Való hozzáállást fürkészed, még ezernyi isten van, akik felé ennek ugyanúgy van létjogosultsága.
Vegyük például csak a mai nagy vallások isteneit, például a zsidót, ami azért Tóra, meg Ószövetség ide, vagy oda jelentősen különbözik a keresztény Istentől.
Aztán ott van az Iszlám, ami a világ legnagyobb vallása tagjainak számát tekintve, hiszen cirka az emberiség negyedrésze hisz benne és ők - gondolom te is elismered, joggal várhatják el ugyanazt a saját szempontjukból.
Mellette számos istenhit virágzik manapság is, attól függetlenül, hogy mindezek ősrégi - ókori, vagy legalább középkori szemléleten, erkölcsön és nézeteken alapulnak, amit konzerválnak és így negatív erővel hatnak és ezt a többi vallásokról érzékeli is a kor embere, csak a sajátjával elfogult.
Tessék feltenni a kérdést úgy is, miképpen viszonyulsz Allahhoz, vagy JHVH-hoz, mert minden keresztény istentagadó is egyúttal, mert elfordul egy csomó istentől, annak követelményrendszerétől és ez olyannyira érvényes, hogy én, mint ateista pusztán egyetlen vacak istennel többen nem hiszek, nagyjából a többivel egy véleményen vagyunk, hogy nem létezik, a szent könyvük halandzsa és amit a fanatikus hívei gondolnak az ostobaság.
Ez a teljes igazság, ezt tessék ilyen formában is szemügyre venni, hátha valamelyik egészségesebben gondolkodó klerikális rabszolgának feldereng az agyában, hogy - lehet, hogy én is ilyen becsapott, megtévesztett szerencsétlen lúzer vagyok, akit hülyítenek a maszlaggal, hogy uralkodhassanak felettem, ugyanúgy, mint a többi hitek szerencsétleneit, valláskárosultjait?
"Istentől és az igazságtól"
Így szól a megállapítás. Azért így szól, mert Istenben aki nem hisz vagy istenekben hisz, az nyílván hisz egy másfajta igazságban, mint aki mondjuk a Keresztény Istenben hisz.
Aki a keresztény istenben hisz, annak az igazsága nyilván Krisztus.
Aki Allahban hisz, annak igazsága nyilván Mohamed.
Aki nem hisz semmilyen istenben, annak igazsága nyilván a tudomány és az anyag.
Aki JHVH vagy Jáhvéban hisz, nyilván a törvényekben látja az igazságot.
Buddha igazsága pedig a Nirvana vagy a megvilágosodás.
Ez lényeges. "az igazságtól" kifejezés azért szerepel benne, hogy mindenki a saját felfogása szerinti Istenre gondolhasson.
Többet is belefektethettem volna a leírásba, nagyon sajnálom. Legközelebb odafigyelek erre a hibámra.
"Aki a keresztény istenben hisz, annak az igazsága nyilván Krisztus."
Ha nem jött volna el Jézus, akkor ki/mi lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!