Mit válaszolnál egy ilyen megállapításra?
Nagyapa arcán tegnap egy kis puklit láttam. Megvizsgáltam és azt találtam, hogy az arcán az csak egy pici "horpadás". Megnyugtattam, hogy amúgy szép és sima az arca. Erre ő kibökte, hogy a sógora az ősszel azzal fogadta:" De meg vagy zakkanva"
Nagyapa 63 éves, rugalmas járású, 175 magas, 74 kiló, rendben van a cukra, a vérnyomása az emésztése. Aki pedig ezt a kijelentést tette, beteg, túlsúlyos, magas vérnyomásban szenved, alig tud járni, inzulinos cukorbeteg, 12 féle gyógyszert szed. Ezt a "zakkanást" elég komolyan vette, kicsit talán bántja is.
zakkanva nálunk megzuhanást jelent...
Talán irigykedik?
A megzakkanást arra értette, hogy sovány. Egyszer volt ő is 96 kiló, de arra az időszakra nem szívesen gondol. Az már régen volt.
Sajnos falun még mindig elvárják, hogy valakin lássék a jómód, legyen kövér, kicsattanó. Mintha ez maga az egészséget jelentené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!