Az ex keresztények akik most már hitetlenek, miért lettek hitetlenek?
18-as vagyok. Nem tudom pontosan kiket értesz az alatt, hogy "nektek", de ha rám érted akkor elmondom, hogy engem nem akasztott ki a Biblia.
Pusztán ha valamelyik filmben a péntek 13-as Jason-re azt mondja valaki, hogy jó fiú attól még megtudom állapítani, hogy nem lesz jó és nem fogja szeretni az embereket.
Ugyan ilyen módon ha valaki vízbe fújtja az öregeket, férfiakat, nőket, gyerekeket vagy csak simán megöleti őket az állatokkal együtt ....
akkor ő nem szereti az embereket és nem is jóságos.
De ezen a már agyonrágott, bár cáfolni még nem sikerült érven kívül még vannak gondok a Bibliában.
Nem Isten e világ fejedelme, hanem a bűnbeesésnél átadtuk az uralmat a Sátánnak, nyilvánvaló, nem ez volt Isten terve , de ez is tükrözi, hogy tiszteli az ember saját vágyait, akaratát és nem droidokat, hanem érző, szabad entitásokat akart teremteni.
A bűne mindenkinek meg lesz fizetve, ha nem itt a földön, a túlvilágon biztosan, kivéve ha nem bánja meg és Isten kegyelme végtelen, tehát meg fog bocsájtani és ez is annyira felemelő, hogy amikor vétkezel,ő hív téged és azt mondja, szeret téged.
A kisbabák életét sem ő veszi el, hanem mint mondtam, e világ fejedelme a Sátán. Képzeld el, azok az emberek, akik esélyt sem kaptak az életre mennyivel inkább kárpótolva lesznek a mennyben.
Ha bármilyen kérdésed van, örömmel válaszolok
Nekem van kérdésem, a Biblia szerint Jézusnak adatott minden hatalom nem csak az égben, de a Földön is. Kinek van igaza, neked vagy a Biblia íróinak?
Ez így igaz, onnantól kezdve, hogy az adott ember átengedi számára a hatalmat az élete felett és törekszik az Istennel való közösségre. Amíg ez nem történik meg az ember eredendően bűnös és a Sátán uralkodik az élete felett.
Várj, ezek szerint nem ismered azt a bibliai igét, amire hivatkoztam, mert abban nincs erről szól. De akkor idézem, bár elég közismert:
"Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön."
Itt nincs szó emberekről.
Igen és tiszteletben tartja az ember szabad vágyait és akaratait.
Ádámék óta minden ember eredendően bűnösen születik, de segítségül hívhatja az Úr nevét.
Isten nem okoz semmi rosszat, a Sátán, aki ezért jött a világra.
De nem ez volt a kérdéses állítás. Te azt írtad, hogy a világ felett a sátán uralkodik, a Biblia azt írja, hogy Jézusé lett minden hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!