A hitetlenek miért foglalkoznak a kereszténységgel, ha számukra nem létezik semmilyen természettfeletti?
Gyozelmi mamor miatt.
Ha egy ember legyoz egy masik embert akkor az elegedettseggel tolti el.
Szerintem esetleg azért mert ők se hitetlenek, szimplán csak nem kaptak bizonyítást és érdekli őket a téma. Én se vagyok mélyen vallásos, de attól hiszek, mert miért ne? Ők is ugyan úgy az észérvekre hallgatnak és attól mert nem hisznek valami létezésében, attól még bizonyítékokkal meglehet győzni őket. De az hogy egy könyvből amit emberek írtak abból idézgettek, az még nem bizonyíték.
De attól függetlenül én hiszek mind a kettőben, eléggé megfér egymás mellett a két dolog szerintem. Tudománnyal igazolni lehet azt is, hogy az emberiségnek van egy közös származási helye, ahonnan elindult az értelmes ember. A biblia csak annyit ír, hogy isten teremtett minket és saját képére formált. Ennek módját nem részletezi. A "formálás" miért ne lehetne az evolúció?? Mint ahogy valamit egyre csak tökéletesítünk és mikor elérte a kellő formát akkor kész van és befejeződött a munka.
Miért ne létezhetne egy nagyobb hatalom ami magyaráz mindent a tudomány által?? Miért ne lehetne az imákra a válasz a tudományos fejlődés??
Régen ha járvány pusztított fohászkodtak istenhez. Majd jött a számtalan újabb és újabb felfedezés, amivel megelőzhetőek a betegségek, erősitik az immunrendszert, nőtt a várható élettartam, csökken a szülési halálozás. Miért ne lehetne ez a válasz az imákra?
Kicsit szerintem elkalandoztam. De lényeg a lényeg, hogy a hitetlenek sem csak kötekedni járnak néha ide, hanem bizonyosságért, de nem kapnak és hinni se tudnak emiatt.
(Hitetlen Tamás is jó példa a bizonyosság kérésére)
Különböző okok miatt. Ha egy ateista vallástudósnak tanul, annak foglalkoznia kell a kereszténységgel.
Meg vannak egyéb okok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!