Ha létezik bármilyen földönkívüli élet, akár értelmes is, akik lehetnek gonoszok, vagy barátságosak, akkor a földönkívüli élet azt jelentené, hogy nem létezik Isten, se túlvilág? 17/L vagyok ha számítana
Szia,
Egyáltalán nem. A Biblia a Naprendszer teremtését írja le, és azt olvassuk, hogy a teremtéskor más világok lakói együtt örvendeztek.
Üdv. Péter
Nem, mert a kereszténység ma már van annyira rugalmas, hogy tudna ehhez alkalmazkodni.
A pápa már most kijelentette, hogy lehet földönkívüli élet.
6.
Nem, tévedsz!!! EZt mind csak a lumbulábiak akarták elhitetni veled, hogy eltereljék magukról a gyanút!!! :DD
"Azon gondolkoztam, hogy akkor az élet véletlen jöhetett létre, és Isten pedig kivan zárva."
Nem, itt most három külön kérdés keveredik :) Lássuk csak:
1. kérdés: léteznek-e földönkívüliek
2. kérdés: létezik-e Isten
3. kérdés: hogyan jött létre az élet (élővilág)
Hogyan viszonyulnak ezek egymáshoz?
Az 1. akár igaz, akár nem, láthatod, hogy a 2-3. kérdéseket nem érinti, azok akkor is nyitva maradnak, akár létezik földönkívüli élet, akár nem. De megfordítva is működik, ha létezik Isten (én hiszem, hogy igen), abból még nem következik, hogy nincs a Földön kívül is élet.
A 3. kérdés nyilván szorosan kapcsolódik az első kettőhöz, egyrészt úgy, hogy amennyiben véletlenül jött létre az élet, akkor az megtörtén(hetet)t-e más bolygón is (1. kérdés). HA véletlenül jött volna létre, még abból sem következne az, hogy ez más bolygókon is bekövetkezett, vagyis biztosan levezetni a véletlenből, hogy az "ha egyszer megtörtént, akkor megtörtént mégegyszer", nem lehet.
Másrészt pedig, amennyiben nem véletlenül jött létre az élet, akkor vajon hogyan (2. kérdés). Ez utóbbihoz kapcsolódik elvarázsolt 6. válaszoló barátunk kommentje is, mert valóban vannak ilyen "földönkívüli-teremtés" elméletek, amelyek leginkább sci-fi/ezotéria körökben kerengenek.
"Mert úgy tudom, hogy Isten csak minket teremtett. a saját képére."
Tudtommal a Biblia nem tanítja a kizárólagosságot ezzel kapcsolatban, legfeljebb a földi állatvilággal tett összehasonlításban. Egyéb módon nem foglalkozik a földönkívüli élet lehetőségével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!