Mi lesz a hitetlenek sorsa? Honnan tudjuk, hogy valaki szívből volt keresztény és így is halt meg? Pl. Kepler és a többi tudós?
Szia,
Nem tudjuk. Azt tudjuk, hogy az Isten kegyelmes és igazságos, és "azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson." (1Tim. 2:4)
Azt gondolom, hogy a mi feladatunk nem az, hogy azzal foglalkozzunk ki üdvözül és ki nem, sokkal inkább az, hogy mindenkihez eljusson az Isten igazsága és kegyelme az Úr Jézus Krisztus által. A többit bízzuk az "igazságban Ítélőre" az igaz Bíróra."
"A hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál." (Jel. 21:8)
Üdv. Péter
Szia.
Ha odakerülünk, majd megkérdezzük a fentiektől. :)
Amúgy miért nem írod ki a nevedet, mint én? :)
Kedves Kérdező,
Te nem a nevedet írtad ki, hanem egy elég ízléstelen nicknevet. Én azért ezzel a helyedben nem dicsekednék.
Én ellenben minden kommentem alá odaírom a valódi keresztnevem.
Üdv. Péter
Szia,
Nézd, engem sok minden irritál itt, de ez most irreleváns. A nickneved ízléstelen - ez szerintem vitán felül áll. Az meg külön visszatetsző, hogy még dicsekszel is vele.
Üdv. Péter
Nem tudjuk.
Sem azt, hogy egy konkret szemely szivbol hitt-e Istenben, sem azt, hogy kinek mi lesz a sorsa.
Nem tudjuk, ez Isten és az elhunyt között dől el a halál pillanatában.
Kepler egyébként hitt Istenben. Mint ahogy a tudósok nagy része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!