Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ex keresztények akik most...

Az ex keresztények akik most már hitetlenek, miért lettek hitetlenek?

Figyelt kérdés
Engem mivel tudnátok meggyőzni, hogy a kereszténység kamu?
2023. nov. 4. 15:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
19%

"Abdullah és a Zsidók pedig folyamatosan a főnököt piszkálgatnák jelentéktelen gondjaikkal."

Ez, de kemény amúgy :D

Figyelj, Allah szívesen segít a szolgájának, és azt kéri mindenben kizárólag Hozzá fordulj, mert nincs más Isten csak Ő.

2023. nov. 4. 19:42
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
Én "keresztény" voltam, bár nem volt nagy beszélgetés sosem. Amikor kamaszodtam és az érvelés szintjére lépett az agyam és elmém, agnosztikus lettem, majd teljesen elengedtem a hitet, amit rossz dolognak láttam és látok. Ahogy egyre inkább felfedeztem istent és megláttam, mi van ezen a bolygón, láttam, hogy minden egyház és vallás végső soron a rosszat szolgálja, és hogy az önismerettől el húz minket. Isten azt akarja, hogy harmóniában éljünk magunkkal és a létezéssel, amiben vagyunk, sose higyjük, ne legyen hiedelmünk, hanem tudjunk, ismerjünk, és értsünk. Felőlem lehet akármilyen vallás bármi, ateizmus, keresztény, muszlim, buddhista.., mind csak egy torz és sokszor nagyon nagyon káros út, hogy megleld magad, ráébredj, hogy a hiedelem helyett tudást vágysz, önzőség helyett istent.
2023. nov. 5. 00:47
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám magam ateistának, de egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy nagyon sok ellentmondás van a keresztény vallásban.

Ha Isten valóban jó és mindenható, akinek minden cselekedete az emberek jólétét és fejlődését szolgálja, akkor miért engedi azt a sok borzalmat és gonoszságot, ami jelenleg van a világban? Egyáltalán miért teremtette meg a rosszat? Miért halnak meg kisbabák súlyos és fájdalmas betegségekben, amikor ők még ártatlanok, és esélyük sem volt bűnt elkövetni? Miért nem győz mindig a jó? Miért van az, hogy néha semmi következménye nincs annak, ha valaki bűnt követ el? Miért engedi ezt Isten?

Ha ezekre a kérdésekre a mélyen hívő keresztények választ tudnak adni, akkor talán egyszer én is visszatérek a hitemhez.

2023. nov. 5. 09:57
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés már sokszor volt.

Ott vannak bőven válaszok ha azok érdekelnek. Javaslom, hogy keresd vissza.

A válaszom pedig.

Keresztény voltam, imádtam Istent, "beszélgettem" vele, stb.

Aztán elkezdtem hibákat találni a Bibliában és többek között arra jutottam, hogy Isten a jelenlegi világunk alapján nem létezik és a Bibliai leírások alapján annyi mutat a jóságára például, hogy azt mondta magáról.

A többi istenséget annyira nem ismerem de nem láttok semmit amiből a létezésükre kellene következtetnem vagy kutatnom/hinnem kéne bennük.

2023. nov. 5. 11:32
 15/31 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"beszélgettem" vele"

Volt hogy válaszolt? Miképpen?

(Azért kérdezem, mert sok hívő hivatkozik Isten létezésének bizonyítékaként valamiféle válaszokra Istentől... Te mit tapasztaltál?)

2023. nov. 5. 19:27
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Én beszéltem hozzá és utána volt, hogy a kérdésemre hirtelen eszembe jutott a válasz. Erről gondoltam azt, hogy lehet, hogy Isten válaszolt ilyen módon de nem voltam benne biztos.

Ekkor még elég fiatal voltam és elfogadtam amit mondtak mint a télapó, húsvéti nyuszi, stb. esetén szokták a gyerekek. Aztán később egyre inkább eltűnt a feltétel nélkül elhiszek mindent és egyre inkább kezdtem észrevenni a problémákat, a mesékben a borzalmas mészárlásokat, stb.

2023. nov. 5. 20:36
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

Borzalmas mészárlások, mi?!

A Háborúk Enciklopédiájában 123 vallási okból vívott vallási háborút jegyeztek fel, amiből adódóan jogosan gondolhatjuk, hogy ha nem létezne vallás, akkor háborúk se. A könyvben összesen 1763 megvívott háború szerepel. A vallásháborúk így csak ennek kevesebb mint 7%-át teszik ki.

2023. nov. 5. 21:05
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Szövegértés egyes. Ülj le Pistike.

Hol írtam én vallási indíttatású háborúkról? De eleve háborúról?

Én mészárlást írtam ami nem csak háborúban lehet.

De a kedvedért írok egy példát is. Ott van Noé története amit előszeretettel mesélnek már gyerekeknek is. Csak egy kisgyerek nem gondol bele általában és nem is úgy mesélik, hogy feltűnjön nekik, hogy a történetben rengeteg gyereket is lemészárolt Isten akik még nem is követhettek el bűnt. Egy részük pedig még csak elkezdet élni, elkövethetett már bűnt, de így esélye sem volt arra, hogy jó útra térjen.

De ha ezektől el is tekintünk akkor is ott van az a probléma, hogy ez nem egy normális megoldás a problémára, különösen nem ha ilyen rettentően sok egyéb lehetősége van.

Az Újszövetségben már Jézus nem mészárolt azonban annak ellenére, hogy a mások megsegítését írja elő, Jézus pusztán bizonygatásból gyógyítgatott hébe-hóba. Lehetőségeihez mérten szinte semmit sem tett, hogy segítsen.

Aztán még lehetne mélyebben elemezgetni, taglalni Isten mészárlásait, stb-t, de már így is nagyon eltértünk a kérdéstől.

2023. nov. 6. 06:54
 19/31 anonim ***** válasza:

A kereszténység nem kamu, az isten a kamu.

Ha megérted a különbséget, az sokat segít.

2023. nov. 6. 12:45
 20/31 A kérdező kommentje:
Biblia gyerekeknek ajánlom ;) ha ez ennyire kiakaszt téged :D
2023. nov. 6. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!