A nyugati keresztények elárulták és ezzel halálra ítélték a Palesztinában élő keresztény hittestvéreiket?
A 20. század elején muszlimoké volt a Szent Földnek nevezett terület és ekkor még a lakosság 10-15%-a keresztény. Betlehem különösen fontos a keresztényeknek mert itt született Jézus. Száz éve ez egy keresztény lakosú város volt, de még közvetlenül Izrael megalakítása előtt is 80%-ban keresztény. Ma Izrael lakosságának mindössze 2%-a keresztény de ebben benne vannak a későbbi bevándorlók. Szinte nem is maradt őslakos keresztény. Az alábbi videóban a kevés megmaradt betlehemi keresztények nyilatkoznak:
https://www.youtube.com/watch?v=pa6igKc1M9s
Ez alapján Izrael a keresztényekkel is úgy bánik ahogy a palesztinokkal. A keresztényeket is fallal veszik körbe, elveszik a földjüket, a zsidó telepesek pedig támadják őket.
A gázai övezetben több mint ezer keresztény él, akik szintén ki vannak téve az izraeli bombázásnak. A napokban az izraeli hadsereg lebombázta az egyik gázai templomot amivel 18 keresztény halálát okozta, a keresztény világ viszont nem csak hogy nem segít a helyi keresztényeknek, de még támogatja is Izraelt fegyverekkel, pénzzel gyakorlatilag mindennel. A hadihajóikból nézik hogyan gyilkolja Izrael őket Gázában.
Kérdésem hogy nyugati keresztyének, amiben benne vannak a magyar keresztények is, helyeslik a Palesztinában élő keresztények elüldözését, legyilkolását?
"Ha csak a száz évvel ezelőtti 10-15 % keresztényt vesszük ma másfél millió kereszténynek kellene élnie Izraelben"
Pont a 6. komment linkje bizonyítja, hogy ez miért nem igaz.
Minek linkelsz olyasmit, amit el se olvasol?
„És miért a muszlimok oldalára álltak a keresztények? Talán mert tudták mi vár rájuk zsidó fennhatóság alatt?”
Nem, hanem egyszerűen azért, mert arabok, és közösséget éreztek a többi arabbal. Nincs benne semmi pláne.
„De a keresztények már rég nem állnak az arabok oldalán Izrael mégis elnyomja, támadja őket és elveszi a földjüket, lásd a betlehemi keresztények beszámolói.”
A környező arab országokban meg Iránban meg a muszlim arabok meg az irániak teszik ugyanezt.
„A hamasz nem képviseli az összes palesztint. Itt nem hamasz izraeli háborúról van szó hanem palesztin izraeli háborúról. Igazából nem is háború ez hanem népirtás Izrael részéről.”
Nem, ez kifejezetten a Hamász ellen irányul, amelyik egy nagyon kiterjedt terrortámadást hajtott végre izraeli civilek ellen. Ha népirtást akarna Izrael, akkor nem szólna a palesztinoknak, hogy hagyják el a hadműveleti területet, meg nem kopogtatózna a légicsapások előtt. Izrael állampolgárainak jelentős része palesztin, és pártjuk is van az izraeli országgyűlésben.
„Tehát akkor azok oldalára állsz akik gyilkolják a keresztényeket.”
Idéznéd, hogy hol jelentettem én ki, hogy bárki oldalán állnék? Csak arról beszéltem, hogy nem állok a Hamász oldalán, mert az egy terrorszervezet, és nem állok Izrael oldalán, mert nem érzem ügyemnek. Ennyit írtam. Ha nem a Hamász oldalán állok, az azt jelenti, hogy üldözöm a palesztinokat? Hisz te magad mondtad, hogy a Hamász nem képvisel minden palesztint.
„Azerbajdzsán hol üldözi a keresztényeket? Pont hogy az örmények voltak agresszorok és vették el a 90-es években karabahot az azeriektől. Tehát egy illegális jogtalan katonai megszállás történt aminek az azeriek 30 év után véget vetetettek.”
Hegyi Karabah csak azért került az azeriekhez, mert a Szovjetunión belül oda sorolták, ott régebb óta éltek keresztény örmények, mint Törökországban törökök. Közük nem volt az azerieknek hozzá egy szovjet önkényes adminisztratív húzáson túl.
Ha jól értem, az egyedül bajod akkor van a keresztényüldözéssel, ha azt nem muszlimok csinálják.
Egyébként hiányoltam az ilyen karakán, önérzetes kiállásodat, amikor az muszlim ujgurokat Kínában koncentrációs táborokba zárták 🙂 Az egy végletesen komolyabb muszlimüldözés, valahogy az arab világ meg a fajtád olyan készséggel nem vesz tudomást az egészről. Na ennyit ér a hited, egy muszlimnak álcázott antiszemita troll hülyegyerek vagy, aki bármiféle emberiségellenes bűncselekményt készséggel letagadsz, ha azt muszlimok követték el, vagy ha nincs különösebb érdeked benne, mint a milliós ujgur kisebbség elnyomása esetén.
Hiába erőlködsz, senki nem hiszi el neked itt, hogy bármi eszmét is képviselnél itt. Még muszlimnak is béna vagy, közöd nincsen a hithez, hisz nem is hiszel semmiben, söpredék.
"Pont a 6. komment linkje bizonyítja, hogy ez miért nem igaz.
Minek linkelsz olyasmit, amit el se olvasol?"
De akkor írd már le miért nem igaz hazudozás helyett. Akkor volt 10-15% keresztény. Ma ez 1,5 millió keresztényt jelentene.
Tehát te gyártasz olyan hazugságokat, amiket zseniális módon te magad cáfolsz meg egy linkkel, és engem vádolsz hazudozással? Van ám bőr a képeden...
Legközelebb meg olvasd el, amit linkelsz, és talán feltűnhetnek olyan "apró" különbségek, mint pl egy kettős nagyságrendi eltérés a bevándorlók közt!
"Akkor volt 10-15% keresztény. Ma ez 1,5 millió keresztényt jelentene."
Jelentene akkor, ha... gondolkozz egy kicsit, kizárólag milyen esetben jelentene ilyesmit?
"Nem, hanem egyszerűen azért, mert arabok, és közösséget éreztek a többi arabbal. Nincs benne semmi pláne."
De nyilván belegondoltak abba milyen lesz zsidó fennhatóság alatt élni igaz?
"A környező arab országokban meg Iránban meg a muszlim arabok meg az irániak teszik ugyanezt."
Összességében a keresztény világ Izrael oldalán áll. Sőt, fegyverrel pénzzel támogatják Izraelt.
"Nem, ez kifejezetten a Hamász ellen irányul, amelyik egy nagyon kiterjedt terrortámadást hajtott végre izraeli civilek ellen."
Nem. Ugyanúgy bombázza és gyilkolja Izrael a civileket Ciszjordániában mint Gázában. Az ENSZ adatai szerint eddig 132 palesztint gyilkolt meg Ciszjordániában, 2100 sebesült és 1800 palesztint tartóztattak le. Erre mi a magyarázat? Gáza esetében a Hamaszt okolja Izrael, de Ciszjordániában nincs Hamasz.
Az Európai Unió megállapította hogy Izrael semmit nem tesz a palesztinokat gyilkoló zsidó telepesek ellen.
"Ha népirtást akarna Izrael, akkor nem szólna a palesztinoknak, hogy hagyják el a hadműveleti területet, meg nem kopogtatózna a légicsapások előtt."
És te ezt elhiszed? Akkor szerinted a lebombázott keresztény templomnak is szóltak hogy bombázni fognak? Akkor a keresztények nem hallották a kopogtatást? Biztos a keresztények hibája igaz?
"Ha nem a Hamász oldalán állok, az azt jelenti, hogy üldözöm a palesztinokat? Hisz te magad mondtad, hogy a Hamász nem képvisel minden palesztint."
Kértem én olyat számon hogy miért nem a Hamasz oldalán állsz? Itt palesztinokról van szó és egy 100 éve tartó konfliktusról. Azt viszont írtad hogy a Nyugat helyesen teszi hogy Izrael oldalán áll, ami egyenlő a keresztények gyilkolásával üldözésével.
"Hegyi Karabah csak azért került az azeriekhez, mert a Szovjetunión belül oda sorolták, ott régebb óta éltek keresztény örmények, mint Törökországban törökök. Közük nem volt az azerieknek hozzá egy szovjet önkényes adminisztratív húzáson túl."
Ez nem változtat azon hogy jogilag azeri terület. A zsidók is arra hivatkoznak hogy 2 ezer éve ők ott voltak de ez semmit nem számít.
"Ha jól értem, az egyedül bajod akkor van a keresztényüldözéssel, ha azt nem muszlimok csinálják."
Hol csinálják ezt muszlimok?
"Egyébként hiányoltam az ilyen karakán, önérzetes kiállásodat, amikor az muszlim ujgurokat Kínában koncentrációs táborokba zárták 🙂 Az egy végletesen komolyabb muszlimüldözés, valahogy az arab világ meg a fajtád olyan készséggel nem vesz tudomást az egészről."
Miből gondolod hogy az nem érdekel? Az arab világ vezetői pedig a palesztinokról sem vesz tudomást nem hogy az ujgúrokról.
"Na ennyit ér a hited, egy muszlimnak álcázott antiszemita troll hülyegyerek vagy, aki bármiféle emberiségellenes bűncselekményt készséggel letagadsz, ha azt muszlimok követték el, vagy ha nincs különösebb érdeked benne, mint a milliós ujgur kisebbség elnyomása esetén."
Nyugalom, mi ez a hirtelen agresszív megnyilvánulás? Meg ez a cionista rágalmazás? Inkább meg kellene köszönőd hogy felhívtam a figyelmet a Palesztinában élő keresztények helyzetére. És mit tagadtam le?
"Hiába erőlködsz, senki nem hiszi el neked itt, hogy bármi eszmét is képviselnél itt. Még muszlimnak is béna vagy, közöd nincsen a hithez, hisz nem is hiszel semmiben, söpredék."
Látom eddig voltál képes kulturált beszélgetésre. Egy keresztényhez esetében ez még jónak is mondható :)
"Tehát te gyártasz olyan hazugságokat, amiket zseniális módon te magad cáfolsz meg egy linkkel, és engem vádolsz hazudozással? Van ám bőr a képeden..."
Miért cáfolja meg a linkelt cikk az állításomat?
"Jelentene akkor, ha... gondolkozz egy kicsit, kizárólag milyen esetben jelentene ilyesmit?"
Olyan esetben jelentene ha Izrael nem gyilkolta, üldözte volna el a keresztyéneket is.
Még a kommentek végigolvasása is túl nagy feladat neked? Jesszusom!
"Legközelebb meg olvasd el, amit linkelsz, és talán feltűnhetnek olyan "apró" különbségek, mint pl egy kettős nagyságrendi eltérés a bevándorlók közt!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!