Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A nyugati keresztények elárult...

A nyugati keresztények elárulták és ezzel halálra ítélték a Palesztinában élő keresztény hittestvéreiket?

Figyelt kérdés

A 20. század elején muszlimoké volt a Szent Földnek nevezett terület és ekkor még a lakosság 10-15%-a keresztény. Betlehem különösen fontos a keresztényeknek mert itt született Jézus. Száz éve ez egy keresztény lakosú város volt, de még közvetlenül Izrael megalakítása előtt is 80%-ban keresztény. Ma Izrael lakosságának mindössze 2%-a keresztény de ebben benne vannak a későbbi bevándorlók. Szinte nem is maradt őslakos keresztény. Az alábbi videóban a kevés megmaradt betlehemi keresztények nyilatkoznak:

https://www.youtube.com/watch?v=pa6igKc1M9s

Ez alapján Izrael a keresztényekkel is úgy bánik ahogy a palesztinokkal. A keresztényeket is fallal veszik körbe, elveszik a földjüket, a zsidó telepesek pedig támadják őket.

A gázai övezetben több mint ezer keresztény él, akik szintén ki vannak téve az izraeli bombázásnak. A napokban az izraeli hadsereg lebombázta az egyik gázai templomot amivel 18 keresztény halálát okozta, a keresztény világ viszont nem csak hogy nem segít a helyi keresztényeknek, de még támogatja is Izraelt fegyverekkel, pénzzel gyakorlatilag mindennel. A hadihajóikból nézik hogyan gyilkolja Izrael őket Gázában.

Kérdésem hogy nyugati keresztyének, amiben benne vannak a magyar keresztények is, helyeslik a Palesztinában élő keresztények elüldözését, legyilkolását?

2023. nov. 3. 13:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 A kérdező kommentje:

"Én a kérdezőt neveznem hazugnak és mániákusnak."

Én miért vagyok hazug? Belinkeltem több videót amiben Izraeli keresztények mondják el hogy Izrael embertelenül bánik a keresztényekkel. Amire az egyik válaszoló reakciója az volt hogy hazugnak nevezte ezeket a keresztényeket.

Kérdés hogy igazat mondanak ezek az izraeli keresztyének vagy nem?

2023. nov. 4. 18:01
 92/96 anonim ***** válasza:
100%

Nem, te vagy a hazug, aki hamisan úgy akarja beállítani, mintha valami keresztényüldözés folyna. Izrael a palesztinokat diszkriminálja, bármiféle vallási indíttatás nélkül. Ebben nyilván benne vannak az ott élő muszlimok, keresztények, ateisták, agnosztikusok, bárki.

És mielőtt nekiállnál arról is hazudozni, hogy én akkor most jó dolognak tartom a palesztinok elnyomását, nem, nem mondtam ilyet. Viszont ez meg teljesen érthető annak tükrében, hogy bármilyen engedményt, segítséget, földet adtak nekik az izraeliek, a válasz terrorizmus volt.

2023. nov. 4. 18:06
 93/96 anonim ***** válasza:
100%

Gondolod, hogy a Hamasz terroristák a keresztényekért küzdenek, s ezért kéne őket támogatnia a keresztényeknek Izraellel szemben?

2023. nov. 4. 18:08
 94/96 A kérdező kommentje:

"Nem, te vagy a hazug, aki hamisan úgy akarja beállítani, mintha valami keresztényüldözés folyna. Izrael a palesztinokat diszkriminálja, bármiféle vallási indíttatás nélkül. Ebben nyilván benne vannak az ott élő muszlimok, keresztények, ateisták, agnosztikusok, bárki."

Belinkeltem neked egy cikket amiben a keresztény templom vezetője úgy nyilatkozott hogy Izrael célzottan keresztényellenes törvényt hozott amivel nyilván a keresztény egyházi vagyont, földet akarja elvenni. Akkor hazudik a templomot vezető keresztény?

"Viszont ez meg teljesen érthető annak tükrében, hogy bármilyen engedményt, segítséget, földet adtak nekik az izraeliek, a válasz terrorizmus volt."

Te magadnál vagy? Izrael soha semmit nem adott a palesztinoknak csak elvett. Egyáltalán milyen földet adott szerinted te hazug? 1947-ben a földek 95%-a a palesztinoké volt ma meg az utolsó földterületet is elveszi Izrael.

2023. nov. 4. 19:44
 95/96 A kérdező kommentje:

"Gondolod, hogy a Hamasz terroristák a keresztényekért küzdenek, s ezért kéne őket támogatnia a keresztényeknek Izraellel szemben?"

A Hamasz mikor bántotta a helyi keresztényeket? Gázai övezetben több templom is van egy két ezer kereszténnyel. Az egyik templomot a napokban bombázta le Izrael megölve 18 keresztényt. És itt nem is hamaszról van szó. Nem a hamasz képviseli a palesztinok egészét. Ciszjordániában például nincs hamasz. Szóval ez is hazugság részedről. Itt palesztin Izraeli konfliktusról van szó.

2023. nov. 4. 19:48
 96/96 anonim ***** válasza:
7%

Miért támadják a kérdező? Ferenc pápa is felháborodott amikor egy rabbi még a palesztin támadás előtt leköpött egy keresztényt.

Ha nyeregben vannak a zsidók úgy gondolják törvényen felül cselekedhetnek, ez diktatúra, a szeretetet messze lenézik!

2023. nov. 4. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!