Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Biblia azt írná, hogy...

Ha a Biblia azt írná, hogy ugorj a kútba, megteszed?

Figyelt kérdés

Máté 10:39 (Új Testamentum): "Aki megtalálja az életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem, az megtalálja azt."

Filippiekhez írt levél 2:17 (Új Testamentum): "De még ha az én vértanúságom is ontják ki az áldozatként és a hit áldozataként, amelyet általánosságban ismerősként hoztok az Isten előtt, akkor is örülök, és veletek együtt örülök mindnyájan."

2023. okt. 13. 15:30
1 2 3
 11/25 Darkmoon80 ***** válasza:
83%

Bla, bla, bla.

Mondtam már, teljesen felesleges a személyemmel foglalkoznod. Engem nem érdekel, másokat valószínűleg még kevésbé.

Ha a hozzászólásaimra ÉRDEMBEN tudsz válaszolni, akkor érdemes a billentyűzetet koptatnod.

2023. okt. 14. 19:01
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

Persze Darkmoon80.

Kerek perec kimondom: Szerintem sz@rok a hozzászólásaid. Szerintem.

De ez az én személyes magán véleményem amit én mondok rá a hozzászólásaidra. Nem rád, hanem a hozzászólásaidra.

Csak azért van ennyi pipád, mert mi keresztények nem ítélkezünk. Mi másért lehetne néhol 100%-os válaszod, ahol bántod a keresztények hitét? Mert mi nem ítélkezünk. Jézus sem ítélkezett, mi sem tesszük.

Mert mit mond az úr a kötekedő farizeusoknak?

"Jézus így válaszolt nekik: Még ha én önmagamról teszek is bizonyságot, akkor is igaz a bizonyságtételem, mert tudom, honnan jöttem és hová megyek, ti azonban nem tudjátok, honnan jövök, vagy hová megyek. Ti test szerint ítéltek, én nem ítélkezem senki felett. De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem." (János 8:14-16)

2023. okt. 14. 19:16
 13/25 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Fütyülök a hitedre, a véleményedre, a személyeskedő irományaidra amivel teleszemeteled az oldalt...

Ha van olyan mondanivalód, aminek SÚLYA van, és nem csak alaptalan hitekre épülő hibás logikai következtetések, vágyálmok, vagy a sértett egód kivetítése, AKKOR tudunk érdemben beszélgetni.

Eddig 2765 hozzászólásom van, aminek a jelentős részét mások hasznosnak ítélték.

Hogy te minek tartod... szerinted érdekel???

Magadról mondasz vele véleményt, hiszen arra mutat, hogy nem vagy azon a színvonalon, hogy megértenéd, amit írok.

Azon talán elgondolkodtathatnál, hogy kár a személyeskedő hozzászólásaiddal (melyeknek 0 a hasznossága) rontanod a saját statisztikádat, mivel így nem vesz komolyan senki.

Ja, még annyi, hogy ha a kereszténységet említed, abban az is benne van, hogy "Ne ítélj, hogy ne ítéltess"!

2023. okt. 14. 22:45
 14/25 A kérdező kommentje:

Az idézett szövegben számos olyan kijelentés található, amelyek ítélkező vagy kritikusnak tekinthetők:

"Ha van olyan mondanivalód, aminek SÚLYA van, és nem csak alaptalan hitekre épülő hibás logikai következtetések, vágyálmok, vagy a sértett egód kivetítése, AKKOR tudunk érdemben beszélgetni." - Ebben a mondatban az ítélkezés azokra irányul, akiknek állításaik vagy érvelésük alapjául olyan dolgok szolgálnak, amelyeket az író értéktelennek vagy érvényteljesnek talál.

"Hogy te minek tartod... szerinted érdekel???" - Ebben a mondatban az ítélkezés az olvasóra irányul, az író azt sugallja, hogy az olvasó véleménye nem számít.

"Magadról mondasz vele véleményt, hiszen arra mutat, hogy nem vagy azon a színvonalon, hogy megértenéd, amit írok." - Ebben a mondatban az ítélkezés az olvasóra vonatkozik, az író azt állítja, hogy az olvasó nem képes megérteni a saját álláspontját.

"Azon talán elgondolkodtathatnál, hogy kár a személyeskedő hozzászólásaiddal (melyeknek 0 a hasznossága) rontanod a saját statisztikádat, mivel így nem vesz komolyan senki." - Ebben a mondatban az ítélkezés az olvasó személyeskedő hozzászólásaira vonatkozik, kritizálva azok hasznosságát és hatását.

Ezek a kijelentések értékelőek és ítélkezőek, mivel az író az olvasót vagy másokat értékelve és kritizálva fejezi ki a véleményét.

2023. okt. 14. 22:48
 15/25 Darkmoon80 ***** válasza:
83%
Igen, és mi ezzel a problémád?
2023. okt. 14. 23:01
 16/25 A kérdező kommentje:

És még te írtad azt, hogy ne itélkezzünk....

XD

2023. okt. 14. 23:03
 17/25 Darkmoon80 ***** válasza:
83%

Agnosztikusként nem érzem, hogy a Bibliában megfogalmazott, a keresztények viselkedését meghatározó tanácsok rám vonatkoznának.

Egyéb iránt mi a véleményed a két pipás hozzászóló megnyilvánulásairól?

2023. okt. 14. 23:09
 18/25 Darkmoon80 ***** válasza:
83%

Te keresztény létedre tetted fel ezt a kérdést? Érdekes...

Te beleugranál????

2023. okt. 14. 23:12
 19/25 A kérdező kommentje:

Isten nem kér hülyeséget.

Jó éjt.

2023. okt. 14. 23:14
 20/25 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Értem, tehát két pipásról nem nyilatkozol...
2023. okt. 14. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!