Ha a Biblia azt írná, hogy ugorj a kútba, megteszed?
Máté 10:39 (Új Testamentum): "Aki megtalálja az életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem, az megtalálja azt."
Filippiekhez írt levél 2:17 (Új Testamentum): "De még ha az én vértanúságom is ontják ki az áldozatként és a hit áldozataként, amelyet általánosságban ismerősként hoztok az Isten előtt, akkor is örülök, és veletek együtt örülök mindnyájan."
Ezek az igék nem azt mondják, hogy legyünk öngyilkosok.
Arról van szó, hogy ha valakit a Krisztusba vetett hite miatt megölnek, akkor az üdvözül.
Természetesen a Máté10,39 arra is érvényes, hogy ha valaki Krisztusnak szenteli életét. Akkor is lehet üdvözülni, ha nem ölnek meg.
A keresztény önként ugrik a kútba, amikor a kereszténységét lobogtatja, csak még nem ért le az aljára. Egyelőre azt élvezi, hogy repül. De a végén jön a csattanás mert nem Allahot követte, az nem fog tetszeni neki.
A keresztény önként ugrik a kútba, amikor a kereszténységét lobogtatja, csak még nem ért le az aljára. Egyelőre azt élvezi, hogy repül. De a végén jön a csattanás mert nem Zeuszt követte, az nem fog tetszeni neki.
...
Rendszerint az emberek úgy gondolják, hogy aki másképpen gondolja mint ők azok tévednek. De aki ilyen (2) pökhendien lenézi a másikat csal azért mert az másképpen gondolkodik és nem hisz abban amiben ő az nem sokat értet meg a Bibliából.
A történelem során bebizonyosodott a hit ereje nem csak a keresztény felekezetek esetén hanem más vallásoknál is.
Tökéletes példa erre az amikor Isten nevében mészároltak. Bemesélték az embereknek, hogy Istennek ez tetszeni fog és ezért bármit megtettek. Ha a vallási vezetők akkor azt akarták volna akkor kútba ugrottak volna az emberek.
De ez igaz sok más vallásra is, ott is vannak példák. Talán a békés természetközeli vallások esetén nincsenek ilyenek.
Voltak és feltehetően vannak is olyan szekták ahol a hitük miatt öngyilkosságot követnek el az emberek.
A hit szinte bármire ráveheti az embert. Persze ez ember, élethelyzet, stb. függő is.
A Keresztény önként ugrik a kútba. Mindenki arra számít és azt gondolja, hogy zuhan lefelé és élvezi a zuhanást. Gondolják, majd úgy is jön a zuhanás és a pofára esés, akkor majd nem vihog a keresztény a kútba.
De csak nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy odamenjenek és belenézzenek a kútba, hogy mi is történik ott.
A Keresztény lebeg a kútban.
Üdv: Krisztián
Bizony, bizony, a keresztények kútja mélyén víz található. Élő vizek forrása buzog fel benne.
Na de mi található annak a kútnak a mélyén, amelyből te iszogatsz Darmoon80?
Mert aki a te kutadból iszik, az még szomjasabb lesz. Aki pedig abból iszik, melyből én is, melyből a keresztények isznak, bizony nem szomjaznak meg soha többé.
Darkmoon80. Én bele néztem a kutadba és abban csak a sötétség van. Olyan mint egy feketelyuk. Te magad is csak a világosságot igyekszel elszipolyozni, hogy a sötétségedbe vigyél mindenkit, ha lehet, még a választottakat is, mondván az a világosság, ami a te kutadból való.
De nincs a kutadban semmi, csak okosság, amely sóvárgásra visz. Nincs benne se szeretet, se béke, de még egy árva könnycsepp sem képes változtatni a mélységének lényegén.
Az a kút, amelyből a keresztények isznak: Jézus.
De örülök, hogy belenéztél és te magad is tanúsítod, hogy a vize tiszta. Kortyolj bele bátran, senki sem ugrott még bele.
Igaz, hogy némelyeket bele fojtottak, de ők is csak azt tanúsították, hogy a vize továbbra is kristály tiszta. Ember nem képes beszennyezni. 2000 év alatt sem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!