Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Iszlámnak melyik az igazi...

Az Iszlámnak melyik az igazi egyetlen fajtája és értelmezése?

Figyelt kérdés

Melyik az amelyikben nincsen olyan meg engedve hogy pl a házasság törő asszonyokat nem bűn megölni? Vagy hogy az erőszak miatt fogant gyermeket meg lehet ölni büntetlenül ha azt vallja a szülő hogy a szégyen miatt tette?

Természetesen nem vagyok vallás szakértő, de ilyesmiket olvastam erről a vallásról. De sokszor megfigyeltem hogy amikor ilyen kritika hangzik el akkor valaki oda írja hogy "ez nme is igazi iszlám"

Na de akkor melyik? Valaki elmagyarazná?

2023. szept. 21. 16:59
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

"De őszintén, szerintetek ez a kövezès dolog miért lett kitalálva? Hogy távol tartsa a bűntől az embereket. A szép szavak nem mindig használnak."

"Pont errõl volt szó a 19. Válaszban.

Nem attól lesz valaki hívõ, hogy a kövezéstõl való félelembõl nem követ el bûnt. Istent kell félni, nem a megkövezést. Barbár módszerekkel nem lehet kierõszakolni a hitet."

Ahogy itt írják a jó nem attól jó hogy jól felfogott érdekében áll hogy jó legyen, különben az retorziót von maga után. Hanem az önzetlen jóság és szerénység az ami igazán értékes mert annak van erkölcsi fedezete. Ne azért legyen jó valaki mert az az érdeke. Hanem azért mert ő az akar lenni, azt tartja helyesnek még akkor is ha nem járna érte semmilyen büntetés. A spekulatív jóság az maga a gonosz. Köznapi értelemben kétszínűségnek hívják. Bibliai értelemben a farizeusok ilyenek.

2023. szept. 27. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!