Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívő emberek hogyan tudnak...

A hívő emberek hogyan tudnak hinni egy felsőbbrendű entitás, egy Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Számomra nagyon abszurd, hogy vannak emberek, akik hisznek egy felsőbbrendű, intelligens entitás létezésében, aki komolyan be tudja folyásolni az életüket, megbüntetni őket, vagy éppen megáldani. Meg hogy létezhetnek, például csodás gyógyulások. Nem tudom, hogyan gondolhatja valaki, ha például elmegy egy kegyhelyre, ott imádkoznak, attól megszűnhet a járásproblémája, vagy kigyógyul rákból. Nem a hívő embereket akarom bántani, csak érdekel, hogy miképpen válhat egy ember hívővé, mert nagyon furcsa számomra, ha valakinek ilyen nézetei vannak.
2023. szept. 20. 20:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
86%

"Ateista felfogás szerint a semmiből lett ez a minden."

Itt az első hiba: az ateisták nem ezt mondják. De gyakorlatilag már a csapból is ez jön, itt is legalább 50 alkalommal volt szó róla, szóval csak a szándékos süketek tudják elkerülni.

"nevetek, ha belegondolok, annyira furcsa belegondolni a létezésünkbe"

Mivel 6 éves korodig nem ez volt a téma, és egy egészen másféle világban éltél, ezért találod furcsának.

De azt a másfél kiló kocsonyát azért hordod a nyakadon, hogy ezt megértsd.

"Miért lennénk itt ha nem azért mert valaki idetett minket"

Tudod... ha VALÓBAN gondolkodnál, akkor következő gondolatod az lenne, hogy akkor nyilván ezt az istent is teremteni kellett (hiszen, ha te nem jöhettél létre magadtól, akkor ő pláne nem) - és akkor az ő teremtőjének mi volt a célja?

Aztán rájönnél, hogy ez nem így működik.

"Isten azt mondta, hogy uralkodjunk és szaporodjunk, de nem azt, hogy tönkre tegyük a Földet."

Ezt magyarázd el a keresztényeknek.

"Egy 17 éves mindenen elmélkedő."

Hmm... ha erről a témáról szeretnél elmélkedni, előbb tanulj. Sokat.

Nézd meg például Dávid Gyula idevágó videóit. Nagyon érdekesek.

Nagyon röviden: az ősrobbanás óta nagy vonalakban mindent tudunk, hogyan alakult ki a világunk. Magától. Nem kellett teremtő hozzá.

Egyetlen dologról nem tudunk még minden részletet, ez pedig az élet kialakulása - de az elejét, a közepét és innen kezdve végig mindent ismerünk, szóval nagyon úgy néz ki, hogy ehhez sem kellett isteni segítség. Már készítettünk mi is életet, ez sem tűnik lehetetlennek.

Ettől függetlenül persze hihetsz teremtőben, csak egyet tarts észben: NEM BIZTOS. EZ hit.

A világ kialakulása viszont biztos, mert az meg tudomány.

"az egész létezésünk abszurd"

Dávid Gyula erről is nagyon jókat mond.

2023. okt. 1. 00:23
 22/30 anonim ***** válasza:
17%
Az ősrobbanás óta nagy vonalakban mindent tudunk😂😂😂Az csak egy tézis!!! Tehát rohadt nagy vonalakban.A másik mondatod az élet kialakulásáról,lópikulát nem tudunk róla,evolució egy borzasztóan hiányos katyvasz.Feltételezések százai...ennyi.
2023. okt. 1. 07:30
 23/30 Darkmoon80 ***** válasza:
86%

Ha ennyire nem értesz semmit, inkább tanulj, és csak azután írj valamit le, akkor nem csinálsz hülyét magadból!

Az evolúció szót meg addig csak a keresőbe írd be, amíg semmit sem tudsz róla...

2023. okt. 1. 08:43
 24/30 anonim ***** válasza:
12%
Az hogy te 60cm majomtól származtatod magad aminek a dns-e közelebb áll a gilisztához mint hozzád az a te hülyeséged.Rengeteg kérdés és ellentét van az evolúcióban.Az hogy te a bioszkönyvböl kimagoltál vmit az egy dolog...közel sem biztos hogy igaz.De nyilván mindjárt írod hogy te biológus vagy😂😂
2023. okt. 1. 10:47
 25/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Az hogy te 60cm majomtól származtatod magad aminek a dns-e közelebb áll a gilisztához mint hozzád az a te hülyeséged”

Na végre valami új, legalább is nekem. Megéri figyelni ilyen kérdéseket. Tudnál erről részletesebben mesélni? Mert ekkora hülyeséget még a legnagyobb kreacosok is jobb esetben kétszer meggondolnak, hol olvastál te ilyet?😆

2023. okt. 1. 11:20
 26/30 anonim ***** válasza:
21, nyilván ez puszta hit kérdése. Ez tény, hogy, nem egy stabil tényeken alapuló dolog. Én leírtam az én világnézetem, de látom egyesek a személyes tapasztalatokat is leszavazzák, mert fáj az egójuknak, hogy valaki máshogy látja a világot. Azt, hogy Istent ki teremtette? Hitem szerint nem teremtették, mindig volt. Mert a szingularitás, hogy a ma ismert univerzum egy atommagnyi helyen volt összetömörítve, az hogyan került oda? Semmit nem tudunk megmagyarázni, a létünket, az élet kialakulását, /nyilván vannak elméletek, de az értelmét így sem tudjuk/, az egész anyagi világ létezését nem tudjuk értelmezni. Mai tudomány szerint az Ősrobbanás előtt, nem volt tér és idő, ezt ugyebár nem tudja felfogni az emberi elme akármennyire akarjuk elképzelni. De ez miért hihetőbb mint Isten létezése? Nem vitázni szeretnék, mert hitről vitázni teljesen felesleges, mindenki higyjen amit akar, csak tényleg meg szeretném érteni, hogy miért logikusabb valakinek az, hogy nincsen teremtő.
2023. okt. 1. 11:36
 27/30 anonim ***** válasza:
(20 voltam)
2023. okt. 1. 11:36
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szavaztalak le, szerintem másnak se kellett volna.

Istent, ha nem kellett teremteni, akkor mást sem kellett, vagy miért is teszel kivételt vele?

Hogy az ősrobbanás hogyan keletkezett, nem tudjuk - de ez nem azt jelenti, hogy akkor isten! Értelmes ember ilyet nem mond.

És de, sok mindent meg tudunk magyarázni, legfeljebb te nem érted. De ez nem a magyarázó problémája, hanem a tiéd.

A tudás pedig nem azon múlik, hogy mi hihetőbb. Ez nem szavazással megy. Például az, hogy egy részecske egyszerre több helyen legyen, egyáltalán nem hihető, aztán mégis úgy van.

"miért logikusabb valakinek az, hogy nincsen teremtő"

Nagyon egyszerű a dolog: ha megnézed az ősrobbanást (ami egy roppant egyszerű dolog), és szembeállítod a végtelenül bonyolult teremtővel, akkor ordít, hogy az ősrobbanás volt előbb.

A teremtő pedig utána alakult ki, magától. Merthogy neki nem volt teremtője.

Most az első ősrobbanásról és az első teremtőről beszélek, mert ezek az érdekesek.

2023. okt. 1. 11:46
 29/30 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

" Az hogy te 60cm majomtól származtatod magad aminek a dns-e közelebb áll a gilisztához mint hozzád az a te hülyeséged. "

Látod, megint te csináltál magadból hülyét!

Felelőtlenül és tudatlanul állítasz valamit, mert a hívő lelked nem tudja elfogadni, hogy nem egy felsőbb rendű fajhoz tartozol Isten kedvenc kiválasztottjaként, hanem egyszerűen része vagy az állatvilágnak (Homo sapiens faj)

"A detroiti Wayne állami egyetemen végzett vizsgálatban bebizonyosodott(!!!), hogy a csimpánzok és az emberek DNS-e 99,4 százalékban megegyezik, így a csimpánzt is az emberfélék családjába (Hominidae) kellene sorolni a főemlősök rendjén, majmok alrendjén és az emberszerűek osztagán belül, magyarázta a New Scientistnek Morris Goodman, a kutatást végző genetikus. ...

A kutató a Proceedings of the National Academy of Sciences című lapban ismertette eredményeit. Ezek alapján Goodman nem csak a mai embert és a kihalt fajokat sorolná a hominidák közé, de a közönséges csimpánzt (Pan troglodytes) és a bonobót (Pan paniscus) is.

Az egyezés jóval nagyobb, mint a kaliforniai műszaki egyetem 2002-es vizsgálatában, akkor Roy Britten csupán 95 százalékos azonosságot mutatott ki. Goodman nem vitatja ezeket az eredményeket, de rámutatott, hogy Britten számos irreleváns eltérést is figyelembe vett, a DNS 98 százaléka ugyanis nem fehérjét kódol, így a vizsgálat szempontjából lényegtelen.

Az apró eltérés a genotípusban arra arra utal, hogy a két faj fejlődése nemrégiben válhatott ketté, mondta Goodman, aki ezt 5-6 millió évvel ezelőttre teszi. Sandy Harcourt, a kaliforniai egyetem antropológusa azonban úgy véli, hogy az emberek és a csimpánzok törzsfejlődése 6-10 millió évvel ezelőtt vált el. "Ez rettentő hosszú idő ahhoz, hogy ugyanabba a családba tartozzanak" - mondta a New Scientistnek. "

[link]

An objective time based phylogenetic classification of primates that places chimpanzees and humans in the genus Homo

Morris Goodman1•Institutions (1)

[link]

2023. okt. 1. 13:45
 30/30 anonim ***** válasza:

Úgy hogy képmutatóak! Isten nem létezik ,mint ahogy

a feltámadunk sem. A halálunk után az van ami a

születésünk előtt az pedig a Semmi!

2024. febr. 11. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!