Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívő emberek hogyan tudnak...

A hívő emberek hogyan tudnak hinni egy felsőbbrendű entitás, egy Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Számomra nagyon abszurd, hogy vannak emberek, akik hisznek egy felsőbbrendű, intelligens entitás létezésében, aki komolyan be tudja folyásolni az életüket, megbüntetni őket, vagy éppen megáldani. Meg hogy létezhetnek, például csodás gyógyulások. Nem tudom, hogyan gondolhatja valaki, ha például elmegy egy kegyhelyre, ott imádkoznak, attól megszűnhet a járásproblémája, vagy kigyógyul rákból. Nem a hívő embereket akarom bántani, csak érdekel, hogy miképpen válhat egy ember hívővé, mert nagyon furcsa számomra, ha valakinek ilyen nézetei vannak.
2023. szept. 20. 20:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

"kutatni a meglelését, és megismerését"

Leírhatnád ennek a kutatásnak a menetét.

2023. szept. 21. 11:42
 12/30 anonim ***** válasza:

"Számomra nagyon abszurd, hogy vannak emberek, akik hisznek egy felsőbbrendű, intelligens entitás létezésében, aki komolyan be tudja folyásolni az életüket, megbüntetni őket, vagy éppen megáldani. Meg hogy létezhetnek, például csodás gyógyulások. Nem tudom, hogyan gondolhatja valaki, ha például elmegy egy kegyhelyre, ott imádkoznak, attól megszűnhet a járásproblémája, vagy kigyógyul rákból."

Azt, ugye tudod, hogy a második állításod nem szükségszerűen következik az elsőből? Mármint vannak ilyen emberek, nem mondom, hogy nincsenek, de nem minden hívő fordul abszurd elvárásokkal az Istenhez, nem biztos, hogy ha egy ilyen jellegű betegségtől szenvedő hívő imádkozik, akkor valóban a teljes gyógyulásáért imádkozik, nem valami másért.

2023. szept. 26. 20:03
 13/30 anonim ***** válasza:
12%
Én meg azt érzem abszurdumnak, hogy véletlenek sorozatában higgyek, mert az ateista ezt teszi, én az intelligens tervezésről vagyok meggyőződve.
2023. szept. 26. 20:12
 14/30 anonim ***** válasza:
84%

Az már a te bajod, mert nem tudsz gondolkodni, azt jelenti.

Vajon az intelligens tervező hogy jött létre? Csak nem magától?

2023. szept. 26. 20:15
 15/30 anonim ***** válasza:
95%

"véletlenek sorozatában higgyek, mert az ateista ezt teszi"

Te mint gondolatolvasó már csak tudod, hogy mások miben hisznek. Különösen az annyira eltérő nézettekkel rendelkező csoport tagjai mint az ateisták.

Köszönjük, hogy megmutattad a tudatlanságod.

2023. szept. 26. 20:36
 16/30 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
A "véletlenek sorozatában" nem kell hinni, tudod, látod, tapasztalod, hiszen nap mint nap találkozol vele.
2023. szept. 26. 21:15
 17/30 anonim ***** válasza:
14%
"Vajon az intelligens tervező hogy jött létre? Csak nem magától?" Az intelligens szöveged hogyan jött létre, csak nem magától? Ha a te gyenge szövegedhez alkotó kellett, az univerzumhoz sokkal inkább. De ez neked magas, hogy az agyad befogadhassa.
2023. szept. 30. 02:20
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a te gyenge szövegedhez alkotó kellett, az univerzumhoz sokkal inkább"

Hát tudod... ezt valahogyan meg is tudod indokolni?

Az univerzum egy rendkívül egyszerű pici pontból indult. EGÉSZEN BIZTOS, hogy ehhez alkotó kellett?

Az elől pedig hiába akarsz elszaladni, hogy az alkotó hogyan jött létre. Ha alkotó kellett ehhez is, akkor meg vagy lőve.

2023. szept. 30. 09:46
 19/30 anonim ***** válasza:
28%
Én hiszek Istenben, abban, hogy ő teremtett mindent, és törődik velünk. De a csodagyógyulásokban, abban, hogy Isten okozna a szenvedésünket nem hiszek. Bibliából megismertem őt, és ezek az elgondolások nem illenek rá. Ő szeret és jót akar nekünk.
2023. szept. 30. 13:32
 20/30 anonim ***** válasza:
28%

Az, hogy mi abszurd és mi nem teljesen szubjektív. Szerintem alapból az egész létezésünk abszurd. Mármint, kérdező ugye egyértelműen ateista. Ateista felfogás szerint a semmiből lett ez a minden. Most mi is ez a minden? Sok bazi nagy nehéz gömb (geoid) a végtelen semmiben kering bazi nagy tűzgolyók körül? Már elnézést de mi a fasz? Én legalábbis nevetek, ha belegondolok, annyira furcsa belegondolni a létezésünkbe. Egyáltalán miért vagyunk? Megszülettünk valahova a végtelen univerzumba, itt vagyunk 70+- évig. Mit csinálunk itt? Tanulunk, dolgozunk, aztán itt hagyjuk korunk művészetét az utókornak, épületek, festmények, versek formájában. Egyszerűen annyira furcsa belegondolni, mert persze ez a megszokott világ, így normális, de ha jobban belegondolunk nincsen sok értelme. És szerintem itt rejlik a válasz Istenre. Miért lennénk itt ha nem azért mert valaki idetett minket, hogy mi okból? Azt nem tudhatjuk, majd talán egyszer megtudjuk. Addig is, szerintem az egyetlen dolog ami magyarázatot ad a létünkre, az a Teremtő. Ajánlom hogy kérdező, te is törd ezen a fejed egy kicsit. Mi a létünk értelme vajon? De az is lehet, hogy csak férgek vagyunk a bolgyónak akik folyton csak pusztítják és leélik. Ezért is tartom a kapitalizmust teljesen Keresztényellenes dolognak. Isten azt mondta, hogy uralkodjunk és szaporodjunk, de nem azt, hogy tönkre tegyük a Földet. Na igen, ez a ma esti túlgondolásom. Szép estét és jó elmélkedést.

-Egy 17 éves mindenen elmélkedő.

2023. okt. 1. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!