Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az emberek mikor fogják...

Az emberek mikor fogják kinőni a vallásokba vetett hitüket?

Figyelt kérdés

Számomra ezek csak láncok,béklyók,olyanok mint amikor az ember saját magára nyakörvet ad vagy pedig szándékosan szemfedővel akarja élni az életét mind ezt azzal meg spékelve, hogy ő annyira egy erkölcsös életet él.

Nem értem miért nem lehet ezen felülkerekedni, olyan ez mint valamilyen ragály.

Állatok akik hemperegnek a tudatlanságban mind ezt vidáman.

2023. szept. 5. 16:55
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
60%

Rengeteg példa van arra, hogy emberek tényleg hittek baromságban és azt adták tovább és arra is hogy direkt marhaságot állítottak.

Ezen a ponton szerintem lényegtelen, mert ugyan úgy egyik sem lesz igaz.

2023. szept. 12. 15:40
 32/34 anonim ***** válasza:
52%

30

Esetünkben az első vallás létrejöttéről volt szó. Ott pedig nem tudhatjuk, hogy melyik eshetőség történt, így az idézet nem bizonyított.

Az Isten valamit elvárt is bele lehet magyarázni egyébként. A földeken dolgozó ember csinál valamit ami után kár éri például egy vihar miatt és azt gondolja, hogy azt a vihart az istene küldte büntetésül. Ebből következik, hogy amit tett az az istenének nem tetsző dolog volt.

De ez megint nem az első vallás kelletkezése.

2023. szept. 13. 06:54
 33/34 anonim ***** válasza:
0%

Igen, valóban olyan, akár egy ragály. Habár a hasonlat sokakat megbotránkoztató és erőteljes, igazán leíró és igaz. Krisztus is azt mondta, hogy azok az igazán boldogok, akik benne meg nem ütköznek.

A vallás egyidős az ember vétkezésével az Édenben. Amikor az első emberpár önnön gyarlósága okán megízlelte a "fa gyümölcsét", akkor, abban a pillanatban, hogy levette tekintetét az Életről, automatikusan a halálra tekintett. Valójában semmiféle alma és egyéb gyümölcs nem létezett fizikálisan. Ez egy szimbólum, ami nem mást takar, mint az ember testi vágyának gerjedését. A fa az ember szinonimája, nem hiába állt és áll a mai napig is az Édenben (Isten teljességében lélekben) kettő belőle: az Élet Fája, Krisztus, a kisdedi ártatlan lélek, míg a Jó és a Rossz Tudásának fája, más néven Sátán, de az valójában maga az ember istentelen lelkülete. Amikor elkövették a vétséget, akkor kialakították magukban a vallást is: az önmagukba vetett vallást. Rengeteg kérdésre választ lehet kapni a Teremtéstől és az utáni időszakból, hiszen az Igazság mondhatni onnan gyökeredzik. De mivel az emberek zöme - dacára annak, hogy valaki magát vallásosnak, istenkövetőnek tekinti - nem érti az Igazságot, így hiba van az ott a szem előtt, egyszerűen takarásban marad a legtöbbek számára. Mert nem attól kérjük, akitől ered, aki maga az Igazság, a Teremtő Atyától Krisztuson keresztül, hanem az emberek zöme inkább kövek más embereket és veti azokba a bizodalmát, ezért nem látnak és hallanak lélekből.

A vallás egy zárt rendszer, aminek saját szabályrendszere van, ami a legtöbb esetben dogmatikus és merev. Éppen ezért nem Istentől való, hiszen Ő nem alkot leláncolót, zártat, hanem embertől, aki azt a saját vágyai, megértése, lelki minősége, vallási hovatartozása, világismerete és felfogóképessége szerint formálja. Rengeteg fajta vallás létezik ma, nem csak a legpopulárisabbak, mint a kereszténység vagy a hinduizmus. Van megannyi oldalhajtás is, hogy szinte minden egyes ember megtalálja a neki szimpatikust, amivel képes azonosulni. A különböző antik kultúráknak, népcsoportoknak is megvolt a maguk vallása. És nem hiába, hiszen a vallás nem más, mintsem az embernek a saját magában való hite egy sajátságos keretrendszeren belül! A vallás, akárcsak az egyes kultúrák istenhite (sumér, egyiptomi, görög, római) mind egyazon tőről fakad: leképezni istent az anyagi síkra, hogy az ember felfuvalkodottsága okán felemeltesse magát az isteni rangra. Nem hiába ír a Biblia a Bábel tornyáról sem. Mivel az emberben a bukása óta jelen van a hárítás és hazugság, félelem és képmutatás, így saját maga az is, aki bekorlátozza magát, hogy abban hihessen, amiben akar, amivel tud azonosulni. Mert könnyedebb egy ilyen rendszerben élni, hinni, mintsem szembesülni az Egy Igazsággal, mivel ez utóbbi bizony fájdalom és kemény munka. Ha megnézzük, minden vallás ugyan olyan szerkezeti felépítésű: hierarchikus. Az ember szinte a kezdetek óta tekintélyelvű és képes a saját népcsoportján belül is kiemelni egy embertársát, szavazni arra és bizalommal szolgálni, semmint a kérdéseket Istennek feltenni és csakis Őt követni, vállalni a tettét és elhordozni a terhet. Mert minden, ami embertől való az magáról az emberről is szól, teljesen mindegy, milyen a körítés! Könnyedebb azt mondani, hogy vallásos valaki, egyszerűbb másokat követni egy zárt rendszeren belül, mutogatni és ítélkezni, mintsem az Isten előtt szembesülni a hazugságokkal, amelyek minden egyes emberben felhalmozódnak.

De Isten nem vallás. Krisztus nem vallásalapításra érkezett közénk. Sehol, egyetlen helyen sem írja ezt a Biblia, de főleg Ő maga ilyet nem mondott és nem is mond azoknak sem, akik Őt hallgatják. Van megannyi passzus, ami úgy van értelmezve, ahogyan (Egyház - ami Egy Ház, Isten Lelke), a Mennyország kulcsai - amit pedig mindenki megkap, aki Hozzá kiált, Őt hallgatja és meg is cselekszi az akaratát), stb.), és annak legitim keret is adatott, de aki Hozzájuk fordul személyesen, az válaszokat is fog kapni, amik bizony fájdalmasak lesznek, de mégis nincsen nagyobb dicsőség annál, amikor az ember lelki szemei megnyilatkoznak és lát! Isten soha nem alkotott zártat. Ő maga a mindent betöltő lelki szabadság és béke. Nem személyválogató, aki kér Tőle, az kapni is fog. Hiszen nekünk adta az Életet örökül, akár atyja a gyermeknek a maga javát. Ő Krisztuson keresztül magához hív, nem pedig csoportosulásba. Nem emberkövetésre ösztönöz, hanem arra, hogy Hozzá kiáltsunk, és csakis az Teremtő Apuka ilyen, egyetlen más Isten sem fogható hozzá, hiszen el is mondja, hogy Ő az egyetlen Isten, nincsen rajta kívül senki más! És az is megíratott, hogy nem adatott ezen a Földön más név nekünk, csakis Krisztus, akiben üdvösségünk volna. Senki más nincs!

Noha úgy tűnik, hogy magam ellen beszélek, hiszen a keresztény Istenről írok, a Bibliát említem, ennek semmi köze sincs a keresztény valláshoz, amit testből lehetetlen megérteni! Nincsen vallásom, senkit sem követek és hallgatok. Amiket átadok, az az a mennyei kenyér, amit Tőlük megkapok. Magam is benne voltam korábban számos vallásban, spirituális eszmerendszerben, de azóta hála Nekik, megnyíltak a szemeim. Mindenhol kerestem szinte az Istent, de sehol sem találtam. Mert amikor az ember saját akarásából keresi Őt, akkor nem találja. De mára megtaláltam, és nem vallásban. De arról mindig bizonyságot fogok tenni, hogy az Isten és Krisztus Él-ők! Sohasem hittem volna, hogy ezt egyszer akár leírom majd, de boldogsággal tölt el, hogy szabad vagyok lélekben és nem vagyok leláncolva. Isten az, akit te személyesen megismertél lélekben. És ez nem vallás. Csak annyira egybemosódott az Istenhit a vallással, hogy hiába is mondom ezt, jelentem ki, szinte senki el nem hiszi. Mindenkinek legyen meg a hite szerint. Isten békessége legyen velünk! Üdv.

2023. szept. 13. 11:09
 34/34 anonim ***** válasza:
0%
Amíg Jehova létezik, biztosan nem!u
2023. szept. 15. 13:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!