Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az emberek mikor fogják...

Az emberek mikor fogják kinőni a vallásokba vetett hitüket?

Figyelt kérdés

Számomra ezek csak láncok,béklyók,olyanok mint amikor az ember saját magára nyakörvet ad vagy pedig szándékosan szemfedővel akarja élni az életét mind ezt azzal meg spékelve, hogy ő annyira egy erkölcsös életet él.

Nem értem miért nem lehet ezen felülkerekedni, olyan ez mint valamilyen ragály.

Állatok akik hemperegnek a tudatlanságban mind ezt vidáman.

2023. szept. 5. 16:55
1 2 3 4
 11/34 NTBS ***** válasza:
19%

Valószínűleg soha.

Az embereknek kellenek kapaszkodok!

2023. szept. 6. 07:41
 12/34 anonim ***** válasza:
23%

Majd ha eltünnek az elözőleg említett indokok.

Például megtanulják az emberek, hogy hogyan dolgozzák fel a streszt, megrázkódtatásokat, stb. vallás nélkül és hasonlók.

Persze jelenleg nem úgy néz ki, hogy a világ egy ilyen jobb irányba tartana ahol az emberek tudják kezelni a problémákat. Így pedig terjedhetnak a vallások, szekták, ezotéria ...

2023. szept. 6. 08:03
 13/34 anonim ***** válasza:
88%

"Mikor Kövér László magvas gondolatait olvassuk vallási témában"

Na, aztán ő hiteles ebben a témában. Kb. annyi köze van hozzá, mintha én nyilatkoznék meg űrkutatásban. :D

Amúgy miért zavar, hogy ki miben hisz? Ezt hívőként sosem értettem. Engem sem zavarnak a zsidók, a muszlimok, meg a több száz más vallást követő ember. Semmiben nem gátolják azt, hogy én hívőként éljem az életem. Akkor téged ateistaként ez miért zavar?

2023. szept. 6. 09:17
 14/34 anonim ***** válasza:
31%

Az ateistákat az állam és az egyházak egybefonódása zavarja,mivel a te hited adómilliárdokba kerül aminek a javát ellopják.

Pedig a hit ingyen van.

2023. szept. 6. 09:40
 15/34 anonim ***** válasza:
64%

"Ezt hívőként sosem értettem. Engem sem zavarnak a zsidók, a muszlimok, meg a több száz más vallást követő ember. Semmiben nem gátolják azt, hogy én hívőként éljem az életem. "

Persze, hogy nem zavar téged. Mivel a kormány és a kereszténység egymás hátsójában van. De ha a muszlimokkal lenne ez akkor nagyon is zavarna téged is. Persze, hogy nem zavarja a kivételezés azt akivel hasznára kivételeznek.

2023. szept. 6. 10:14
 16/34 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező már több száz éve vesztik el az emberek a hitüket és az internet ezt felgyorsította.

400-500 év és sokkal több lesz az ateista, mint teista.

Mondjuk ez érdekes a #14-estől:

"Az ateistákat az állam és az egyházak egybefonódása zavarja"

Nem az ateisták, hanem az állam és az egyház, a hívők és a nem hívők is problémának érzi az összefonódást.

Itt csak a korrupció a probléma.

2023. szept. 6. 17:24
 17/34 anonim ***** válasza:
39%

"Például megtanulják az emberek, hogy hogyan dolgozzák fel a streszt, megrázkódtatásokat, stb. vallás nélkül és hasonlók."

Én akkor is hinnék Istenben. Hahahaha

2023. szept. 6. 19:04
 18/34 anonim ***** válasza:
93%

"Persze, hogy nem zavar téged. Mivel a kormány és a kereszténység egymás hátsójában van. De ha a muszlimokkal lenne ez akkor nagyon is zavarna téged is. Persze, hogy nem zavarja a kivételezés azt akivel hasznára kivételeznek."

Nem akartam politikai síkra vinni.

De amúgy engem katolikus keresztényként szerintem a jelenlegi "egyházpolitikának" nevezett valami legalább annyira irritál, mint a nem hívőket. Van olyan káros ez a mostani helyzet, mint a pártállami szocializmus alatt. Elárulom, az állam nem ad semmit ingyen, ráadásul egy csomó mindent úgy ad át, mintha ő fizette volna, holott alig van köze hozzá (helyi példa: 40 millióból lett az egyik templom itt felújítva, ebből 5 milliót adott az állam, de úgy tálalták mindenhol, hogy ez az ő adományuk).

Szóval egyrészt torzítanak, másrészt a pénz miatt követelnek. Bár negyed ennyi támogatást adnának, és "támogatnák" inkább a muszlimokat persze cserébe feléjük is követelőzve, csak minket hagynának békén.. Nálunk pár éve a fideszes nagykeresztény önkormányzat konkrétan meghurcolt egy plébánost, mert nem úgy táncolt, ahogy ők fütyültek. Pártállami módszerek vannak ma is. Csak ezek nem nyilvánosak.

Viszont azt továbbra sem értem, hogy a torz, hazug és mutyizó "egyházpolitika" miatt az ateisták miért a mezei keresztények zavarják?

2023. szept. 6. 21:05
 19/34 anonim ***** válasza:

Akkor tudjuk hogy logikai hibát követtél el és nem érzelemből jött.

Hahaha.

2023. szept. 7. 08:06
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

17

Ez nem változtat azon, hogy sokan hívők ilyen indokok miatt. De neked is származik valami előnyöd az egészből ami ki lehetne váltani és ami nem feltétlen esik ki a fenti jellemzésből.

Persze könnyebb lenne ha leírnád, hogy te miért hisszel.

2023. szept. 7. 10:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!