Létezik Isten?

Figyelt kérdés
Jogos lehet a kérdés,hogyha ennyi rossz dolog történik,létezhet Isten?

2023. aug. 30. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
0%

# 28. Sem az ember, sem a természet nem képes életet létrehozni élettelen anyagból.

Elég, ha csak arra gondolsz, hogy az élő szervezet fehérjemolekulái kizárólag balra forgató aminosavakból épülnek fel. Nincs semmiféle természetes mechanizmus, ami ki tudná választani a balra forgató aminosavakat a jobbra forgatók közül, tekintve, hogy a kettő között nincs semmiféle kémiai különbség, kizárólag optikai különbség van. Az élet azonban kizárólag a balra forgató aminosavakat használja a fehérjék felépítéséhez.

Minden kísérletben fele-fele arányban jöttek létre balra és jobbra forgató aminosavak. Csak komoly tudással sikerült a kettőt különválasztani, ám amint magárahagyták a homogén vegyületet, az azonnal elkezdett átalakulni fele-fele arányú, balra és jobbrafogató aminosavakká.

Két megválaszolatlan kérdés: Hogyan választotta külön a természet a balraforgató aminosavakat a jobbraforgatóktól az élet létrehozásához?

Mi tartja fenn az élő szervezetben a csak balraforgató, homogén állapotot?

Ugyanis amint egy élőlény meghal, azonnal elindul a szervezetében folyamat az aminosavak fele-fele arányúvá alakulásához. Többek között ebből is tudják megállapítani a halál beálltának időpontját.

Nem tudunk létrehozni életet. Nem ismerjük hozzá még ezt a mechanizmust sem. Nem tudjuk, honnan jött az élet, de biztosan nem az anyagból. Létrehozhatunk egy búzaszemet, hiszen pontosan tudjuk, miből áll. De az a búzaszem sosem fog kicsírázni.

2023. szept. 3. 00:17
 32/69 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudjuk, honnan jött az élet, de biztosan nem az anyagból."

Tudjuk, honnan jött az élet.

Azok a kémiai elemek, amik az életet alkotják, a csillagok belsejében gyártódtak le, amik aztán a szupernóva robbanásokkal szétszóródtak a világegyetemben. Nem hiába mondta azt valamelyik tudós, hogy mindannyian csillagporból vagyunk.

Ezek az alkotóelemek aztán a kémiai evolúció által összeálltak - de ha jól értem, ennek a pontos folyamata nem ismert.

Azt mindenesetre már bizonyították laboratóriumi körülmények között, hogy szervetlen anyagból lehet szerves, és arra is vannak bizonyítékok, hogy a legelső élőlények egyszerűbbek voltak, majd fokozatosan lett bonyolultabb az élet. Azt is tudjuk, hogy a legősibb szervezetek a cianobaktériumok voltak, ők okozták azt, hogy a Föld légköre megtelt oxigénnel, ami új fajok kialakulásához vezetett.

Szóval a természettudomány sokat tud az életről. De nem mindent, ezért a kutatás a mai napig folyik a témában.

"Nem tudunk létrehozni életet."

Életet nem. De szintetikus DNS-t már sikerült létrehozni 2010-ben Craig Venter és csapatának, amit egy lecsupaszított baktériumba bele is raktak, ami "életre kelt". A korabeli sajtó ezt úgy hozta le szenzációhajhász módon, hogy Venterék életet teremtettek.

Istenben amúgy a fentiek mellett is lehet hinni.

2023. szept. 3. 11:27
 33/69 anonim ***** válasza:
0%

# 33. "Azok a kémiai elemek, amik az életet alkotják, a csillagok belsejében gyártódtak le, amik aztán a szupernóva robbanásokkal szétszóródtak a világegyetemben."

Ez csak egy elmélet. A materialistákban az a bosszantó, hogy tényként tálalják az elméleteiket, a tájékozatlanok meg dogmaként beszopják. Az égvilágon semmi bizonyíték nincs arra, hogy a csillagokból jöttek ide a szerves anyagok. Egyébként pedig, ezzel az elmélettel nem teszel mást, csak áthelyezed a problémát néhány fényévvel távolabbra.

Különben is, mi az, hogy "gyártódtak le". "Szétszóródtak" Persze, meg a világegyetem is "felrobbantódott". Az alkotóelemek meg "összeállódtak". :-D Hát persze, az anyag természete, hogy önszervezi magát. És összeállódik. Pláne a vízben. És kiválasztja azt a 20 fehérjeépítő aminosavat, ami az élethez kell, sőt, pontos sorrendbe rakja. Húsz különbözõ aminosavból egy száztagú (tehát viszonylag egyszerû) fehérjét a kombinatorika szabályai szerint 20 a századikon számú változatban lehet megalkotni. Ez a szám tízes hatványban kifejezve kb. 10 a 130-adikonnak felel meg. Ennek a számnak a nagyságát legjobban azzal érzékeltethetjük, hogy a Föld egészét felépítõ atomok száma “mindössze” kb. 10 az 50-iken, és még az eddig megismert világegyetem összes atomi részecskéinek száma is bizonyára messze elmarad a 10 a 130-adikon értéktõl. Szóval ebből a végtelen számú variációs lehetőségből "választódótt" ki véletlenszerűen pont az az egy sorrend, ami az élőlényt felépíti. Persze az a 20 is csupa balos aminosav. Véletlenül. Ez kérlek, a kozmikus lottóötös. Többszázszor egymás után kihúzva.

Még a szintetikus DNS-t is csak egy baktérium segítségével sikerült úgy ahogy összetákolni, és erre azt mondod, hogy előrelépés az élet létrehozásában? Hát a baktériumot ki hozta létre?

Miller és Urey majd beleszakadt, hogy létrehozzon valami szerveset a sok kátrányban, ami lecsapódott a kémcsőveikben. Az a kicsinyke aminosav, ami megjelent, az is vegyesen balos és jobbos volt. Ebből pedig nem jön létre semmiféle élet. De még ha létrejött volna is? Mit sikerült volna bebizonyítaniuk? Azt, hogy "na ugye, hogy nem kell intelligencia az élet létrehozásához" :-D

Igaza volt a tudósnak, aki azt mondta: ha az embertől elveszik az istenhitet, nem az történik, hogy semmiben se fog hinni, hanem az, hogy minden hülyeségben.

2023. szept. 3. 13:01
 34/69 anonim ***** válasza:
100%

Te aztán nagy szakértőnek tartod magad a természettudományokban, de van egy bökkenő: nem PhD. fokozattal a zsebedben publikálsz egy elismert tudományos szakfolyóiratban, hanem itt a GYIK-en, anonim módon.

De ez nem véletlen.

Nekem agnosztikusként meggyőződésem, hogy a vallásos élethez, és a tudományos kutatásokhoz is alázat kell. Sajnos belőled ez hiányzik, de kívánom neked, hogy egyszer pótold ezt a hiányosságodat. Ezzel a hozzáállással ugyanis nem fognak komolyan venni az emberek.

#33 voltam.

2023. szept. 3. 13:27
 35/69 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 33-as. Nem vagyok szakértő, csak utánaolvastam a dolgoknak, amit Te is megtehetsz.

Sajnálom, ha úgy érzed, nem vagyok elég alázatos, csupán tényeket írtam, amit bárki fellelhet az interneten. Ezek tények, és nem elméletek, amiket tényekként tálalnak egyesek.

Nem tudom, hogy lehet ezeket alázatosabban leírni. Ha megmondod, akkor pótolom.

De amit írtam, annak a valóságtartalma a lényeg, nem pedig az, ahogy leírtam.

2023. szept. 3. 13:34
 36/69 anonim ***** válasza:
100%

"Az égvilágon semmi bizonyíték nincs arra, hogy a csillagokból jöttek ide a szerves anyagok."

Na persze, mert neked a fizikai törvények, plusz a körülöttünk megfigyelt világ nem bizonyíték. 70-es IQ környékén ez még tényleg nehéz.

"Egyébként pedig, ezzel az elmélettel nem teszel mást, csak áthelyezed a problémát néhány fényévvel távolabbra."

És akkor mi van? A problémákat nem varázsütéssel oldjuk meg, mint a te kedvenc figurád, hanem fokozatosan, lépésről lépésre.

Azt már tudjuk, hogy a világunk hogyan indult, és utána mi történt. Ez kb. 14 milliárd év.

A te felkészültségeddel, Jézus korában, vagy a középkorban pár 100 évre tudtak visszanézni.

"Különben is, mi az, hogy "gyártódtak le". "Szétszóródtak" Persze, meg a világegyetem is "felrobbantódott". Az alkotóelemek meg "összeállódtak". :-D Hát persze, az anyag természete, hogy önszervezi magát."

Így igaz, végre rájöttél!

Gondolj csak a hópehelyre... nyilván az isten gyártja le mind, kézzel, egyesével?

Az aminosavak nem a csillagokban "gyártódtak le", csak az elemeik. Ezek a világűrben álltak össze először vegyületekké, pl. a napsugárzás hatására. Tudod, a nap a világűrben is süt...

2023. szept. 3. 15:32
 37/69 anonim ***** válasza:
17%

Nem baj, ha nem érted. Nem kell utánanézned. A döntésed amúgysem tudományos alapú, hanem ideológiai.

Aki akar, csináljon majmot magából, engem ez abszolút nem érdekel. Aki nem akar, az úgyis utánanéz, és ugyanarra fog jutni, amire én: a materializmus dogmái tarthatatlanok, az egész egy nagy átverés. Nem kell istenhívőnek lenni ahhoz, hogy az ember egy kicsit tájékozódjon és gondolkodjon. Persze, ha elkötelezett ateista, akkor ez nem opció.

2023. szept. 3. 16:23
 38/69 anonim ***** válasza:
50%

Létezik Isten?

Hát ezen a kérdésen én Istent soha se tudtam valós alaknak elképzelni, sokkal inkább csak egy lebegő sorsnak, amely csak mindenki feje fölött lebeg és mindenkinek ad az életben egy híján jót és egy híján rosszat azaz büntetést is.

Tehát én igazából Istent soha nem egy létező bácsiként képzeltem el, aki mindenkit figyel, hanem sorsként tudtam mindig is csak elképzelni Istent. Nem pedig egy létező valós valakinek, hanem csak sorsnak képzeltem én el Istent.

A másik meg a mennyországot és a poklot is kitalációnak hittem csak, hogy valamivel félelembe legyenek az emberek tartva, azaz kicsikét megszorongatva legyenek az emberek, hogy ne legyen teljes káosz a világban, de amúgy én sokszor beleképzeltem magam a halálba, hogy milyen meghalni, elsötétül minden előtted, nem látsz, nem hallasz, nem tudsz magadról semmit és néha kicsit én így csak félelemben tartásnak érzem a mennyországot és a poklot és néha meg félve bele gondolok, hogy mi van ha meg semmi nincs a halál után.

2023. szept. 5. 20:41
 39/69 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, de lehet, hogy kitalált dolgok ezek csak, amiket régen annak idején valamit elkellett hitetni az emberekkel, hogy valamivel félelemben tudják az embereket tartani, hogy ne legyen káosz a világban és annak idején az emberek simán elhitték azaz bevették ezeket a dolgokat, tudjátok könnyű Katit táncba vinni, ha ő is akarja.

És ugyanígy elhitték annak idején az emberek is ezeket a dolgokat, hogy van Isten mennyország és pokol és közben meg lehet nem is lesz a halál után semmi, hanem csak eltemetik az embereket a haláluk után, vagy elhamvasszák a halottakat és viszont látásra.

2023. szept. 6. 02:52
 40/69 Jégszív ***** válasza:
100%

Nézz körül, és nyisd ki a szemed:

NEM MINDEGY?😛

Ha valaki azt mondaná, hogy VAN, nem vitatkozom vele, mert NINCS ÉRTELME.

De ha valaki hozzáteszi, hogy IGAZSÁGOS, EMBERSZERETŐ, és főleg: "jó", alapvető kétségeim lennének elmeállapotát illetően.

POKOLBA AZ OLYAN SZERETETTEL, AMIBEN CSAK HINNI LEHET, és holt "igékből" olvasni.

2023. szept. 6. 21:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!