Létezik Isten?

Figyelt kérdés
Jogos lehet a kérdés,hogyha ennyi rossz dolog történik,létezhet Isten?

2023. aug. 30. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
55%

Aki azt mondja, hogy nem. létezik, akkor is azt tapasztalom, hogy valahol meg abban hisz, hogy csak létezik. Főként akkor, amikor valaki pl. meghal a közeli hozzátartozók közül. Mert olyan emberek, akik amúgy nem hisznek állítólag, mégis ilyen kérdéseket tesznek fel:

„Miért engedi ezt a jó Isten? Istenem, miért vetted el tőlem? Most már a mennyországban vagy.” stb. stb.

Miért van ez, hogy mégis az derül ki, hogy az ember ilyenkor Istent mondja, meg hisz abban, hogy az elhunyt szeretett hozzátartozója ott van a mennyben, jó helyen?

Rengeteg vallás jött létre. De hogyan is jöhetett volna létre ez, ha az emberben nem volna ott, hogy keresse az Istent?

Viszont, ha az ember keresi Istent a különböző vallásokon keresztül, az azt jelenti, hogy ez nem véletlen van. Szerintem.

Az ember azért rendelkezik a vallásos beállítottsággal, mert keresi az élet értelmét és célját. Vágyik rá, hogy egy tőle magasabb rendű, bölcsebb személy biztonságot,vezetést nyújtson számára.

Ezért én úgy gondolom, hogy létezik Isten, és ő az, aki így teremtette meg az embert, hogy igénye legyen arra, hogy keresse Istent és hite legyen benne.

2023. aug. 31. 22:47
 12/69 anonim ***** válasza:
100%

"Aki azt mondja, hogy nem. létezik, akkor is azt tapasztalom, hogy valahol meg abban hisz, hogy csak létezik."

Akkor idáig csak hívőt láttál, ateistát még nem.

A rengeteg vallás simán létrejön istenek nélkül is... sőt: ha egy isten létezne, akkor csak egy vallás lenne.

És de: nem azért keresik egyesek az istent, mert létezik. Hanem azért, mert szeretnék, ha létezne.

2023. aug. 31. 22:55
 13/69 anonim ***** válasza:
13%

A bűnt a büntetés kell, hogy kövesse. A világ ki van szolgáltatva a sátán hatalmának, aki a bűnből táplálkozik.

"1 János 3:8 HUNK

A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa."

A világ a bűnbeesés miatt ki lett szolgáltatva az ellenség hatalmának, aki lop, öl, pusztít.

Isten akkor lenne igazságtalan, ha nem adott volna lehetőséget, kiutat arra, hogy az emberek megszabaduljanak a Sátán hatalmából. De adott kiutat, ez pedig a názáreti Jézus Krisztus. Ő minden emberért vállalta a golgotai kereszthalált, magára vette a Te bűneidet és az én bűneimet, ezek büntetését is. És ha mi hiszünk Jézusban, és elfogadjuk őt, mint személyes Megváltónknak, akkor felszabadulunk a bűn hatalma és következményei alól.

2023. szept. 1. 01:13
 14/69 anonim ***** válasza:
61%

Ennyi rossz dolog???

Istennel milyen rossz dolog történt? Én nem tudok róla!

A teremtmények véleménye, pedig szubjektív, Isten nézőpontjából jelentéktelen.

2023. szept. 1. 17:57
 15/69 anonim ***** válasza:
31%

Hát ha engem kérdez meg valaki, akkor én szerintem hülyeség és butítás az egész, 1 mindenkibe kicsi gyermek kora óta benne van a rosszra való hajlam és gondolom mindenki csinált már egész gyermek korába rossz dolgokat, csínyeket akarattal, vagy akarata ellenére is tett már rossz dolgokat mindenki, akkor hol volt Isten?

Meg amikor vannak a földön minden egyéb dolgok még a híradókban is meg bárhol, akárhol.... akkor hol van Isten?

Szerintem is ez az egészesdi meg a menny és pokol mind az emberiség butítása és kábítása, jól be lettek az emberek butítva, szerintem csak régen nem volt jobb ötlet, hogy mivel tartsák az embereket rettegésbe, hogy valahogy hatni lehessen a tömegekre, hogy ne legyen teljes zűrzavar a földön és azért találták ki az Istent a mennyországot és a poklot, hogy nem tudtak szerintem csak régen mit kitalálni, hogy mivel tartsák az embereket rettegésbe, hogy vissza lehessen fogni az embereket valahogy, hogy ne legyen óriás církusz és kalamajka a földön, közben meg nem lesz semmi a halál után.

2023. szept. 2. 00:09
 16/69 Potyondi Gergely ***** válasza:
16%

Isten létezik.

A rossz dolgokért nem őt kell hibáztatni, hanem a bűnt.

2023. szept. 2. 10:59
 17/69 anonim ***** válasza:
100%

Na jahh,

Van Isten.

Értem én, azaz nem, mert ez szerintem sokkal összetettebb kérdés.

A bűn, hát ezzel mit kezdjek?

Mert ha azt veszem hogy Isten szabad akarattal, a választás lehetőségével ruházott fel bennünket, akkor a 'bűn' tőlünk az emberektől ered.

Igen, és itt megtorpanok, mert nem találok magyarázatot.

Mert tartom bűnnek a kíváncsiságot, a megértés utáni vágyat.

A gonoszság is mint fogalom, vajon kezdetektől bennünk van? Genetikailag kódolt?

Lehet hogy mindez a túlélésért jött létre, vagy eleve így rendeltetett?

2023. szept. 2. 11:16
 18/69 anonim ***** válasza:
31%
Én 1961-es és 1946-os születésű korosztályú emberekkel beszélgettem és azt mondták, hogy ezt a halálosdi életet azért találták ki, hogy valamivel rémiszgessék az embereket csak, hogy valamivel visszafojtsák az emberekből a kiáramló káosz viszályokat, de amúgy pont, nem lesz semmi a halál után, aki azt hiszi, hogy ha meghal, akkor mennybe kerül nekem azt mondta egy 1946-os és még egy 1961-es születésű bácsi, hogy pechje van, mert nem lesz semmi a halál után.
2023. szept. 2. 11:20
 19/69 anonim ***** válasza:
24%

Isten létezik. Kell, hogy legyen az életnek egy forrása. Az anyag önmagában nem tud életet létrehozni. Élet csak élőtől származhat. Ezt eddig még senki sem tudta megcáfolni. Tehát az élet létezése önmagában feltételez egy forrást, ahonnan származik, aminek élőnek kell lennie.

A DNS-be kódolt információt sem hozhatta létre az anyag. Információ nem jön létre magától. Az információ egy intelligenciát feltételez, aki létrehozta.

Le lehet pontozni, jó sok ateista van itt, azt látom, de válaszaitok nincsenek se az élet, se az információ forrására.

2023. szept. 2. 15:46
 20/69 anonim ***** válasza:
100%

"Élet csak élőtől származhat".

Miért is?

2023. szept. 2. 15:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!