Mi értelme megpróbálni tudományosságot erőltetni a vallásokba?
Keresztényektől is láttam már, meg ma épp egy muszlimtól, hogy a Biblia/Korán állításait próbálták tudományos tényként beállítani. Ráadásul olyan nevetséges érvekkel, amikről el nem tudom képzelni, hogy gondolhatja valaki hogy bárki is komolyan veszi. Ez a muszlim például épp azt magyarázta hogy amikor a korán alvadt vérből származtatja az embert, az az embrió szinonimája, vagyis tudományosan helyes a leírás. Mármint szerinte.
Na most ennyire nonszensz magyarázatokkal nyilván csak a saját álláspontját járatja le az ember, hisz senki nem veszi komolyan aki ilyeneket állít. Viszont így mi értelme van? Mit nyer ezáltal aki ilyen nyilvánvalóan fals magyarázatokat erőltet?
"vagy megmagyarázni a saját állításaikat."
Mert nem is kell megmagyarázni, hanem bizonyítani kell, forrással (ergo a forrás tartalma a bizonyíték maga). Pont. Finito. Nyista.
Az, hogy te mit nyígsz, az lényegtelen. Épeszű ember, egy vitában betartja a dialektika szabályait. Lényegtelen a vélemény és a saját értelmezés vagy magyarázat, CSAK a tudományosan (én ennek megfelelő módon hivatkozott) alátámasztott szavak, mondatok, kijelentések számítanak.
"Valószínűleg fogalmuk sem volt arról hogy az iszlám is ezt tanítja."
Lehet, akkor viszont keresztény hitük alapján mondták mindezt.
Na, emberek, megkértelek hogy hagyjátok. Ha a másik kérdés alatt sem tudta egy szavát sem bizonyítani, nyilván itt sem fogja.
Amúgy visszaolvastam több kommentet is most a másik kérdése alatt, és feltűnt hogy a vérrel kapcsolatos Korán idézet létezéséről például nem is tudott, amíg az egyik kommentelő be nem idézte neki. Szóval szerintem nem is muszlim. Már csak a viselkedése alapján sem, elvégre minden megnyilvánulásával szégyent hoz a vallására, ilyet pedig egyetlen hithű ember sem akarhat.
Valami nolife senki lehet, aki csak trollkodni jár az oldalra, és gondolom azért kamuzza muszlimnak magát, mert úgy vette észre hogy ha magát mohamedánként előadva áll neki hazudozni, arra többen ugorhatnak egy keresztény gyökerű társadalomban.
Szóval kár belé a szó, mostmár látom én is hogy semmi más nem érdekli, csak hogy minél több embert provokálhasson.
"Az ott lévő ateisták is rámutattak hogy te voltál aki elég komoly állításokat próbáltál tudományos ténynek beállítani. Mostmár akkor vagy hozz az állításaidra tudományos bizonyítékokat, vagy ne rontsd itt tovább a levegőt!"
Ha csak ennyire vagy képes szállj ki a vitából. Ilyen ateistából bőven van a másik kérdésnél is.
"Mert nem is kell megmagyarázni, hanem bizonyítani kell, forrással (ergo a forrás tartalma a bizonyíték maga). Pont. Finito. Nyista."
Tiateistákmit bizonyítottatok? Azon az értelmi szinten vagytok hogy minden varázsütésre csak úgy lett :) Ez egy 3-4 éves gyerek szintje.
"Lehet, akkor viszont keresztény hitük alapján mondták mindezt."
A keresztény vallás nem tanít olyat hogy ha bizonyíték kell Isten létezésre akkor foglalkozz természettudománnyal. Ez az iszlám tanítása. Sőt, a keresztények azt mondják ne is gondolkozz csak hidd el.
"Na, emberek, megkértelek hogy hagyjátok. Ha a másik kérdés alatt sem tudta egy szavát sem bizonyítani, nyilván itt sem fogja."
Totál feleslegesen írtad ki ezt a kérdést. A másikhoz sem tudtál értelmesen hozzászólni, itt pedig megpróbáltál hazudozni.
"Amúgy visszaolvastam több kommentet is most a másik kérdése alatt, és feltűnt hogy a vérrel kapcsolatos Korán idézet létezéséről például nem is tudott, amíg az egyik kommentelő be nem idézte neki."
Hogyne tudnék erről. Az ateisták mindig ugyanazzal a néhány Korán verssel próbálkoznak :)
"Szóval szerintem nem is muszlim. Már csak a viselkedése alapján sem, elvégre minden megnyilvánulásával szégyent hoz a vallására, ilyet pedig egyetlen hithű ember sem akarhat."
Ez pedig a szokásos rágalmazás, sértegetés. Ezzel magadat járatod le és a többi ateistát.
"Valami nolife senki lehet, aki csak trollkodni jár az oldalra, és gondolom azért kamuzza muszlimnak magát, mert úgy vette észre hogy ha magát mohamedánként előadva áll neki hazudozni, arra többen ugorhatnak egy keresztény gyökerű társadalomban."
Hogy mi bajod van? :) Egyébként meg nincs olyan hogy mohamedán. Az iszlám követői a muszlimok. Ez is nagyjából belövi hogy igencsak alacsony értelmi szintet képviselsz.
"A keresztény vallás nem tanít olyat hogy ha bizonyíték kell Isten létezésre akkor foglalkozz természettudománnyal. Ez az iszlám tanítása. Sőt, a keresztények azt mondják ne is gondolkozz csak hidd el."
Te állítottad, hogy nem is ismerték az iszlámot, tehát csak keresztény hitük alapján mondhatták az idézett állításokat.
Hol mondja a Biblia, hogy ne gondolkozz? Idéznéd kérlek? Vagy megint a már többször tiltott muzulmán provokátor ócska hazugsága?
Egyébként gondolkodtál már azon, hogy kezeltesd magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!