Jézus itt bevallotta, hogy hazudott?
Jn 11 42
„Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz, csak a körülálló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.”
El kéne olvasni az egész részt...
Amúgy nem, nem hazudott. Ehhez még az eredeti szöveget, eredeti nyelven sem kell tudni értelmezni.
Nem vagyok hívő. Nagyon nem. Nagyon-nagyon nem.
De megkerestem a vonatkozó részt, és elolvastam. Ennek alapján azt mondom, hogy nem hazudott, és nem is vallott eszerint.
"csak a körülálló sokaság miatt mondtam,"
Tehát nem igaz amit mondott csak a körülötte lévők miatt mondta vagy valami triviális dolgot mondott de kérdés, hogy ezért miért kell szabadkozni.
Eleve kérdéses, hogy miért kellett szabadkozik mivel Isten úgy is tudta volna Isten, ha Jézus csak gondol erre.
Feltehetően van olyan értelmezése/részlet ami nem keveri Jézust olyan problémás helyzetbe, hogy hazugsággal vádolja őt, mivel ha nem lenne akkor feltehetően nem került volna be a Bibliába.
Persze nem ártana tudni, hogy pontosan mi is volt az amit csak az ott lévők miatt mondott. De szerintem érthető, hogy miért gondolja valaki azt, hogy hazudott és mások miért azt, hogy nem. A fenti rész alapján ennyi alapján mindkettő elképzelhető a szöveg alapján, de közben mindkét változat ennyi alapján problémát tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!