Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Katolikus vallásban a...

A Katolikus vallásban a szobrok és szent képek nem minősülnek bálványimádásnak?

Figyelt kérdés

[link]

(a kép valódi, ebbe vágott a villám még régebben..a hírekben is benn volt.)

2010. okt. 14. 13:31
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"Ó és csak hogy ne értsük félre egymást: ugyanannyira hiszek Istenben, mint Te, sőt, állítom, hogy a hitem mélyebb :) csak nem kell mutogatnom magam és másokra köpködnöm, hogy elég nagynak érezzem :)"

Áruld el nekem légyszíves, hogy hol köpködtem?

Állíthatod, hogy mélyebb a hitebb, de csak magaddal hiteted el, velem ugyan nem. Mert engem nem ismersz, mégis magasabbra emeled magad, meg a hitedet.

Csak mosolyogtam rajtad.

2010. okt. 15. 00:55
 22/36 anonim ***** válasza:
*hited*
2010. okt. 15. 00:55
 23/36 A kérdező kommentje:

"Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, SE HALOTTIDÉZŐ; Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled." (V. Mózes 18:10-12)

EZ a kedvencem... :)

Isten útálja az ilyen alakokat de miért is?

Mert nem tisztelik a nagyságát?

Nem, épp,hogy talán működhet a dolog...én személy szerint nem hiszek se Istenben se pedig tudatosan az okkultizmusban...de talán lehet benne valami.

Na most ha ez lehetséges volna akkor nincs az embernek szüksége Istenre mivel ott a mágia.

Isten pedig fél...fél attól,hogy az emberek többé elhagyják és a mágia lesz az új Isten.

Érdekes.

2010. okt. 15. 08:42
 24/36 anonim ***** válasza:
Készítek egy szobrot Istenről, vagy csak elképzelem - a kettő ugyanaz, hiszen mindkét esetben alkotok róla egy "képet".A Krisna-tudatúak szerint pl.az Isten elég kegyes ahhoz, hogy beleszálljon a szoborba a kedvükért, és eképpen szolgálhassanak neki, akár úgy is, hogy a nagy melegben friss levegővel legyezgetik.
2010. okt. 15. 08:58
 25/36 anonim ***** válasza:
67%

"Isten útálja az ilyen alakokat de miért is?"

Azért mert Isten a Szeretet, de nem a bűnt szereti, hanem az embert. Amikor valaki okkultizmust gyakorol, akkor olyan pusztitó erőknek nyitja meg magát az ember, ami végérvényesen tönkreteheti a sorsát, életét. A Bibliából pedig kiderül, hogy Isten még a bűnös ember halálának sem örül. Ebből pedig látszik, hogy Isten nem valami hatalomféltésből mondta, hogy utálja az okkult praktikákat, hanem azért, mert az általa szeretett lényeket, az embert - aki Isten képére és hasonlatosságára lett termetve - végérvényesen képes tönkretenni, Istentől elválasztani.

Egyébként a Mózesi törvények nem csupán a mai értelemben vett törvények. Vagyis nem csak arról van szó, hogy tele van tiltásokkal és szankciókkal. A törvény inkább figyelmezteti az embert: vigyázz, ha ezt vagy azt teszed, számolnod a következményeivel!

Ugyanez történt az Éden kertben is: Isten nem valami jótól akarta az embert megfosztani, és nem megbüntetni akarta az embert - ahogy azt ma sokan értelmezik -, hanem figyelmeztetett: ha eszel a fáról meghalsz. Csak úgy, mint ha azt mondanánk: ha a fejedhez teszed a puskacsövet, és meghúzod a ravaszt, bizony meg fogsz halni!

SeiSMyC

2010. okt. 15. 10:00
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Én már a keresztet sem értem a "templom tetején"!

Miért lett jelkép az az eszköz,amin Jézus szenvedett és meghalt?

2010. okt. 15. 10:21
 27/36 anonim ***** válasza:

A kereszt mint szimbólum, ősi jelkép. Nem az a beteges,amikor valaki a nyakában hordja, az volt a beteges, amikor a rómaiak embereket kezdtek rá fölszegezni.

Bár talán volt valami sorsszerű és nem véletlen, hogy a megváltót nem halálra kövezték vagy lefejezték, hanem éppen egy ilyen szimbólumra szögezték fel.

A bálványimádásról csak annyit hogy tényleg nem kedveli Isten. Majd a katolikusok elszámolnak ezzel a dologgal, legyen ez az ő bajuk. Én a szigorúan dekorációs értelemben vett művészi Isten ábrázolással nem látok mondjuk problémát.

Freya

2010. okt. 15. 11:49
 28/36 A kérdező kommentje:

De most ha Jézus visszatérne és látná,hogy a követőinek a nyakában meg a templomok tetején ott van a kereszt mint jelkép....szerintetek örülne?

Hát azon halt meg.....

2010. okt. 15. 12:06
 29/36 anonim ***** válasza:

Ma 00:55, bocsánat, ha megbántottalak volna, de a köpködést nem feltétlenül specifikusan Rád értettem, hanem úgy általánosságban a nagy, templomba járó katolikusokra.... mert velük kapcsolatban nekem ez a tapasztalatom. Még egyszer bocsánat, ha megbántottalak ezzel, nem Ellened szólt.

Más:

Kedves SeiSMyC!

Maradjunk annál az alaptételnél, hogy minden, ami velünk születik, Isten ajándéka... Ezek alapján a Látás képessége is az összes többi adománnyal együtt...

Ha ezt azzl ötvözöm, amit te bemásoltál a bibliából, akkor a következőt kapom:

Minden, ami velünk születik, Isten ajándéka, KIVÉVE, ha azzal a bizonyos dologgal az egyház képviselői nem tudnak rendelkezni...

Ez így nekem személy szerint eléggé visszás... félreértetem volna valamit? Sajnos nem hiszem. A nagy tiszteletű "anyaszentegyház" nagyon korai képviselői is már csak a pénzre és a manipulációra utaztak, a mai biblia is így lett összellítva... és EZ az, ami miatt én gusztustalannak látom azt, ami manapság "kereszténység" címszó alatt fut ebben a világban. Ha Jézus látná, mit tettek az eszméivel, mire, és milyen emberek használták fel őket, sírna. Efelől bizonyos vagyok.

Hogy újfent ne sértsek meg senkit: Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

2010. okt. 15. 15:08
 30/36 anonim ***** válasza:
Ha te ágyban halsz meg elvárnád, hogy a feleséged onnantól kezdve a földön aludjon?
2010. okt. 15. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!