Ha a Pápa Isten földi helytartója akkor miért kell neki golyóálló autó?
Sokan úgy gondolják, hogy aki nem hisz Istenben az ez által a nemlétezésben hisz. Ez egyáltalán nem így van.
Nem hinni el egy állítást csupán annyit jelent, hogy nem hisszük el, hogy igaz. Nem hinni el, hogy egy állítás igaz -- ez még nem jelenti azt, hogy azt hisszük: hamis. Lehet, hogy egyszerûen nem tudjuk, igaz-e vagy sem. Ez pedig az agnoszticizmushoz vezet el minket.
Az ateizmus követői nem tagadnak, hanem épp csak megkérdőjelezik a PL: 2000 éves tanokat amik egy keménykötésű könyvbe vannak sűrítve.
Mert ugye az egész vallás dologgal az a probléma,hogy tömegek meggyőződése. Minden embernek meglehet a hite, de egy közösség ezt már vallássá formálja.
Leginkább ez borít ki, mivel az ember természetétől fogva társas lény és ugye egy társaság akkor működik rendesen ha minden tagja egy véleményen van.
Személyes tapasztalat: Engem 8 évesen kiküldtek hittanról mert kérdeztem. Ez miért az miért...stb
A Tanár azzal indokolta,hogy nem tisztelem a vallást.
Szóval itt a baj, ha nem gondolkodunk szabadon akkor a vallásos rendszer is csak egy diktatórikus rendszer a sok közül.
Kedves Kérdező!
Nagymamám például annyira vallásos volt (római katólikus) hogy ő semmiféle gyógyszert nem volt hajlandó bevenni, mert azt mondta, hogy a fejfájás és a betegség Isten akarata. Ha Isten úgy akarja, meggyógyul. Ha nem, akkor magához szólítja.
Ha a Pápa őszentsége úgy gondolja, hogy golyóálló autóval kell járnia, akkor ez az ő hitéről is tanúságot tesz. Bár lehet, hogy a körülötte lévők győzték meg.
Jómagam buddhista vagyok. Úgy tudom, a Dalai Láma őszentsége nem páncélautóval jár...
A Dalai Láma nem jár golyóálló autóval.
Minden tiszteletem neki. :)
A nagyon vallásos emberekkel annyi bajom van,hogy csökönyösek (remélem nem sértem meg nagymamád)
Vagyis amikor a kórházba került egyik rokonom szabályosan kitépte a karjából az infúziót....mert szerinte Isten próbára teszi és ez által nem kell neki az orvoslás.
Haza akart menni, rosszabbul lett, végül a család kérlelésére (könyörgésére) befeküdt a kórházba és azóta is köztünk él.
A Vallás gyakorta csak parasztvakítás, mindenki abban hisz amiben akar. Én például Ateista vagyok, de tisztelem a Buddhizmust mivel van értelme.
Az az elv,hogy "szenvedj a földön mert a Mennyben jobb elv" nekem nem jön be.
A Shintoizmus is közel áll hozzám, hisz az ősök tisztelete nagyon fontos a számomra.
Visszatérve: A Buddhisták között láttál valaha vérengző terroristát vagy térítő Biblia hordozót?
Mert én nem.
Buddha Áldjon!!!
Találó és tartalmas kifejezés a csökönyös a bigott vallásosokra, szerintem a Nagyim is ilyen volt, vagy ilyenné nevelődött. Nem találom sértőnek! És mivel áradt belőle a szeretet, irányomban is, ezért én is tiszteltem annyira, hogy elfogadtam az ő vallásos hitét...
De nekem az Ő haragvó és Jób életével játszó Mindenhatója, aki a szülők bűneit a gyerekekben hetedíziglen bosszulja meg - egyáltalán nem volt szimpatikus.
Én a kommunista rendszerben voltam sorozott katona, és ott is kérdezték, hogy párttagsága, meg felekezeti hovatartozása... - és mindkét helyre azt írtam, hogy a természet pártján állok. Ez, nem csak a katonaságnál, de mindenütt értetlenkedésre adott okot, és a poltisztnél vagy a párttitkárnál kötöttem ki általában, mint gyanús elem, és magyarázkodnom kellett, hogy ez tulajdonképpen a természet, az élet tiszteletét jelenti. Ellene vagyok a halálbüntetésnek, mert nem vagyunk tévedhetetlenek, ellene vagyok a környezetszennyezésnek, mert unokáinknak is kell ez a bolygó! (Többet nem volt szabad mondani.)
Aztán mikor szabad volt már vallásosnak lenni, akkor önvizsgálatot tartottam, hogy ki is vagyok miben is hiszek, milyen értékeket tisztelek, mi az amit gyűlölök? És tanulmányoztam a nagy világvallásokat is. Kiderült, hogy a buddhizmus az az eszmerendszer, ami nagyon közel áll hozzám, szinte a belsőmből fakad. Gyermekkorom óta jógázom, és meditálok. Akkoriban megtaláltam hozzá az eszmerendszert is, és nem bántam meg.
Jó hallani, amikor a hátam mögött azt pusmogják, hogy az öregnek angyali türelme van.
Nem, valóban nem láttam még buddhista terroristát, de hát ez a buddhizmussal összeegyeztethetetlen lenne.
Heller 22-es csapdájában azt állítja (és szerintem igaza van), hogy istennek kedvesek a hívők és az ateisták is, mert mindketten foglalkoznak az istenséggel. A közömbösöket nem szereti...
Yossarian vén szenilis bükkfagatyásnak nevezi a Mindenhatót, amiért a Teremtésbe bevonta a taknyot. Mire a barátnője felsikított. Yossarian értetlenkedve néz a nőre és azt kérdezi, miért bántja ez őt, amikor úgy tudja, hogy ő is ateista.
Igen - válaszol a nő - én sem hiszek Istenben. De én abban a jóságos és szerető istenben nem hiszek, nem abban a vén bükkfagatyásban akiben te nem hiszel...
Szóval lehet, hogy most ateistának vallod magad, de lehet, hogy te is buddhista, vagy shintoista vagy mélyen belül, csak még magad sem tudsz róla biztosat...
Azért mert nem hisz abban igazán amiről prédikál.
az ilyen banális dolgok miatt hiteltelen a keresztény vallás,csak ezt ők nem akarják beismerni.
Továbbra is kitartok amellett, hogy a lelki gyengéknek kell lelki támasz, hisz ki más képzel el magának valami emberfeletti hatalmat, hogy arra támaszkodhasson.
A sántának sem azért kell a bot, mert mindkét lába tök jó. Akár fáj, akár nem, ez van, és hogy ezért még én vagyok az idióta...? Na akkor majd odamegyek egy tolókocsishoz és jól leidiótázom, hogy mit gurulgat itt össze-vissza, miért nem fekszik az ágyában nyugodtan???
Mert Noé szövetséget kötött Istennel, és azóta nem pusztítja el a köcsögöket.
09:17!
Én baromi erős vagyok, lelki támaszra semmi szükségem, mégis úgy tűnik számomra, hogy van Isten.Most hazudjam azt, hogy ateista vagyok csak azért, mert nagyon jól megvagyok a matéria kellős közepében?
"Mert ő is csak egy ember, és nem szeretne idő előtt meghalni."
Még akkor sem, ha ez Isten akarata? Nekem Isten földi helytartójának ne legyenk egyéni ötletei, hanem azt közvetítse és azt teljesítse, amit a Mindenható akar. Ha a templomban az predikálják, hogy így a Mindenható akarata, meg úgy a Mindenható akarata, és Egy Igaz Isten, és csak ez az igaz vallás, akkor a terrorista kezét is a Mindenható vezesse!
Vagy a más vallásúakra már mindez nem igaz???(!!!)
Nem véletlenül: Gandhi, vagy a Dalai Láma sokkal hitelesebb, mert a hirdetett normák és az egyéni viselkedés lefedi egymást.
A katolikusok által hirdetett ideák és a pedofil papok (és a ügyek eltussolásával foglalkozó főpapok) meg sehogy se kerülnek összhangba valahogy...
Egy idézettel tudok válaszolni.
"Allah vigyáz a tevédre, de előbb kösd ki egy fához!"
Remélem, érthető a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!