Ha a Pápa Isten földi helytartója akkor miért kell neki golyóálló autó?
"És ha Isten mindenható, akkor miért nem tud teremteni olyan követ, amit nem bír felemelni? Vagy ha megteremti, akkor miért nem bírja felemelni, hisz mindenható?"
No, ez is ugyanebbe a kategóriába sorolható kérdés, ami ezt az egész vallásos cirkuszt alapjaiban felborítja.
Szerintem amúgy a vallásra szükség van (legalábbis azoknak az embereknek, akik saját lelki gyengeségeit akarják egy felettes, tökre erős hatalom tudatával felturbózni), csak sajnos sokan visszaélnek ezzel az emberi gyengeségel és felépítenek a vallás köré olyan intézményeket, mint a ped. papok (itt a ped. nem pedagógust jelent :-), egyházak, stb.
Amit Te kérdezel, az szerintem ennek az utóbbi vonulatnak szól, akik saját intézményes létüket akarják azzal igazolni, hogy ilyen ökörségeket mondanak, hogy Isten földi helytartója, meg hogy majd boldog leszel a mennyben. Addig meg szenvedj, "paaaraszt"*
*Ez nem Neked szólt, csak idéztem a nagysikerű "Spenót" videóból.
És talán a golyóálló páncélautó célja is az, hogy a lepattanó golyó valami bűnös lelket találjon el. Soha nem tudhatod... :)
(bocsánat az elbagatellizálásért)
"Szerintem amúgy a vallásra szükség van (legalábbis azoknak az embereknek, akik saját lelki gyengeségeit akarják egy felettes, tökre erős hatalom tudatával felturbózni)"
Mondd, te normális vagy? Milyen lelki gyengeségről beszélsz? Persze, minden vallásos egy depressziós lelki roncs. Foglalkozz inkább a saját agyi gyengeségeddel. Szűklátókörű i.dióta!
"Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!"
Amúgymeg a logikád alapján Jézust sem feszíthették volna keresztre. Az, hogy Isten vele van, nem jelenti azt, hogy a sorsa ne teljesedhetne be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!