Milyen vallások voltak 5-6 ezer évvel ezelőtt, amikor még Jézus gondolat sem volt? Miben hittek az akkori emberek?
"Hol volt Jézus azokban az időkben?"
Várt a szűzanyácska szeplőtelen méhére.
Ha nem troll kérdés lenne még talán érdemes is lenne vallástörténeti részben filozofiai történeti oldalról megvizsgálni a kérdést.
Az "egy" mint az "egység" megtestesítője mindig is benne volt az emberek gondolkodásában. Erről rengeteg régi írás olvasható (főleg Platónt érdemes olvasni ebben a témában, ő egy egészen jó "korrajzot készített" tehát tőle lehet tudni, hogy az akkori emberek hogyan gondolkodtak). Szintén érdekesek Hermesz Triszmegisztosznak tulajdonított írások is, abból is sok fenmaradt. Ez egyesítő erőn kívül rengeteg ősi vallásban megjelenik egy hármasság is (pl. Platónnál Test-lélek-szellem, de hasonló van egyiptom esetén is, régen tanultam de mintha távol-kelten is megjelenne ez Buddhánál és elődeinél, de most elő kéne venni a régi tankönyveimet). Jézus Krisztus egyik oldalról "érthetővé" tette a vallást. Léterhozott egy olyan vallást amely egyszerű emberek számára is érthető, követhetővé vált. (ez volt az ő küldetése). Szakított (részben ez elindult már korábban a zsidó vallással is) a korai filozófikus vallások rendkívül bonyolult rendszerével (ld. pl. Görögök, Egyiptom, részben még a Buddhizmos is elég bonyolult) és teljesen letisztultan tanítja azokat az ősi elemeket amelyek végig kísérték az egész emberiséget. Egy "szerethető" egyszerűen megfogható, korszerű vallást hozott létre.
Az, hogy melyik időszakokban a Földön (és annak melyik részében) hogyan ölt "testet" mind az "Egy" mind a "hármasság" az attól függ, hogy a Földön élő embereknek mire van szükségük. Rendre megjelenik mindig egy "követ" aki terelgeti és az "Egy" "legfőbb hatalom" szerint tanítja az embereket. Őket majd az utókor vallásalapítóknak nevezi. Az "Egy" nem képes közvetlenül emberi kommunikációra, és amikor szükséges keres egy embert aki majd lesz az Ő földi "követe". Ilyen volt pl. (ez meg is jelenik konkrét leírásban) Mózes, de ilyen volt Buddha is (a maga korában a maga földrajzi környezetében), és ilyen volt később Jézus Krisztus és még voltak jópáran (egyes leírások szerint ilyen lehetett Hermesz Triszmegisztosz is, de róla nagyon keveset tudni). Ők akkor jönnek el amikor a Földön (vagy annak egy jelentősebb részén) már nagy a "baj" és közvetlen beavatkozásra van szükség. Az "Egy" figyeli mi zajlik a Földön, mit tesznek az emberek és ha már nagyon rossz irányba mennek a dolgok elküldi a következő követet.
10-es: ez nem terelés, csak te nem vagy képes felfogni:
Jézus nem létezett akkor még itt a Föld nevű bolygón, mert ő csak később született le.
Lékekként valszeg az Atya (Isten) mellett ült a Mennyben. Vili?! :D
Minden régiónak, kultúrának megvoltak a maga szokásai,vallása,istenei.
Ha mélyebben érdekel szerintem nézz utánna vagy írd a történelem szekcióba a kérdésed .
Szia
"Akkor hol volt 5-10-20 ezer éve, vagy 3 milliárd éve?? HOL VOLT????" - Ha ezt Krisztussal kapcsolatban kérdezed, nos csak azt tudhatjuk, amit a Biblia ír róla. Biztosan tudod, hogy a Krisztus szó(görög Khri·sztoszʹ szóból származik) "Felkentet, vagyis Messiást jelent(a héber szónak a megfelelője). Tehát a földre jövetele előtt, amikor az egekben élt ahol Isten és a többi szellemteremtmények is élnek, nem lehetett Krisztus a neve. De mit ír róla a Biblia, mit csinált mielőtt a földre jött? Ő maga is beszélt arról, hogy mielőtt ember lett, az égben élt.
János 3:13
"Továbbá egy ember sem ment fel az égbe, csak az, aki az égből jött le: az Emberfia."
János 6:38
"Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem."
János 6:62
"Mi lesz majd, ha látjátok az Emberfiát felmenni oda, ahol azelőtt volt?"
János 8:23
"Így folytatta: „Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok."
János 8:42
"Jézus ezt mondta nekik: „Ha az Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől jöttem, és most itt vagyok. Nem a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem Isten küldött engem."
János 8:58
"Jézus ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy mielőtt Ábrahám megszületett, én már voltam.”
Kolosszé 1:15
"Ő pontosan olyan, mint a láthatatlan Isten, és ő az egész teremtés elsőszülöttje,"
Példabeszédek 8:22–31
A kérdésedre, milyen vallás volt 5-6 ezer évvel ezelőtt. Az ember valamivel több mint 6 ezer éve él a földön. Eleinte olyan imádatról, vagy Istennek tetsző viselkedésről ír a Biblia, amely elfogadható a Teremtőnek. Persze olyanról is ír, amely nem elfogadható. (érdekes, hogy Krisztus is ugyan erről tanított, amikor két útról beszélt a tanítványainak)
Káin és Ábel vallást gyakoroltak? nem, áldozatot mutattak be Istennek, hálájuk jeléül. Az egyiket elfogadta Isten a másikat nem. De ha elolvasod a történetüket, Mózes első könyvében, könnyem rájöhetsz miért nem volt elfogadható Káin áldozata. Bábel tornya építése után alakul ki a sokszínű vallás, amelyet zűrzavar jellemez, mivel ezek mögött Sátán áll.
Jézus már a teremtéskor gondolat volt. Ott volt Isten gondolatában, az Ő képére alkotta Isten az embert. Isten képmása ugyanis Jézus.
"A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született; Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek; És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn. És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első" Kolossé 1,15-19.
Jézus nélkül tehát nem lenne semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!