Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény szülő! A 21....

Keresztény szülő! A 21. században hogyan magyarázzátok el egy kis gyereknek, hogy azért öltek meg egy zsidó palit, hogy a gazemberek ne kárhozzanak el, az egyébként jó embereknek pedig meg tudjon bocsátani a halott férfi apja?

Figyelt kérdés

2023. júl. 16. 23:16
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
43%

Úgy lenne a legkorrektebb, hogy elmondod, hogy a zsidó palit a keresztények szerint ezért és ezért feszítették keresztre, van, aki ezt elhiszi, van aki nem hisz benne.

A gyerek miért ne értené meg?

2023. júl. 18. 19:20
 42/68 anonim ***** válasza:
11%

40#

Szóval nem vágod!

Feltettél egy kerdest a keresztény szülőknek, aki hiszik a Bibliát. Választ vársz tőlük egy a Bibliában leírt történetről, miközben hazugságnak hiszed az egészet.

Rgo eleve hazug válaszokat vársz! Mi értelme volt???

2023. júl. 18. 19:23
 43/68 anonim ***** válasza:
42%

Nem keresztények feszített meg Jézust.

A zsidó pali azt mondta ő isten fia és keresztre feszítették.

Sőt istennek is nevezte magát.

Mondjuk egy kisgyerek még nehezen érti meg, hogy ez mennyire dellusional.

2023. júl. 18. 19:26
 44/68 anonim ***** válasza:
100%

Nem én tettem fel ezt a kérdést.

Akkor a kommentem kiemelné.

Mellesleg szerintem fontos, hogy miben hisznek az emberek.

Ha a barátaid hazugságban hinnének egy fontos témában, te nem szólnál hozzájuk ezzel kapcsolatban?

2023. júl. 18. 19:27
 45/68 anonim ***** válasza:
52%

Azt írtam, hogy a leresztények SZERINT ezért és ezért feszítették keresztre. Nem írtam, hogy a keresztények tették.

De mindegy is, a gyerek sztem megérti, max rákérdez pár logikai buktatóra, mint mindenki. Én elmondanám neki, hogy én így gondolom, lehet hogy nincs igazam, és kész.

2023. júl. 18. 19:29
 46/68 anonim ***** válasza:
31%

44#

A barátaim vallását tiszteletben tartom, még akkor is, ha ateizmusról van szó.

Ha te minden kétséget kizáróan meg tudod cáfolni Isten létét, akkor kíváncsian várom érvelésed! Ha nem tudsz ilyet, akkor mi értelme a barátaid zaklatásának?

2023. júl. 18. 19:41
 47/68 anonim ***** válasza:
52%

Ateistaként bszogatni a hívőket ugyanolyan baromság mint amikor a hívők térítgetik az ateistákat.

Mondom ezt ateistaként. Beszélgetni lehet róla, ahogy itt vitázni is, mivel itt mindkét fél nyitott rá. Na de ezzel valakit nyüstölni, akármelyik irányba? Neeee.

2023. júl. 18. 20:58
 48/68 anonim ***** válasza:

Akkor menjünk le ezen az úton.

Szerinted az emberek hite befolyásolja a cselekvéseiket?

2023. júl. 18. 22:19
 49/68 anonim ***** válasza:
5%

Mint általában, itt is olyanok beszélnek a Biblia ellen, akik soha nem olvasták a Bibliát. Ha olvasták volna, akkor tudnák, hogy az Ószövetség tele van a megváltásról és Jézusról szóló próféciákkal. Az eljövetelét hirdető Keresztelő Jánostól, a bethlehemi megszületésétől, a szolgálatán, a kereszthalálán és keresztül a feltámadásáig minden részletesen meg volt jövendölve az Ószövetségben. A Holt tengeri tekercsek felfedezése óta már senki sem vonhatja kétségbe, hogy ezek a próféciák jóval Krisztus születése előtt íródtak. Ezekre a próféciákra hivatkozott Jézus, amikor az Írásokat idézve messiási kilétét igazolta.

Ezért nem hasonlítható a Biblia egy Harry Potter könyvhöz, sem semmilyen más könyvhöz. És ezért sem hasonlítható Jézus semmilyen más emberhez.

2023. júl. 19. 12:44
 50/68 anonim ***** válasza:
60%

48#

Igen! Pl: van ahol nem fogyasztanak disznóhúst, van ahol nincs házasság előtti szex, sőt olyat is hallani, hogy egyesek vallási közösségbe sőt akár templomba is járnak...

2023. júl. 19. 15:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!