Keresztény szülő! A 21. században hogyan magyarázzátok el egy kis gyereknek, hogy azért öltek meg egy zsidó palit, hogy a gazemberek ne kárhozzanak el, az egyébként jó embereknek pedig meg tudjon bocsátani a halott férfi apja?
Nem azt mondtam, hogy nem támadt fel, azt mondtam, hogy meghalt, mert az lett kétségbevonva. Igazán meghalt.
És igazán feltámadt.
Mivel Jézus, Isten része. Ő nem halt meg. Egy húskupac vesztette el ideiglenesen a funkcióját. Lényegében csak elvágták a marionett madzagjait.
Majd valami rejtélyes indok miatt 3 napba tellett a nagy mindenhatónak, hogy a madzagokat megjavítsák.
Azt nem is tudom, pontosan hogyan kéne jellemeznem, hogy ezt a parádét egy szinten akarják kezelni azzal amikor egy ember meghal. Aki utána nem kell fel, nem kezd el parádézni amikor csak akar, stb. Halott.
"Jó kis nevelés verni a gyereket majd arra bíztatni, hogy más vigye el helyette a bajt..."
Mondom, a világon bármilyen tanítást, szemléletet, narratívát ki lehet ily módon forgatni, majd mutogatni rá, hogy "milyen gonosz". Nagyon könnyű szándékosan meg nem érteni valamit, majd azt mondani rá, hogy értelmetlen. Ne gondold, hogy bármilyen forradalmi meglátáshoz juthatsz ez által. Valójában csak azt éred el, hogy mindenki felé azt közlöd, hogy te nem vagy hajlandó bármiféle erőt fektetni vagy kompromisszumot kötni a kölcsönös megértés jegyében, ehelyett inkább szándékosan vérig sértesz mindenkit.
Ebből áll az egész kereszténység, mindig valaki másra kell támaszkodni, mindig megbocsájt valaki tettek nélkül.
Annyira szánalmas.
Leginkább a kereszténységben van meg ez a vonal.
Én úgy tanítom, hogy azért kellett Jézusnak meghalnia, hogy a feltámadást tanúsithassák a tanítványok, akik később elterjesztették a világon a vallást, mely a mai napig szárnyal a követői szívében.
Isten megbocsájtása, eredendő bűn, Isten báránya...ezek Biblikus egyértelmű tanítások.
Fogalmam sincs, hogy a feltámadás maga miért ilyen kva nagy cuccnak van beállítva. A biblia tele van értelmetlen, hihetetlen baromságokkal, akkor Istennek miért pont a feltámadás lett volna nagy dolog?
Beszélő kígyó, egész emberiség eltörlése, borból víz, stb, tele van mindenféle fassággal, de a feltámadás, naaaa az valami :D i mean... az is egy ugyanilyen random fasság? :D
27#
Az ember tán egyedüli élőlényként tudatában van annak, hogy el fog jönni a vég. A feltámadás bizonyítja, hogy van odaát valami. Ezért olyan nagy dolog ez!
Már csak a feltámadást kéne bizonyítani, meg az egész sztorit, ja :)
Akkor érne is bármi ez a "bizonyíték" a túlvilágra.
Jézus történetiségét meg a történeszek sem vitatják.
A sztorit a Bibliában találod, ha hívő vagy hiszed, ha nem akkor nem. Ez esetben miért bánt téged, mások vallásba vetett hite?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!