Keresztény szülő! A 21. században hogyan magyarázzátok el egy kis gyereknek, hogy azért öltek meg egy zsidó palit, hogy a gazemberek ne kárhozzanak el, az egyébként jó embereknek pedig meg tudjon bocsátani a halott férfi apja?
Figyelt kérdés
2023. júl. 16. 23:16
11/68 anonim válasza:
Semmit, és én nem is állítok olyasmit, hogy bármely más, nem-keresztény civilizáció vallási és spirituális alapja értelmetlenség vagy igazság nélkül volna. A puszta egykori vagy mai léte ezeknek a civilizációknak a bizonyíték arra, hogy van igazság abban, amit ők a világról és a létről gondoltak vagy gondolnak. És ha ez rájuk igaz, igaznak kell lennie a kereszténységre is.
12/68 A kérdező kommentje:
Jó kis nevelés verni a gyereket majd arra bíztatni, hogy más vigye el helyette a bajt...
2023. júl. 17. 16:58
13/68 anonim válasza:
Senki nem neveli erre a gyereket, valaki megtette helyette a megkérdezése nélkül. A nevelés ezután jön. Hogy hogyan reagál erre a kisgyerek. Reagálhat úgy, hogy hálás annak, aki elvitte helyette a balhét, és megköszöni. Vagy reagálhat úgy, hogy gyalázza és megköpködi az illetőt, a szeretetét semmibe veszi, és töri tovább az ablakokat, amiért ezután már ő fog fizetni. Te melyik vagy?
14/68 A kérdező kommentje:
Én az aki nem töri be az ablakot és gyülöli azt, aki csak akkor szereti, ha a piros a kedvenc színe.
2023. júl. 17. 17:20
15/68 anonim válasza:
Ez a válasz nem releváns. Valamilyen kárt már mindenki csinált. Az pedig, hogy kit gyűlölsz, az csak rád tartozik.
Az biztos, hogy aki elvállal valaki helyett egy büntetést, pláne halálbüntetést, az biztos, hogy szereti azt, aki helyett meghal.
16/68 A kérdező kommentje:
Én nem halnék meg egy szaralakért és a gyerekemet sem bíztatnám rá.
Arra viszont megtanítanám, hogy mindennek következménye van.
Jó hát én nem vagyok Isten. De melyik keresztény ha meg ma egy szaralkért, főleg itt a fotelben?
2023. júl. 17. 17:29
17/68 anonim válasza:
Jézus pont azért halt kínhalált, hogy lásd, mindennek következménye van. Nem is akármilyen következménye. De ami elől Te megmenekülhetsz (és a gyermeked is), ha elfogadod, amit mondott, hogy érted tette.
18/68 Tevenyereggyarto válasza:
Nem akarok nagyon beleszólni, de az ugye megvan ,hogy Jézus nem igazán halt meg? Mármint igen, meghalt s “halott” volt kb 3 napig. Utána testestől feltámadt. Mivel a keresztény hit szerint ő nem csak ember volt hanem maga az Isten is. Szóval az ő esete egyáltalán nem olyan mint egy random ember esete, plusz ha belegondoltok az egész olyan súlytalan, értelmetlen hercehurca volt. Isten megtestesült s “feláldozta” saját magát ,hogy meg tudjon bocsátani magának. Ne feledjük ,hogy mivel Isten mindenható és mindentudó ezért már jóval Jézus előtt is pontosan tudta milyen emberként szenvedni. Na meg a végtelen ideje létezéshez képest a 33 év földi élet plusz 3 nap halottság szinte semmi. Na meg az sem nagy kunszt ,hogy “legyőzte a halált”. Persze ,hogy legyőzte. Szép is lett volna ha egy végtelen istent lenyomná akármelyik teremtménye (merthogy a halált is ő teremtette meg olyanra amilyenre). Szóval akkor miért is kellett az egész feltámadásosdi amit nem lehetett volna megtenni anélkül? Meg még akadnak kérdések ezzel kapcsolatban… na de a lényeg ,hogy szerintem az egész feltámadás súlytalan.
19/68 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ha valakit keresztre feszítettek anno, akkor az "nem igazán" halt meg. Nem feltételeznék ilyen slendriánságot a rómaiakról. Szerintem akit ők kivégeztek, az nagyon meghalt.
20/68 anonim válasza:
19
Tehát szerinted Jézus nem támadt fel?
Szerinted Jézus nem volt Isten fia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!