Ha egy igaz Isten van (keresztény Isten) akkor Allah követői meg a krisnások is a keresztény Istenben hisznek valójában?
Egyébként ha Jézus csak filozófus vagy vallásalapitó volt, tehát csupán egy közönséges ember, aki "megvilágosult", vagy csupán próféta volt - tehát a lényeg, hogy nem konkrétan az, aminek a Biblia nevezi Őt, akkor számos dologra nincs ésszerű magyarázat. Nincs magyarázat arra, hogy betegeket gyógyitott, démonokat űzött, halottakat támasztott, ahogy a Biblia mondja erődemonstrációk voltak a szolgálata alatt, és, hogy a mennybemenetele után Szent Szellemmel és tűzzel keresztel. Ezeknek csak akkor van valóságos alapja és magyarázata, ha Jézus az Isten fia és felkent személy, nem pedig a különböző vallások, kultúrák által ettől lejjebb amortizált személy.
SeiSMyC
Kedves Seismyc.
Igazság szerint én elfogadom, hogy Jézus Krisztus csodákat vitt végbe, a megtestesült Ige volt. De a krisztusi tudata miatt...nem azért, mert Jézus. Nem a személye, a külseje a lényeg, hanem pont a szelleme, a mindenség tudása, az egésszel való azonosulása. Én csak erről beszéltem...mert az emberek tévedésből még mindig a fizikai/anyagi részét figyelik csak...holott itt mentális dologról van szó igazából. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
szia Lol!
Én általában egyetértően hümmögök, amikor téged olvaslak, de ide beszúrnék valamit. Úgy tűnik, de magad sem érted, hogyan állnak hozzá a keresztények Jézushoz. (No nem mind, a keresztény vallás elég színes.)
szóval senki sem tagadja hogy Jézus a názáreti ács a Krisztusi szellem miatt lett az, aki volt. Ez a krisztusi szellem a hagyomány szerint akkor szált le rá, amikor megkeresztelkedett. Addig, ha akart, úgy is dönthetett volna hogy kisétál az egészből és új életet kezd Egyiptomban. Nem tette, vállalta a sorsát. Addig is kivételes személy volt, de attól a pillanattól kezdve fogadta el ő maga is teljes egészében krisztusi hivatását.
Freya
Kedves Freya. :P
Tévedsz, ha úgy gondolod nem értem a dolgot.
"szóval senki sem tagadja hogy Jézus a názáreti ács a Krisztusi szellem miatt lett az, aki volt. Ez a krisztusi szellem a hagyomány szerint akkor szált le rá, amikor megkeresztelkedett. Addig, ha akart, úgy is dönthetett volna hogy kisétál az egészből és új életet kezd Egyiptomban. Nem tette, vállalta a sorsát. Addig is kivételes személy volt, de attól a pillanattól kezdve fogadta el ő maga is teljes egészében krisztusi hivatását."
Amiről itt írsz, hogy vállalta a sorsát, azt a szelleme miatt tette meg, és én is azt próbálom nyomatékosítani, hogy ne a fizikumról szóljon a dolog, hanem az elméről/szellemről, Jézus is mindig ezt mondta. Én csak tisztogatni próbálok kedves Freya...mert így félreérhetik sokan a dolgot. Egyébként számomra ugyanolyan fontos Jézus Krisztus, mint a keresztényeknek...de nekem a lénye/szelleme/elméje/tudata, nem a lobogó szőke haja, hiába nem volt még krisztusi tudatban életének korábbi szakaszában. Elárulom, hogy Jézus Krisztus indított el engem is e dologban, ha úgy vesszük, pontosabban Ő ugrott be az elmémben, amikor döntésre jutottam, hogy mit válasszak, ugyanis olyan akarok lenni(leszek is :)) mint ő...szentül jó, teljesen szabad és uralva totálisan a matériát. Ohh és mindez ragaszkodás mentesen. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Tessék, ha ez a vacak igaz, akkor itt mindenki MINDEN kérdésére választ kap:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!