Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy igaz Isten van (kereszt...

Ha egy igaz Isten van (keresztény Isten) akkor Allah követői meg a krisnások is a keresztény Istenben hisznek valójában?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 17:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Egyébként ha Jézus csak filozófus vagy vallásalapitó volt, tehát csupán egy közönséges ember, aki "megvilágosult", vagy csupán próféta volt - tehát a lényeg, hogy nem konkrétan az, aminek a Biblia nevezi Őt, akkor számos dologra nincs ésszerű magyarázat. Nincs magyarázat arra, hogy betegeket gyógyitott, démonokat űzött, halottakat támasztott, ahogy a Biblia mondja erődemonstrációk voltak a szolgálata alatt, és, hogy a mennybemenetele után Szent Szellemmel és tűzzel keresztel. Ezeknek csak akkor van valóságos alapja és magyarázata, ha Jézus az Isten fia és felkent személy, nem pedig a különböző vallások, kultúrák által ettől lejjebb amortizált személy.

SeiSMyC

2010. okt. 23. 12:58
 22/25 anonim ***** válasza:

Kedves Seismyc.

Igazság szerint én elfogadom, hogy Jézus Krisztus csodákat vitt végbe, a megtestesült Ige volt. De a krisztusi tudata miatt...nem azért, mert Jézus. Nem a személye, a külseje a lényeg, hanem pont a szelleme, a mindenség tudása, az egésszel való azonosulása. Én csak erről beszéltem...mert az emberek tévedésből még mindig a fizikai/anyagi részét figyelik csak...holott itt mentális dologról van szó igazából. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 24. 10:09
 23/25 anonim ***** válasza:

szia Lol!

Én általában egyetértően hümmögök, amikor téged olvaslak, de ide beszúrnék valamit. Úgy tűnik, de magad sem érted, hogyan állnak hozzá a keresztények Jézushoz. (No nem mind, a keresztény vallás elég színes.)

szóval senki sem tagadja hogy Jézus a názáreti ács a Krisztusi szellem miatt lett az, aki volt. Ez a krisztusi szellem a hagyomány szerint akkor szált le rá, amikor megkeresztelkedett. Addig, ha akart, úgy is dönthetett volna hogy kisétál az egészből és új életet kezd Egyiptomban. Nem tette, vállalta a sorsát. Addig is kivételes személy volt, de attól a pillanattól kezdve fogadta el ő maga is teljes egészében krisztusi hivatását.

Freya

2010. okt. 24. 10:47
 24/25 anonim ***** válasza:

Kedves Freya. :P

Tévedsz, ha úgy gondolod nem értem a dolgot.

"szóval senki sem tagadja hogy Jézus a názáreti ács a Krisztusi szellem miatt lett az, aki volt. Ez a krisztusi szellem a hagyomány szerint akkor szált le rá, amikor megkeresztelkedett. Addig, ha akart, úgy is dönthetett volna hogy kisétál az egészből és új életet kezd Egyiptomban. Nem tette, vállalta a sorsát. Addig is kivételes személy volt, de attól a pillanattól kezdve fogadta el ő maga is teljes egészében krisztusi hivatását."

Amiről itt írsz, hogy vállalta a sorsát, azt a szelleme miatt tette meg, és én is azt próbálom nyomatékosítani, hogy ne a fizikumról szóljon a dolog, hanem az elméről/szellemről, Jézus is mindig ezt mondta. Én csak tisztogatni próbálok kedves Freya...mert így félreérhetik sokan a dolgot. Egyébként számomra ugyanolyan fontos Jézus Krisztus, mint a keresztényeknek...de nekem a lénye/szelleme/elméje/tudata, nem a lobogó szőke haja, hiába nem volt még krisztusi tudatban életének korábbi szakaszában. Elárulom, hogy Jézus Krisztus indított el engem is e dologban, ha úgy vesszük, pontosabban Ő ugrott be az elmémben, amikor döntésre jutottam, hogy mit válasszak, ugyanis olyan akarok lenni(leszek is :)) mint ő...szentül jó, teljesen szabad és uralva totálisan a matériát. Ohh és mindez ragaszkodás mentesen. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 24. 10:58
 25/25 anonim ***** válasza:

Tessék, ha ez a vacak igaz, akkor itt mindenki MINDEN kérdésére választ kap:

[link]

2010. okt. 30. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!