Mit tennél, ha a keresztény Isten létezne, és megdönthetetlen bizonyítékot kapnál rá? (pl. égő csipkebokor formájában megjelenne, vagy elküldené egy angyalát hozzád, stb. )
+ rádöbbennél arra is, hogy apokalipsziskor meghalsz, pokolba kerülsz - más felfogásban egyszerűen "csak elalszol és soha többé nem ébredsz fel".
Követni kezdenéd a Biblia iránymutatását és szabályait? Buzgón imádnád az Istent, eljárnál templomba -más felfogásban prédikálni-téríteni-, böjtölnél, stb? Vagy élnél úgy, ahogy eddig, de nem hinnéd, hanem tudnád, hogy létezik egy feljebbvaló, de nem követnéd az emberre kiszabott szabályokat - mert kényelmetlenné tenné az életed?
Ugyanúgy élnék. Keresném a kézzel fogható magyarázatot a történtekre.
Egyszer már azt hittem, a pokolba tartok. De nem az volt.
Jó sok hibám van, de próbálok úgy élni, hogy mást ne bántsak. Azt hiszem, a poklot továbbra is elkerülöm.
Templomba nem járnék, (csak turistaként) látványosan nem imádkoznék. (csak magamban, életveszélyben)
Prédikálni, téríteni nem próbálnék semmiképpen. Igyekszem meghagyni a döntést(minden téren mindenkinek) saját ügyében.
Ha kérdeznének elmondanám mit gondolok arról, és kész.
Akkor már nem kellene hinni benne mert tudnám hogy tudnám hogy létezik.
Vagy is megpróbálnám betartani a szabályokat (imádkozás, templomba járás stb)
Extrém példa: Tudom hogy a sport egészséges, jobb lesz az életed ha csinálod. Ez tény, nem kell hinni benne, de csinálom mert tudom hogy jól járok vele.
Ha tudnám hogy isten létezik és megjutalmaz érte ha szolgáltam őt és követtem a szabályait akkor nyilván azt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!