Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tennél, ha a keresztény...

Mit tennél, ha a keresztény Isten létezne, és megdönthetetlen bizonyítékot kapnál rá? (pl. égő csipkebokor formájában megjelenne, vagy elküldené egy angyalát hozzád, stb. )

Figyelt kérdés

+ rádöbbennél arra is, hogy apokalipsziskor meghalsz, pokolba kerülsz - más felfogásban egyszerűen "csak elalszol és soha többé nem ébredsz fel".

Követni kezdenéd a Biblia iránymutatását és szabályait? Buzgón imádnád az Istent, eljárnál templomba -más felfogásban prédikálni-téríteni-, böjtölnél, stb? Vagy élnél úgy, ahogy eddig, de nem hinnéd, hanem tudnád, hogy létezik egy feljebbvaló, de nem követnéd az emberre kiszabott szabályokat - mert kényelmetlenné tenné az életed?

2010. márc. 29. 13:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Egyetértek a 67 és a 69%-os válaszolókkal.

Én is eléggé elkeserednék, hogy Isten tényleg egy olyan szörnyeteg, amilyennek a Biblia beállítja.

(Mert mondjon bárki bármit is, nekem mindig is szörnyeteg lesz mindenki, aki bármilyen okkal is, de népirtást rendez és/vagy másoknak ad parancsot ugyanerre, főleg akkor, ha egyébként sokkal hatékonyabb és humánusabb eszközök is rendelkezésére állnak.)

2010. márc. 29. 14:34
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
mivel kiderülne, h ígyis úgyis a pokolra jutok, meghogy csak egy életem van, akkor azt igyekeznék kihasználni maximálisan, és nem akarnám elrontani, unalmassá tenni a vallással... megköszönném Istennek az útmutatását és hogy szabad döntési lehetőséget adott, és folytatnám az életem vallásosság nélkül... ha vallásosan élném az életem, akkor azt úgy megunnám, hogy utána a menny számomra pokol lenne, hiszen ott sincs semmi érdekes, izgalmas, csak hit meg áhítat meg ilyesmi... szóval nem, köszönöm :) én imádok élni, a földi életem szeretem és így sem vagyok rossz ember, mert soha senkinek nem ártok és szívesen segítek embereken,állatokon, de azt had döntsem el én, h milyen életet szeretnék magamnak
2010. márc. 29. 14:39
 13/29 anonim ***** válasza:
79%
Tudnám, hogy nagyon minőségi volt az anyag:D:D
2010. márc. 29. 14:43
 14/29 anonim válasza:

Ugyanúgy élném az életem mint most. Van egy saját jól megfogalmazott értékrendem, erkölcsöm, amit követek.

-Én vagyok a legfontosabb személy az életemben.

-Nem érdekel mit gondolnak rólam mások.

-Sosem hazudok, őszinte vagyok mindenkihez, kimondom amit gondolok, akkor is ha ezért sokan utálnak.

-Nem folyamodok erőszakhoz, hacsak nem kell megvédenem magamat vagy másokat, de akkor is ez a legutolsó opció.

-Sosem veszthetem el az önuralmamat (mértékkel iszom, nem kábítószerezem, nem hagyom senkinek, hogy kihozzon a sodromból). A tudatom irányítják az életemet, nem az érzelmeim.

-Nem érzek bűntudatot csak mert örömet, orgazmust akarok okozni egy nőnek.

-A pillanatban élek nem a múltban, és nem a jövőben. A múltért kár aggódni, hiszen úgysem befolyásolhatom, a jövőt meg vagy megérem vagy nem.

-Az élet egyszeri és megismételhetetlen, amikor meghalok nem leszek többé, elrothad a testem és vége a tudatomnak, ezért vannak céljaim az élettel szemben amiket el akarok érni mielőtt meghalok, ezek között vannak rövidtávú és hosszútávú is. (pl. szex egyszerre két nővel, élőben látni egy vombatot és egy koalamackót, két gyermek akit felnevelhetek, az életrajzom megírása, megtanulni a főbb latin táncokat, javítani a gitárjátékomon, eredményeket elérni a kutatásomban)

és a többi.

Amióta ezek szerint a szabályok szerint élem az életem érzem, hogy van értelme. A környezetemben lévő emberek, vagy fanatikusan szeretnek és elfogadnak amilyen vagyok és követik a másokkal szemben támasztott szabályaimat, vagy egy önelégült majomnak tartanak.

Nem érdekel létezik-e bármilyen isten vagy túlvilág, élem és élvezem az életem, ha létezik Isten, majd ítélkezik felettem, amikor meghalom. Én nem őt imádom, hanem az életet és a teremtést magát, legyen az az ő műve, vagy a véletlené, nem érdekel. Egyelőre az evolúciót tartom alátámasztottabbnak, és nap mint nap látom a hatását, még az emberi viselkedésben is.

A saját sorsom kovácsa vagyok és attól függetlenül, hogy ez önámítás, vagy igazság én boldog vagyok. Hiszek saját magamban, hiszem hogy a hosszú évek alatt jobb ember lettem.

2010. márc. 29. 14:45
 15/29 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a biblia eddig ezért tette kényelmetlenné az életem:

-nem engedi,hogy szeretkezzek a barátommal,akivel tartós,és hosszú kapcsolatom van,

-nem engedi,hogy védekezzek,mert nincs pénzem,és nem is értem meg arra,hogy gyereket neveljek,és nem akarom a semmibe beleszülni,hogy aztán ne tudjon enni!

-a biblia az összes hazugságot tiltja,(vagyis nekem azt mondták)tehát a kegyes hazugságot is,szóval,ha megkérdezi a legjobb barátnőm,hogy tényleg olyan csúnya e,akkor azt kéne mondanom,hogy tényleg..

-valamint nem tartom igazságosnak,hogy aki nem hiszi el azt,amire nincs bizonyíték,az a pokolra való lenne..

-és én elfogadom más ember vallását,nem fogom megkövezni..

tulképp ennyi..

És véletlenül sem változtatnék,inkább,ha ilyen igazságtalan a világ,szenvedjem átt a poklot,de a jóról alkotott fogalmam,a szeretetről,és az elfogadásról nem változna!És ha ez,amit csinálok,hogy szeretkezek egyetlen szerelmemmel,fogamzásgátlót szedek,ha ez bűn,akkor legyek én bűnös,de szerintem amíg másnak nem ártok vele,addig nem bűn..én így vagyok vele..

Nem tudnám elképzelni,hogy isten ennyire olyan lenne,mint az emberek..az nem vallaná az intelligenciáját..

2010. márc. 29. 15:06
 16/29 anonim ***** válasza:
szerintem Isten lényege maga a hit. a vallás lényege a hit. a hit az, ami erősebbé tesz, mikor gyenge vagy, ami átsegít a rossz dolgokon. mikor egyedül vagy és imádkozol, akkor hiszed, hogy Isten ott van és meghallgat. ám ha megjelenne hova lenne a hit? az egész vallás a lényegét veszítené el szerintem. ráadásul akkor tehetnénk fel kérdéseket is neki és nem vagyok benne biztos, hogy azokat a válaszokat kapnánk, amiket várunk. talán nem is olyan lenne, mint amilyennek képzeltük. alapjaiban rengetné meg a keresztény egyházat, így nem lennék vallásosabb. eddig a hívők a hit miatt éltek Istennek tetsző életet, ám ha tudnánk hogy létezik diktatúra jellegűvé válna az egész. szóval összeomlás lenne.
2010. márc. 29. 15:15
 17/29 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. A válaszom a 14:27-es kérdésedre; nem.
2010. márc. 29. 15:20
 18/29 A kérdező kommentje:

14:39 én is unnám azokat a lila ködös, boldogságtól fertőzött önönmagamtól mentes világot, ahol nincs más dolgom, mint valakit dicsőíteni. Nálam már a probléma: tökéletes boldogság nincs, mert emlékszem a rosszra, amit éreztem, láttam. Ha kiszakítják belőlem, hogy elfelejtsem - azzal nem értek egyet. bármennyire is fáj valami, a részem, és azzá tesz, aki vagyok. Ha nem lehetek önmagam, pokolba mindennel. Arról nem is beszélve, ha nem a memóriámmal babrálják, csak az érzéseket tompítják el - újfenn nem a szabad akarat és szabad érzésvilág vezérel, az így nyert boldogság pedig csak kárhozat.

15:06 A szeretkezős dologról hallottam már. Házasság után - gyermeknemzési célból. És a védekezésról...

Egyébként lehet hülyeséget mondok, de mintha azt is olvastam/hallottam volna, hogy már az is bűn, ha valaki megkíván egy másik embert (nem házastársát, párkapcsolatát, amikor kötetlen). Pedig ez annyira kiküszöbölhetetlen dolog. Emberi reakció a vágy.

2010. márc. 29. 15:34
 19/29 A kérdező kommentje:
15:20 Akkor kifejtenéd?
2010. márc. 29. 15:35
 20/29 anonim ***** válasza:

15:06 A szeretkezős dologról hallottam már. Házasság után - gyermeknemzési célból. És a védekezésról...

Egyébként lehet hülyeséget mondok, de mintha azt is olvastam/hallottam volna, hogy már az is bűn, ha valaki megkíván egy másik embert (nem házastársát, párkapcsolatát, amikor kötetlen). Pedig ez annyira kiküszöbölhetetlen dolog. Emberi reakció a vágy."

Látod!Engem megbüntetne az az isten,mert nem házasodtunk össze,de szerintem (az én szerintem létező Isten) onnantól számítja egynek a párt,miután kimondták egymásnak,hogy szeretlek!Ha nem mondta volna ki,akkor tuti nem is feküdtem volna le vele,ha nem szeretne,mert nem csupán a vágy,hanem a szerelem a fontos a vággyal..

a gyereket meg nem fogom megszülni a semmibe,hogy jobban szenvedjen,mint én,inkább meg se szülessen,tehát tabletta,és ha lesz pénz,meg lakás,jöhet az esküvő és a gyerek is!De amint látom az még jó pár év lesz,mire kikaparjuk magunkat a kakából..(munka nélkül maradtunk)

és így van,ez emberi reakció,ki más tehette volna belénk,mint a teremtőnk?!Tehát nem lehet bűn!Egyébként nállam meg az a hiba,hogy ha szeretek valakit,mindenki mástól undorodom szexuálisan,sztem ez elég ritka..na mindegy..szóval biztos a pokolra jutnék a katólikus Isten törvénye szerint.. mivel nem találom bűnnek így meg sem bírom bánni,tehát duplán oda jutnék..de legalább velem jönne a szerelmem is!

2010. márc. 29. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!