Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy keresztény Isten van,...

Egy keresztény Isten van, vagy hány?

Figyelt kérdés
egyik ismerősöm keresztyén gyülekezetbe jár.fikázza a katólikusokat,holott mindkettő vallásnak ugyanaz lenne az alapja,és az Istene is."mi vagyunk a szentek,a jók,miénk az igaz vallás a többi korrupt"és a legtöbb keresztény vallási ág ezt hangoztatja,holott közös alapokon nyugszik.
2010. júl. 31. 14:00
 1/10 A kérdező kommentje:

aztán pl.ott a Biblia.több fajta fordítása létezik,és mindegyik fajtát a keresztény vallás használja.de ha már valamiben is különbözik,akkor mégis,hogy lehet azt egyértelműen kijelenteni,hogy "ez a könyv az Isten szavát tartalmazza".

most komolyan mi az értelme így ennek a vallásnak?

2010. júl. 31. 14:04
 2/10 A kérdező kommentje:
na ja hát olyasmi.
2010. júl. 31. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez az antikatolikus gyűlölködés, mivel mindenki más hozzájuk méri önmagát. De neked nem kell ebbe belesodródnod, adok is egy kis olvasnivalót Neked:

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 31. 19:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem csak, hogy egyetlen keresztény isten van, hanem kezdetektől fogva mindörökké egy Isten is lesz ez mondta a Mindenható a Mózes könyvében.
2010. júl. 31. 19:27
 5/10 A kérdező kommentje:

igen a keresztény vallásnak ez lenne az alapja csak akkor magyarázza már el pl.egy keresztyén gyülekezetes nekem,hogy miért okoz örömet nekik,ha lefikázhatnak egy olyan embert aki ugyanabban hisz mint ő.így nem lehet csodálkozni,hogy sokan nem veszik komolyan a keresztény vallást,hiszen még egymást se szeretik úgy ahogy kellene.

ennek mi értelme van?

2010. júl. 31. 19:55
 6/10 A kérdező kommentje:
19:13 nem akarok belesodródni csak tényleg kíváncsi vagyok,valaki adjon egy értelmes magyarázatot erre.
2010. júl. 31. 19:57
 7/10 anonim ***** válasza:
2010. júl. 31. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Én adok!

Jézus isten fia azt mondta, hogy Bizony megmondatott szemet szemért fogat fogért de én bizony mondom nektek, hogy szeressétek a ti ellenségeiteket....

Az igaz keresztények szeretik egymást de még az eltévelyedett embereket is, mivel:

Ne ítélkezz és nem ítélkeznek felettetek.

Ebben a kettőben úgymond minden benne van. Nehéz dolog de ezt csak így lehet csinálni és, ha az egyik vallású a másikat utálja akkor ezeknek ellent mond.Az, hogy nem csatlakozik az tökéletesen megérthető de az utálat vagy a teljesen negatív kifejezésmód (testtartás, mimika).

Igazad van, ha magát az embert tehát egy egyént "fikáznak" az helytelen de a tanokat kilehet beszélni kulturált formában.

Egy IGAZ keresztény nem attól keresztény, mert azt mondja, hogy én "ilyen" vallású vagyok vagy eljár templomba összejövetelekre stb... ki hogy nevezi hanem a cselekedetein.

2010. júl. 31. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen! Az utolsóval értek egyet. Lehet itt minősítgetni egymást a tanításokkal kapcsolatban, de ennek egy bizonyos szint után már sok értelme nincs. Vagyis a szint az, míg értelmesen és türelemmel, nyíltan viszont őszintén meg tudja beszélni két, vagy több ember a vitás kérdéseket. De a helyes szintet túllépik, mikor csak erről van szó és mélyen filozofikus, igen nehezen érthető, vagy ellentmondásos mély-teológiai vitát folytatnak, közben elfelejtik, hogy milyen egyszerűen azonosítható lenne az igaz vallás!!!

A cselekedetei által, ahogy Jézus mondta. A hívek nemzetközi szinten is úgy szeretik egymást, ahogy Jézus szerette a tanítványait?

Na ez már egy konkrét kritérium, nem lehet kibújni alóla, kimagyarázni!

2010. júl. 31. 22:40
 10/10 A kérdező kommentje:
igen,utolsó kettő én is ezt gondolom.
2010. aug. 1. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!