Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy igaz Isten van (kereszt...

Ha egy igaz Isten van (keresztény Isten) akkor Allah követői meg a krisnások is a keresztény Istenben hisznek valójában?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 17:49
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
50%
Egy Isten van csak a kulonbozo vallasok mashogyan nevezik.Allah az Isten arab neve de ugyanaz.
2010. okt. 22. 11:46
 12/25 anonim ***** válasza:

"Egy Isten van csak a kulonbozo vallasok mashogyan nevezik.Allah az Isten arab neve de ugyanaz."

Ha igy van, akkor isten skizofrén, ugyanis minden népnek/vallásnak más személyben és más elvárásokkal, más parancsolatokkal, stb. jelenti ki magát???!!!

SeiSMyC

2010. okt. 22. 12:22
 13/25 anonim ***** válasza:
Nem, minden kultúrában minden embercsoport másképp értelmezi és más mértékben érti meg. Gondold el, ha ez nem így lenne, egy csomó isten lenne, hiszen a moszlimoknak és a hinduknak és minden népnek vannak spirituális tapasztalatai.
2010. okt. 22. 15:57
 14/25 anonim ***** válasza:

Épp erre utaltam, és irtam is ha egy oldallal visszaolvasol, hogy van is több isten, nem csak egy, viszont a sok között egy a valódi, élő Isten, aki úr a többi Isten fölött, és mint igaz biró meg is fogja itélni a többi hamis Istent, akik az egész világot megtévesztették. Ennek az igaz Istennek a neve Ábrahám, Izsák, Jákob Istene, Jézus Krisztus Atyja és Istene, a Biblia Istene. Amelyik vallás nem ugyanezt vallja, az nem a valódi Istennel áll kapcsolatban. Erről tanúskodik a Biblia.

SeiSMyC

2010. okt. 22. 16:25
 15/25 anonim ***** válasza:
Én is keresztény vagyok, de nem hiszem, hogy vannak "hamis istenek", ez már politeizmus. Egyetlen Isten van, nincs más. A hamis istenek (Dágon, Efézusi Diána stb.) nem léteznek. A monoteista vallások ugyanabban az istenben hisznek, csak máshogy hívják és másképp értelmezik.
2010. okt. 22. 18:23
 16/25 anonim ***** válasza:

Akkor hogy magyarázod Pál irását a Korinthusiakhoz irt második levél negyedik rész negyedik versét: "Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, aki az Isten képe."

Kiről beszél Pál, mint e világ istene, aki megvakitotta a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumát?

Tegyük fel, hogy ha csak egy Isten van, és mindenki ugyanabban az istenben hisz, akkor itt Pál apostol vagy hazugságot ir, vagy ez az egyetlen isten tudathasadásban szenved és egyszerre e világ istene és egyszerre a menny istene, illetve egyszerre vakitja meg a hitetleneket és dolgozik saját maga ellen, és egyszerre vezeti Krisztusra az embereket.

Szerintem mindkét feltételezés eretnekség és képtelenség, viszont ez esetben csak úgy lehet ezt az igeszakaszt magyarázni, hogy minimum két isten van: a valódi Isten, aki olyan szempontból valóban egy Isten, hogy belőle nincs még egy, nincs klón, nincs másolat, illetve e világ istene, aki a Sátán, és azért tevékenykedik, hogy az emberek "ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát."

Azért nagyon veszélyes dolog az összes vallás istenét a valódi Istennel azonositani, mert egy hatalmas bálványimádó, okkult, ökumenikus massza jön létre, amit a valódi Isten egyáltalán nem tud értékelni. Ráadásul a legtöbb vallásban olyan tanok, elméletek, dogmák vannak, amivel azonosulni szellemi-erkölcsi szempontból kész öngyilkosság.

Ha az összes vallásban emelnének egy olyan oltárt, amire azt irnák "Ismeretlen Istennek", ez az oltár állna legközelebb a valódi Istenhez. Ugyanis Istent nem az ismeri meg, aki beáll valamilyen vallásba és a vallás tanaiban hisz és azt vallja, hanem az, akinek Isten ki akarja magát jelenteni. Az összes többi vagy puszta dogmatikus teológiai elmélet, vagy ezotéria, okkultizmus.

SeiSMyC

2010. okt. 22. 21:31
 17/25 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Pál a Sátánról beszél, aki e világ istene, de abban gondolom azért egyet értesz velem, hogy sátán nem "isten" hanem csak egyszerűen korlátlan ura az anyagi világnak. A biblia a mammonról is beszél, ami az anyagi javak,elsősorban a pénz imádatát jelképezi.

"Ha az összes vallásban emelnének egy olyan oltárt, amire azt irnák "Ismeretlen Istennek", ez az oltár állna legközelebb a valódi Istenhez. Ugyanis Istent nem az ismeri meg, aki beáll valamilyen vallásba és a vallás tanaiban hisz és azt vallja, hanem az, akinek Isten ki akarja magát jelenteni. Az összes többi vagy puszta dogmatikus teológiai elmélet, vagy ezotéria, okkultizmus."

Itt máris ellentmondasz magadnak, mert te is csak egy Istenről beszélsz. És képzeld, Isten kijelenti magát embereknek, olykor hinduknak és mohamedánoknak is, akik nem feltétlenül beálltak egy vallásba, hanem beleszülettek.

Én nem ökumenizmusról beszélek, mert mint írtam, minden kultúra másképp fogta fel a dolgot, más szinten értelmezte. Minek lépnék vissza kettőt és lennék mormon vagy mohamedán, ha tudom, hol lakik a teljesség? De nagy tévedés azt hinni, hogy Allah egy másik isten, hiszen a mohamedánok is elfogadják a Bibliát (többé kevéssé, kicsit plagizálták a dolgot) és Jézust prófétának tartják.

Freya

2010. okt. 23. 10:46
 18/25 anonim ***** válasza:

Kedves Freya, nem mondtam ellent magamnak. Ha tetszik nevezzük az Istent valódi Istennek, akiből tényleg csak egy személy van, az összes többit pedig nevezzük hamis istennek, vagy istent játszó szellemi lényeknek, de valljuk be őszintén, 6000 év óta elég jól játsszák a szerepüket ahhoz, hogy milliárdokat tartsanak tévhitben.

Arra, hogy minden vallásnak kijelenti Isten magát, csak minden nép és vallás másképp értelmezi a dolgot, és némely többé-kevésbé elfogadja a Bibliát meg Jézus személyét úgy ahogy, de végülis mind ugyanahoz az istenhez kötődik, csak más módon, egy igét hadd mutassak:

"valamely lélek (eredetiben szellem) nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke (szelleme), amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már." (I. Jn 4:3)

Persze lehet mondani, hogy a Biblia nem az abszolút, mindent felüliró igazság, viszont "sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől." Ez alapján pedig egyértelmű: ha valaki Jézust testben megjelent Krisztusnak, egyszerre Isten fiának és ember fiának vallja, az az Istentől van, az a vallás is Istentől van. A többi pedig az antikrisztus szelleme.

Hány vallás mondja Jézust testben megjelent Krisztusnak az eredeti kereszténységen kivül? Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de szerintem egy sem.

Ez nem azt jelenti, hogy nem tisztelem más vallását vagy hitbeli meggyőződését, de Isten szemszögéből egyáltalán nem mindegy, hogyan akarják Őt megközeliteni. Nem véletlenül mondta Jézus, hogy Ő az egyetlen út az Atyához, rajta kivül senki máson keresztül nem lehet Istent megközeliteni. Se buddhán, se mohameden, se szűz márián, se szenteken, se egy puszta próféta vagy tanitói szintre leamortizált jézuson keresztül nem lehet Istenhez jutni, hanem csak azon a Jézuson keresztül, aki Isten fia, emberi testben megjelent, teljesen bűntelen volt, meghalt, feltámadt és az élő Isten jobbjára ült megdicsőült emberi testben!

SeiSMyC

2010. okt. 23. 11:12
 19/25 anonim ***** válasza:

Kedves Seismyc. :)

Az a helyzet, hogy Jézus Krisztus amikor azt állította, hogy csak általa nyerheti el az egyén a mennyek országát, akkor pont, hogy nem a személyére gondolt, mint Jézusra, mert az bálványimádásnak minősülne...inkább az elvre, ami a Krisztusi elv, Krisztus pedig az Ige, aminek a segítségével jeleníti meg Isten a mindent, és Isten maga az Ige...szóval amikor Jézusunk azt mondta, hogy csak általa kerülhetünk be, akkor úgy értette, hogy akkor jöhet ez létre, ha elfogadjuk a világot egyetlen egésznek, és azzal azonosulunk, lásd buddhizmus...válj eggyé a mindennel. Nem Jézusról van szó...hanem Krisztusról, és ezt nem egyszer elmondta Jézus Krisztus. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 23. 11:20
 20/25 anonim ***** válasza:

"Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. (...) És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét)..." (Jn 1:1,14)

Arról beszél itt János apostol, hogy az Ige, aki valóban Istennél volt és maga Isten az ige, megtestesült, és húsvér emberré vált. Nyilván nem az Atyára vonatkozik ez a kijelentés, hanem a fiára, Krisztusra. Viszont itt János nem választja el az Istent az Igétől illetve attól, akivé a földön vált, vagyis Jézus Krisztustól. Ez alapján tehát Jézus Krisztus az Ige és egyben Isten is, az Istenség második személye - a három teljesen egy és ugyanaz a személy. Ha pedig Isten méltó az imádásra, akkor az Ige - aki megtestesült - is szintén méltó az imádásra, hiszen a három ugyanaz a személy.

Amikor Péter bement Kornéliusz házába, ő reflexből Péter elé borult és elkezdte imádni Pétert. Péter azonnal felszólitotta, hogy ne tegye, mert ugyanolyan ember.

Viszont amikor Jézus meggyógyitotta a vak embert, később találkoztak, majd Jézussal beszélgetni kezdett azt olvassuk, hogy az ex-vak imádta Jézust (Jn. 9:38). Szerintem ha Péterben volt annyi gerinc, hogy megtiltotta személye imádását, Jézus sokkal inkább megtiltotta volna, ha személye - tehát Isten és ember egyben - imádása bálványimádás lenne.

Ez egyébként Jézus személyének helyes látása miatt fontos, ahogy egyel korábban emlitettem. Ugyanis Jézus Krisztusnak is, ahogy minden embernek megvan a "személyleirása", és ahogyan Téged vagy engem csak a pontos személyleirás alapján - szül. hely, idő, tartózkodási hely, stb. - lehet azonositani, úgy a názáreti Jézus Krisztust is csak ez alapján lehet azonositani. Nyilván ha valaki azt állitja, hogy a hajad szine barna - valójában fekete - és a szemed zöld szinű - valójában pedig kék -, akkor már az a személy nem rólad beszél. Ugyanigy van Jézussal is: tudjuk róla, hogy Isten fia, az Ige, aki húsvér testet kapott, szűztől született, bűntelen volt, felkent volt, meghalt ártatlanul, feltámadt három nap múlva, megdicsőült és emberi dicsőséges testben ült az Atya jobbjára, stb. Ha ezek közül akár egy is nem stimmel Jézus személyével kapcsolatosan, akkor már más jézusról beszélünk, egy értéktelen hamisitványról.

SeiSMyC

2010. okt. 23. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!