Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért irnak nekem üzenetet...

Miért irnak nekem üzenetet itt többedszer is hogy kérjek biblia olvasást meg látogassak el hozzájuk meg ilyesmi? (csak a jehova tanui szekta más nem ír)

Figyelt kérdés
Amikor visszairom nekik,hogy vigyázzanak ezzel a szektával mert a hamis vallások egyik ágazata akkor vissza se irnak,pedig én csak figyelmeztetni akarom őket hogy legyenek ovatosak és nézzenek utána ennek az egyháznak,mert sokan csapdába estek velük.
2023. jún. 14. 15:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

Hát ez jó kérdés kérdező. A bibliát én is elfogadom, hiszek Istenben/Jézusban, de templomba még csak a lábamat sem tettem soha.

És még csak meg sem kereszteltek. De ettől én még kereszténynek érzem/vallom

magam.

Így szerintem te is keresztény vagy. De jó lenne, ha jönne valaki aki nálunk jártasabb a témában és kiokosítana minket ebben.

2023. jún. 14. 19:03
 12/20 anonim ***** válasza:

"És még csak meg sem kereszteltek. De ettől én még kereszténynek érzem/vallom magam."

Akkor nem vagy keresztény, ennyire egyszerű. Ettől függetlenül az angol királynak is vallhatod magad, ha jól esik.

2023. jún. 14. 19:09
 13/20 anonim ***** válasza:
26%

Mert olyanokat írsz. Nekem furcsa mód sose ajálnalanak ilyet, pedig rám is írnak néha. Hiába szekta az alapjuk, így is látják, hogy egy bölcshöz szólnak, vagy amikor véletlen én írok, akkor sem írják ezeket, mert abból ahogy írok, látják, hogy nem is vagyok nyitott a földiek "tudására", mert az enyém afelett való.

Valószínűleg olyanokat írsz, amiből azt érzik, hogy ha ezeket teszed, amiket ajánlanak, akkor jobb lesz neked.

Utána meg eltűnnek, mert a ti szinteteken az apró ellentét, hiába jó szándékú figyelmeztetés, is szétrobbanthatja az egész vágyat, hogy adhasson. Én rendszeresen közlöm velük, hogy engem ember nem taníthat, vallás hozzám már nem adhat, istent és amit szeretne tőlem jobban tudom, mint akármelyik ember, és még utána is írnak nekem, mert ezt úgy írom le, amivel nem okozom bennük az ellentét érzését.

2023. jún. 15. 05:43
 14/20 Darkmoon80 ***** válasza:
33%
Ma se vetted be még a bogyót....
2023. jún. 15. 05:53
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

"És még csak meg sem kereszteltek. De ettől én még kereszténynek érzem/vallom magam."

Tévesen. Vallásos generációs átok az ami ezt okozza benned, ami visszatart attól, hogy betöltsd azt, ami el tudná indítani a valós utra.

2023. jún. 15. 06:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem kell visszaszólni se csak tiltani.
2023. jún. 15. 08:00
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

"Ma se vetted be még a bogyót...."

Dugulj már el te meg a bunkó szövegeddel!

2023. jún. 15. 19:05
 18/20 Darkmoon80 ***** válasza:
0%

OFF, de fontos!

Próbáltam viccesen fogalmazni, de valójában tényleg komoly problémára gondolok, amihez bizony orvosi segítség kell:

Írod:

"így is látják, hogy egy bölcshöz szólnak"

"nem is vagyok nyitott a földiek "tudására", mert az enyém afelett való."

"közlöm velük, hogy engem ember nem taníthat"

"vallás hozzám már nem adhat"

"istent és amit szeretne tőlem jobban tudom, mint akármelyik ember"

---

"A nagyság mánia az egyén viselkedésének vagy ön-identitásának egy fajtája, amelyet hírnevének, fontosságának, népszerűségének, zsenialitásának, politikai befolyásának, gazdagságának, hatalmának extrém mértékű újraértékelésén keresztül fejezi ki, egészen az összeshatalomig."

[link]

"A nagyság téveszméi a téveszmék egyik formája, és ezzel együtt az a tény is társul, hogy a szenvedők elveszítik a valóság fogalmát. Nincsenek tisztában a saját tapasztalataik, valamint a helyzet és a valóság értékelése közötti hülyeségekkel, ugyanakkor az érintett személy részéről semmilyen észlelési hiba nem valósul meg (ego szintonia). A megalománia csak az őrület egyik altípusa, és tovább differenciálható. Gyakran az a tünete nárcisztikus személyiségzavar, skizofrénia vagy mániákus depresszió idején mánia. Még annak bizonyítása sem, hogy a téveszme tartalma téves elképzelés, nem változtatja meg az érintett szubjektív meggyőződését. Ebben az esetben a nagyság téveszme olyannyira hangsúlyos, hogy az érintett személyek például vallási(!!!!) vagy politikai személyiségnek hiszik magukat."

[link]

"Nagyzási hóbort

(megalomania), az elmekóros tünetek ama csoportja, mely fokozott önérzetben, öntulbecslésben, fokozott jókedvben és az ezekkel kapcsolatos téveszmékben áll.

...

a súlyos és rohamos butuló paralitikus, ki a világ összes kincsei birtokosának, az egész világ királyának, gyémántpaloták birtokában lévőnek mondja magát, ki mérhetetlen erő fölött rendelkezik, a világ minden nyelvén beszél stb. A N. igen jellegzetes fajtáját találjuk a kronikus tébolyodottság bizonyos számu eseteiben és pedig üldöztetési téveszmékkel kapcsolatosan. E betegek N.-ja rendesen káprázatokban és illuziókban gyökerezik: a betegek észre veszik, hogy az utcán mindenki tiszteleg előttük, jelentőséggel fixirozzák; azt képzelik, hogy magas családból születtek és hogy csak kicserélték, hogy nagy fölfedezéseket csináltak és ezek miatt üldöztetnek; ezekből kerülnek ki a reformátorok, vallásalapítók (!!!), tervezgetők és képtelenségek föltalálóinak végtelen sora."

[link]

Ami számodra FONTOS:

"

A megalomania kezelése

A megalomaniával járó mentális rendellenességeket időben kell kezelni, hogy ne alakuljon ki depressziós epizód.

Hogyan lehet megszabadulni a megalomániától? Ezt a rendellenességet nem gyógyítják meg teljesen, de a mögöttes betegség kezelése nagyon fontos, amelyet minden esetben külön megválasztanak, és segít a megjelenő tünetek enyhítésében.

Attól függően, hogy az emberben mániát okozott, antipszichotikumokat, nyugtatókat, nyugtatókat írnak elő, speciális pszichoterápiát végeznek.

Mivel a beteg nem ismeri fel állapotának súlyosságát, kényszerkezelésre lehet szükség. Szükség esetén a beteget neuropszichiátriai ellátóhelyre helyezik, és a kezelés már kórházban zajlik. (!!!)

"

[link]

2023. jún. 16. 06:17
 19/20 anonim ***** válasza:
11%
Jól van papám, feküdj lefele. Pihend ki magadat rendesen! A te korodban már minden megterhelő az embernek.........
2023. jún. 16. 17:14
 20/20 anonim ***** válasza:
83%

Vidiripi

Fogad el a Biblia olvasást tőlük! Amikor olyan részhez értek, amit az Őrtorony tévesen tanított nekik , akkor mond el hogy mi az igazság!

Egyébként pedig ezt a kérdést nem nekünk kellene feltenni, hanem azoknak akiktől az üzeneteket kapod!

Őket kérdezd meg hogy miért írtak neked.

- Biztosan tudni fogják a választ!

2023. jún. 21. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!