Az tényleg igaz a Jehova tanúira, hogy saját vallásuk alapján nem kaphatnak vérátömlesztést?
Igen, igaz
Miért nem fogadják el Jehova Tanúi a vértranszfúziót?
Ez inkább hitbeli kérdés számunkra, semmint orvosi. Az Ó- és az Újszövetségben egyaránt azt a világos parancsot találjuk, hogy tartózkodjunk a vértől (1Mózes 9:4; 3Mózes 17:10; 5Mózes 12:23; Cselekedetek 15:28, 29). Isten szemében a vér az életet jelképezi (3Mózes 17:14). Tehát nemcsak azért utasítjuk vissza a vért, mert ezzel engedelmeskedünk Istennek, hanem azért is, mert tiszteljük őt mint az élet Forrását.
2-es
A Jehova tanúi egyébként debilek?
A "tartózkodjunk a vértől" akár érthető is lehet, ha nem esznek pld. véres hurkát, sült vért.
De ha "Isten szemében a vér az életet jelképezi", akkor nem érzitek az ebben rejlő ellentmondást?!
Azért tartózkodtok a vértől, mert az az életet jelképezi, ezért akár az életmentő vérátömlesztést is elutasítjátok. Vagyis a jelkép fontosabb mint az, amit jelképez.
Na jó, de az azért már tényleg káros. Mert hogy ki mivel hülyíti magát az csak rá tartozik. De ezzel már más ember életét is kockáztatják, pl: egy tanúk által nevelt gyermek életét.
Természetesen a normális keresztényekkel, vallásokkal nincs baj, de ez azért már durva.
#2 vagyok
Nem vagyok jehova tanúja.
Rákerestem.
"#2 vagyok
Nem vagyok jehova tanúja.
Rákerestem."
Akkor nem neked szólt.
De ettől még a kérdések érvényesek.
Igen, van valami kömyvecskélyük amiben benne van, mintha vész esetén épp azt keresné a mentőorvos, hogy nincs-e valami könyv a haldoklónál amiben írja, hogy kaphat vagy nem vért.
Van a szűk családi körben Jehova hivő, tiszta szekta, a multkor volt online valami megjátszott párbeszéd, összecsatlakoztattak két "testvért" és elküldték nekik az előre megírt párbeszédet amit egymásnak kell mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!