A mormon vallás egy szekta?
MIndenkit???
Engem még sose találtak meg. :-D
"A bevett vallások papjai, mint például zsidó, evangélikus, katolikus, református nem ilyen erőszakosak."
Ezt le tudtad írni a nélkül hogy nem röhögtél?
Amugy meg a zsidokra igaz amit irtál, de ők egy nép.
A mormonok, mint ahogy felteszed a kérdést is, nem egy szekta tagjai, hanem egy vallás képviselői. Ugyan úgy, mint ahogy a katolikusok, a reformátusok, vagy akár az ortodoxok. Az pedig, hogy térítőik minél több tagot, vagy képviselőt szeretnének a tagjaik közé megnyerni, az az elhivatottságuk, vagy munkájuk hasznosságának, mint olyannak, a velejárója.
Engem még egyetlen mormon sem próbált áttéríteni a saját vallására.
"Ha innen nézem. ott van"
Hithű katolikus szemében a mormon vallás szekta ugyanúgy, ahogy a hithű mormon szerint a keresztény.
Most mit kell le pontozni?
Kinem állhatom ha egyesek olyasmivel mutogatnak másokra amitmagukon is megtalálhatnak.
#5.
"Nézek jobbra, senki. Nézek balra, senki. Középre nézek, hát nem ott áll a postás?"
Mindezt félre téve, a "hithű" egyházaknak nevezett szervezetek mai napra már nem arra törekszenek, hogy minél több hívőt gyűjtsenek maguk köré. Ellenkezőleg, a teljes "szemellenzős", gőgös, öntelt hozzáállásukkal azon munkálkodnak, hogy kiüresítsék a templomaikat.
Mondom ezt, mint egy hívő katolikus.
A "szekta" továbbra sem azt jelenti, hogy "rossz"!
A mormonok nem szekta: ahhoz túl régi és nagy társaság.
Bármely vallás hithű és bigott tagja szerint akármelyik, sőt mindegyik más vallás tanítása az ördög sugallatára létrejött tévhiten alapul.
.
"Mindenki pogány és az ördög által félrevezetett, aki aki nem az én hitemet vallja!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!