Kedves egykori katolikusok! Hogyan változott a hitetek és miért?
Ideértek mindenkit, aki Római Katolikusnak lett keresztelve és nevelve de legalább egy fonos ponton eltér a véleménye a hivatalos katiolikus állásponttól.
Szeretném megjegyezni, hogy én nem tartom magam katolikusnak, szóval a kérdésben semmi számonkérő jelleg nincsen.
2+ Róluk beszél az Ige, őket jelöli itt:
Jelenések 2-
24.
Néktek pedig azt mondom és mind a többi Thiatirabelieknek is, a kiknél nincsen e tudomány, és a kik nem ismerik a Sátán mélységeit, a mint ők nevezik: nem vetek reátok más terhet,
25.
Hanem a mi nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök.
Hivatalosan katolikus vagyok, felnőtt fejjel első áldoztam és bérmálkoztam. Aztán valahogy a politika bekúszott a templomba, engem meg eltaszított az egésztől. Álszentnek éreztem az egész helyzetet, nem éreztem magam oda valónak, ma már nem is vonz.
Ami mókás, mert bár nem részesültem vallásos nevelésemben, kislányként simán elmentem volna apácának.
Én is katolikus vagyok, ezen felül baloldali, volt templomunkban is olyan pap, aki választások előtt (szerencsére csak akkor) behozta a politikát. Ezen felül vannak olyan súlyosan kártékony elemek is, mint a Bese Gergő-féle jelenség. Ezek nagyon súlyos és problémás dolgok.
De!
Amikor templomba megyünk, nem a pap miatt megyünk, még csak nem is a prédikáció miatt, ami azért a legtöbbször hasznos szerintem minden templomban, hanem azért, hogy Krisztussal találkozzunk az Eucharisztiában.
Tudom, ez mindenkit másként érint, de érdemes így gondolkodni róla, még ha nehezebb is.
#6 4-es vagyok. Nem mentem át. Jelenleg nem járok sehova.
Van egy ismerősöm, aki a sokadik közösségnél tart, de mindenhol csak rövid ideig érzi jól magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!